19 / 04 / 2024

İzmir kent müzesi

İzmir kent müzesi

Kültür, sanat alanlarında çalışmaları destekleyen Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, İzmir’in ilk kent müzesinin açılış müjdesini verdi. Proje için eski un fabrikası aslına sadık kalınarak müzeye dönüştürülecek. 

Ahmet Keleşoğlu Kent Müzesi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Karaman'ın Ermenek ilçesinde geçtiğimiz aylarda yapımına başlanan Ahmet Keleşoğlu Kent Müzesi'nin inşaatı tamamlanıyor.

Tire Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'ne yıkım şoku!

İzmir Tire'de 1971'de kurulan Tire Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılacak. 

İzmir Konak açık hava müzesi açılıyor!

2 yıl su altında kalan Roma dönemine ait 1800 yıllık hamam İzmir’de inşaat çalışması sırasında bulunmuştu. Bulunan tarihi alan açık hava müzesi yapılıyor. Yapılan müzede tarihi alanda bulunan mozaiklerin üstü camla kapatılacak, izleme terasları ve yürüyüş yolları yapılacak...

Antalya Kent Müzesi Kompleksi açılış için gün sayıyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in ilk tamamlanacak projeler arasında gösterdiği Antalya Kent Müzesi Kompleksi’nde çalışmalar yeniden başladı. 

Antalya Kent Müzesi 29 Ekim'den önce açılacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel döneminde başlanan Kent Müzesi projesinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde hizmete açılacağı müjdelendi.

Alevi dernekleri, Ankara'da Madımak Müzesi kuracak!

Sivas'ta 25 sene önce Madımak Oteli’nin yakılması sonucu hayatını kaybeden 33 kişi için yürütülen mücadele Başkent'e taşındı. Alevi dernekleri, Ankara’da Madımak Müzesi kuracak.

Bursa Kent Müzesi'nin ek binası hizmete açıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Kent Müzesi'nin ek binası olarak hizmet verecek olan defterdarlık binasını yeniledi.

İzmir’in ilk kent müzesi açılıyor!

Kültür, sanat alanlarında çalışmaları destekleyen Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, İzmir’in ilk kent müzesinin açılış müjdesini verdi. Proje için eski un fabrikası aslına sadık kalınarak müzeye dönüştürülecek. 

Van Kent Müzesi’nde restorasyon çalışmaları başladı!

Van’ın tarihi ve kültürel zenginliklerinin tanıtılacağı ‘Van Kent Müzesi’ndeki restorasyon çalışmaları geçtiğimiz günlerde başladı.

Aliağa Kyme Müzesi çürümeye terk edildi!

İzmir'in Aliağa ilçesinde 1999 yılında inşa edilen Kyme İtalyan Arkeoloji Heyeti Kazı Evi Müzesi 21 yıldır açılmayı bekliyor. Aliağa Belediyesi ve İtalya Catania Üniversitesi tarafından yaptırılan müze binası çürümeye terk edildi.

Malatya Battalgazi Kent Müzesi'nde sona gelindi!

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde inşa edilecek Kent Müzesi'nde sona gelindi. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Dersim Kent Müzesi 2019'da açılacak!

Restorasyonuna üç yıl önce başlanılan Dersim Kışlası, 2019 yılında Dersim Kent Müzesi olarak kapılarını açacak. Proje ve restorasyon çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi.

Antalya Kent Müzesi'nin inşaatı tam gaz!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en büyüğü olacak Antalya Kent Müzesi Projesi’nde hızla ilerliyor.

İzmir kent müzesi Haberi

İzmir kent müzesi

Yaşar Eğitim Vakfı, 1967 yılından beri kültür, sanat ve eğitime olan katkılarını bir adım daha ileri götürüyor. 45 yıldır aralıksız olarak eğitim, kültür, sanat alanlarında çalışmaları destekleyen Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, yeni projesini ise İzmir’de hayata geçiriyor. 

Milliyet Gazetesi'nden İsmail Şahin'in haberine göre bu yıl 37’incisi düzenlenen Dyo Sanat Ödülleri Sergisi’nin Galata Rum Okulu’ndaki açılışı için İstanbul’da bulunan Yaşar Eğitim Kültür Vakfı İdare Heyeti Başkan Yardımcısı Feyhan Yaşar, Vakfın çalışmaları konusunda açıklamalar yaptı. 

‘Evrende Dönüşüm’ teması ile düzenlenen 37’nci DYO Sanat Ödülleri yarışmasına Türkiye’nin yanı sıra Yunanistan ve Özbekistan’dan sanatçıların da katıldığını belirten Feyhan Yaşar, Denizhan Özer küratörlüğünde düzenlenen serginin 10 Şubat’a kadar açık olacağını ifade etti. Yaşar, “Sergide aynı zamanda 1967 yılından bu yana yarışmada ödül almış eserler de...