28 / 03 / 2024

izmir kentsel dönüşüm

izmir kentsel dönüşüm

8 bin 500 yıllık geçmişi ile önemli medeniyetlere ev sahipliği yapan İzmir’in tarih boyunca en önemli simgelerinden biri olan Kadifekale, Büyükşehir Belediyesi’nin dört koldan sürdürdüğü çalışmalarla yeniden ayağa kalkıyor.

İzmir'de dönüşüm için bin 616 bina yıkıldı!

İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürü Erkan Yaşacan, şu ana kadar dönüşüm kapsamında bin 616 binanın yıkıldığını söyledi. Yaşacan, İzmir’de kaçak oranının yüzde 70 olduğu belirtti...

İzmir Narlıdere'de kentsel dönüşüm toplantısı yapıldı!

AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, geçtiğimiz hafta 'riskli alan' ilan edilen Narlıdere ilçesindeki Atatürk, 2. İnönü, Çatalkaya ve Narlı mahallelerinin sakinleriyle bir araya geldi...

İzmir kentsel dönüşüm projelerinde son durum ne?

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Eren Aka, bugünkü yazısında İzmir'de devam eden çalışmaları kaleme aldı.

Sevda Erdan Kılıç'tan İzmir kentsel dönüşüm kredisinin onaylanmamasına tepki!

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin depremde hasar gören binaların dönüşümü için Dünya Bankası'ndan aldığı düşük faizli krediyi henüz onaylamayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepkilerini dile getirdi. 

İzmir kentsel dönüşüm için kredi bekliyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'de gerçekleşecek kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili 30 yıl vadeli kredi için beklemede olduklarını dile getirdi. 

İzmir kentsel dönüşümde sınıfta kaldı!

İzmir için kaçınılmaz kentsel dönüşüm uygulamalarının bir an önce tamamlanması gerektiğini söyleyen İzmir İş Dünyası Derneği (İZİD) Başkanı Feyyaz Sungur, il İzmir'in kentsel dönüşümde sınıfta kaldığını dile getirdi.

Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası’ndan İzmir kentsel dönüşüm açıklaması!

Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası’nın, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nce onaylanan ‘Yapıların dönüşümüne ilişkin yapılacak plan ve uygulama çalışmalarında uyulacak usul ve esaslar’ hakkında yaptığı açıklamada, İzmir Büyükşehir'e ve devlete bir takım sorular soruldu.

İzmir kentsel dönüşüm çalışmalarında nelere dikkat edilmeli?

Cumhuriyet Gazetesi konuk köşe yazarı Av. Senem Kiraz köşe yazısında İzmir'de deprem sonrası çözüme kavuşması gereken konuları ve kentsel dönüşüm çalışmalarını kaleme aldı.

İzmir kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar tam gaz! 

İzmir'de meydana gelen şiddetli deprem sonrası ağır hasar alan binaların yıkımı için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalar dahilinde Bayraklı ve Bornova’da 488 ağır hasarlı binanın daha yıkımı başladı.

İzmir kentsel dönüşümde sınıfta kaldı!

Elazığ ve Manisa'daki depremler sonrasında kentsel dönüşüm yeniden gündeme geldi.  Ancak, İzmir depreme hala hazırlanamadı. Şehirde 8 yılda sadece 1000 adet konut dönüştü.

Necip Nasır: İzmir kentsel dönüşümle yenilenmeli!

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, birinci derece deprem bölgesi arasında bulunan İzmir'in kentsel dönüşümle yenilenmesi gerektiğini söyledi.

İzmir kentsel dönüşüm kira yardımı 2019 kaç TL?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüm kira yardımının 2019'da ne kadar olacağını açıkladı. İzmir'de 2019 yılı kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar?

İzmir kentsel dönüşüm kira yardımı 2019 kaç TL?

Geçtiğimiz yıl İzmir için 960 TL olan kentsel dönüşüm kira yardım bedeli 2019'da 1.150 TL oldu. İşte kentsel dönüşüm kira yardımı ile ilgili merak edilenler...

İzmir kentsel dönüşüm kira yardımı 2019 ne kadar?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüm kira yardımının 2019'da ne kadar olacağını açıkladı. Peki İzmir kentsel dönüşüm kira yardımı 2019 ne kadar?

İzmir, kentsel dönüşümde model oldu!

Yerel seçimlerde aday olmayacağını ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu iz bırakan hizmetleriyle kent tarihindeki unutulmazlar arasına girdi.

izmir kentsel dönüşüm Haberi

izmir kentsel dönüşüm


8 bin 500 yıllık geçmişi ile önemli medeniyetlere ev sahipliği yapan İzmir’in tarih boyunca en önemli simgelerinden biri olan Kadifekale, Büyükşehir Belediyesi’nin dört koldan sürdürdüğü çalışmalarla yeniden ayağa kalkıyor. 186 rakımlı Pagos Dağı üzerinde kurulan Kale ve yakın çevresindeki tarihi mirasın ortaya çıkarılması ve korunması için çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. 


Kadifekale’den Agora-Bayramyeri’ndeki Roma Yolu ve Kemeraltı’nı da kapsayan 270 hektarlık alanın “turizm bölgesi” olarak gelişmesini öngören Büyükşehir Belediyesi, özellikle Kadifekale heyelan bölgesinin boşaltılmasının ardından çalışmalarını hayli yoğunlaştırdı. Geçtiğimiz yıl yıkımları tamamlanan 42 hektar büyüklüğündeki alanın devamı konumundaki Yeşildere’de yıkımın son aşamasına gelen, Kosova Mahallesi'nde yıkımlarını sürdüren ve Ballıkuyu'da kentsel dönüşüm için düğmeye basan Büyükşehir Belediyesi, bir yandan da tarihin gün yüzüne çıkması için projelerini birer birer hayata geçiriyor.


Alanda eş zamanlı olarak...