26 / 04 / 2024

İzmir kentsel dönüşüm projeleri son durum

İzmir kentsel dönüşüm projeleri son durum

Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürü Selahattin Varan, İzmir'de 1 milyon 400 bin birim konut ve işyerinin yıkılması gerektiğini söyledi. Varan, bu rakamın İzmir'de yapı stokunun yüzde 65'ine denk geldiğini belirtti...

Sadettin Varan'dan kentsel dönüşüm çağrısı!

İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Sadettin Varan, Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Toplantısı'nda Kentsel Dönüşüm Yasası'ndan faydalanmak isteyen işadamlarına seslenerek, "Projenizi getirin iki günde çözelim" dedi.

Kemalpaşa'da kentsel dönüşüm başlıyor!

Bakan Güllüce, yarın İzmir'de olacak. Kente sabah saatlerinde gelecek olan Güllüce, ilk olarak Kemalpaşa'ya daha sonra da Menderes'e geçecek. Güllüce, ilk olarak saat 10:30'da kentsel dönüşüm için Kemalpaşa Belediyesi ile protokol imzalayacak.

İzmir'deki yapıların yüzde 65'i riskli!

MÜSİAD İzmir Şubesi tarafından düzenlenen "Kentsel Dönüşüm" konulu seminerde konuşan İzmir Çevre ve Şehircilik Müdürü Selahattin Varan, kentteki yapı stoğunun yüzde 65'nin riskli olduğunu açıkladı.

Kadifekale'de kentsel dönüşüm ne durumda?

Büyükşehir Belediyesi'nin, evlerini ucuz fiyata ellerinden almak istediğini iddia eden Kadifekaleliler, direnişi sürdürüyor. Evlerini kamulaştırmak isteyen Büyükşehir'e tepki gösteren vatandaşlar, "Ne olursa olsun imza atmayacağız" dedi

İzmir'de kentsel dönüşümde tek sorun plan eksikliği!

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, deprem kuşağında yer alan İzmir'in yüzde 85'inin kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu belirterek ada bazlı planlar yapılırsa İzmir'in 10 yılda dünya kenti olacağını söyledi.

Bayraklı'da ruhsatlı yıkım dönemi başladı!

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Kanun kapsamında belediyeler tarafından verilecek ücretsiz yıkım ruhsatı ile yıkımda tüm tedbirler alınmış, can güvenliği sağlanmış ve tüm risk unsurları ortadan kaldırılmış olacak" dedi.

Karabağlar ve Buca'ya dönüşüm yetkisi geliyor!

AK Parti İzmir Milletvekilleri Rıfat Sait ve Aydın Şengül, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile bir araya gelerek İzmir'in sorunlarını konuştu. Sait görüşmede en önemli maddenin kentsel dönüşüm olduğunu söyledi

Aydın Şengül: İzmir kentsel dönüşümde yanlış yolda!

Milletvekili Aydın Şengül, kentsel dönüşümde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yanlış yolda olduğunu ifade ederek “Sayın Kocaoğlu ısrarla 5393 sayılı belediye yasasının 73. Maddesine göre kentsel dönüşüm yapmak istiyor" dedi

İzmir kentsel dönüşüm projeleri ne durumda?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu her fırsatta kentsel dönüşüm için ciddi çalışmalar yaptıklarını söylerken, Belediye Meclisi bünyesinde kurulan Kentsel Dönüşüm Komisyonu'nun 9 ayda sadece 2 kez toplandığı ortaya çıktı.

Münir Tanyer: Kentsel dönüşüm İzmir için çok önemli!

Tanyer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, İzmir'de gerek yeni arsa üretilememesi, gerekse mevcut bina stoğunun yaşlı olmasından ötürü kentsel dönüşüm konusunun diğer illere göre daha önemli olduğunu dile getirdi.

İlknur Denizli: Kentsel dönüşüme Kordon’dan başlayın!

İzmir Karabağlar’da muhtarlarla biraraya gelen İlknur Denizli, İzmir’deki kentsel dönüşüm problemine değinerek, “Kentsel dönüşüme nereden başlasak diye soruyorlar. Ben de yıkıma Kordon’dan başlayın diyorum” dedi

Hüseyin Aslan: Çantacı firmalar İzmir'de!

İzmir’de de ortaya çıkan ve ‘çantacı’ olarak adlandırılan firmaların vatandaşları kandırarak evlerini ellerinden aldığını belirten Hüseyin Aslan, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda vatandaşları bilgilendirmesi gerektiğini söyledi

Münir Tanyer: Kentin ihtiyaçlarına göre planlama şart!

İzmir'deki yoğunluğun ancak yerinde dönüşümle çözülebileceğini dile getiren Tanyer, "Her kentte yaşanan sıkıntılar İzmir'de de var. İhtiyaçların doğru belirlenmesi ve uzun vadeli planlama yapılması kentin yararına olur" dedi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ege Mahallesi için vatandaşlarla görüşmelere başladı!

Ege Mahallesi kentsel dönüşüm ve gelişim projesi kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi vatandaşlarla görüşmelere başladı. Görüşmelerin tamamlanması ve sözleşmelerin imzalanmasının ardından, Ege Mahallesi'ndeki dönüşüm çalışmaları başlayacak

İzmir 2019 kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar?

İzmir 2019 kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Peki İzmir kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar 2019?

İzmir kentsel dönüşüm kira yardımı 2019 ne kadar?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüm kira yardımının 2019'da ne kadar olacağını açıkladı. Peki İzmir kentsel dönüşüm kira yardımı 2019 ne kadar?

Feyzullah Yetgin: Kentsel dönüşüm sürecini fırsata çevirmeliyiz!

İzmir Kentsel Dönüşüm ve Stratejik Yaklaşımlar Kurultayı’nda konuşan GYODER Başkanı Dr. Feyzullah Yetgin, “Kentsel dönüşüm sürecini, tüm sıkıntılara rağmen fırsata çevirmemiz gerekiyor” dedi.

Mehmet Özhaseki, İzmir Kentsel Dönüşüm Kurultayına katıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kaya Termal Otel'de düzenlenen İzmir Kentsel Dönüşüm ve Stratejik Yaklaşımlar Kurultayına katıldı.

İzmir'de Bakanlık onaylı kentsel dönüşüm!

İş adamları Teoman Timincioğlu ile Ahmet Kıran, İzmir'in kentsel dönüşümünle yenilenmesine katkı koyabilmek için İzmir Kentsel Dönüşüm A.Ş'yi kurdu.

Münir Tanyer: İzmir'de kentsel dönüşüm sürecek!

Orta ölçekli konutta uzmanlaştıklarını dile getiren Münir Tanyer, kentsel dönüşüm projeleri başta olmak üzere uygun arsa buldukları takdirde İzmir'in her yerinde çalışabileceklerini söylüyor.

İzmir kentsel dönüşüm kira yardımı 2016!

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2016 bedelleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklandı. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı olarak ne kadar ödenecek? İzmir kentsel dönüşüm kira yardımı 2016 ne kadar oldu?

İzmir Ege Mahallesi kentsel dönüşüm sıkıntısı yaşıyor!

İzmir'in merkezi olması nedeniyle değeri artan Ege Mahallesi kentsel dönüşüm alanında sıkıntı yaşıyor. Ege Mahallesi Ev Sahipleri Derneği Başkanı Bedia Altamhan, projelerde belediyelerin kendileriyle de görüşmeler yapması gerektiğini vurguladı.

Bilal Doğan İzmir'deki kentsel dönüşüm sürecini eleştirdi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne kentsel dönüşüm konusunda sert eleştirilerde bulundu. Doğan, "Yasanın kendisine verdiği görevi bile yerine getirmekten aciz olduğunu gördük" dedi.

İzmir Kemalpaşa'da kentsel dönüşüm derneği kuruldu!

İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'ndeki Soğukpınar ve Atatürk mahalleri sakinleri, kentsel dönüşüm sıkıntılarını birlikte çözmek için "Atatürk ve Soğukpınar Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Derneği" çatısı altında bir araya geldi.

İzmir Karabağlar kentsel dönüşüm için gün sayıyor!

Kentsel dönüşüm çalışmalarının en çok umutlandırdığı ilçelerden İzmir Karabağlar, bozuk asfaltı kaldırımsız yolları ve yanmayan ışıkları ile yaşam şartlarının iyileşeceği günü bekliyor.

İzmir'de kentsel dönüşüm kent ekonomisi için büyük bir avantaj!

İnşaat sektörün önde gelen isimleri, İzmir'de kentsel dönüşümün kent ekonomisi için büyük bir avantaj olduğunu dile getirdi.

İzmir'de kentsel dönüşüm eğitimleri verilecek!

AK Parti İzmir teşkilatının kongreden sonra kurulan birimi Çevre, Şehircilik ve Kültür İşleri Başkanlığı, İzmir'in "kentsel dönüşüm" sorununu çözmek için çalışmalara başladı...

İzmir kentsel dönüşüm projeleri son durum Haberi

İzmir kentsel dönüşüm projeleri son durum


Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürü Selahattin Varan, İzmir'de 1 milyon 400 bin birim konut ve işyerinin yıkılması gerektiğini söyledi. Varan, bu rakamın İzmir'de yapı stokunun yüzde 65'ine denk geldiğini belirterek, "Deprem yıkmadan biz yıkalım" çağrısında bulundu. Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürü Selahattin Varan, Türkiye İstatistik Kurumu'nun verileri ve 2012 yılında hazırlanan Sayıştay raporuna göre yaklaşık 313 bin binanın yani 1 milyon 400 bin birim konut ve iş yerinin yıkılması gerektiğini, bu rakamların İzmir'de yapı stokunun yüzde 65'ine denk geldiğini belirterek, "Deprem yıkmadan biz yıkalım" çağrısında bulundu.


Varan şöyle konuştu: "Türkiye'de 6.5 milyon yapının yıkılması gerekiyor. Bu bir devlet politikası haline geldi. 2012 yılından bu yana İzmir'de bin 228 hektar alan riskli alan ilan edildi ve bu çalışmalar hızlı...