27 / 04 / 2024

İzmir konut fiyatları 2018

İzmir konut fiyatları 2018

Türkiye genelinde konut fiyatlarında en yüksek değere sahip 5 il açıklandı. Verilere göre, 3'üncü sırada yer alan İzmir'de konut metrekare fiyatları 3 bin TL'den başlıyor.

Konutta yeni bir düzenlemeye gidilmeli!

İzmir Emlak Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Akgün, inşaat sektörüyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Akgün, ''Konutta yeni bir düzenlemeye gidilmeli” diye konuştu.

Dövizden gelen kazanç konuta dönecek!

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, dövizden elde edilen kazancın yüzde 75'inin konuta geri döneceğini söyledi. Güleroğlu, ''Çünkü emlak piyasası hala en güvenli yatırım aracı olmayı sürdürüyor'' şeklinde konuştu.

İzmir'de konut fiyat artışı İstanbul'u solladı!

Türkiye'de konut fiyatları mayıs ayında yüzde 10,6 artış gösterdi. İstanbul'da konut fiyat artışı ise Türkiye ortalamasının altında kaldı. Konut sektörünün en canlı yaşandığı megakent İstanbul'da metrekare fiyatları bir yılda yüzde 5,8 yükseldi.

Konut metrekare fiyat artışında İzmir, İstanbul'u geçti!

Ege'nin incisi olan İzmir'de konut metrekare fiyat artışı, mart sonu itibarıyla son 5 yılda yüzde 108,6 artarak İstanbul'u solladı. 

Konut fiyatları son 6 ayda yüzde 5,3 arttı!

Hürriyet Emlak Nisan 2018 Emlak Endeksi verilerine göre, satılık konut fiyatları son 6 ayda yüzde 5,3 arttı. Satılık konutların metrekare fiyatları en çok Antalya, İzmir ve Bursa’da yükseldi..

İzmir, inşaat firmalarının yeni adresi oldu!

İstanbul'daki arsa arzının sınırlı olması gayrimenkulcüleri İzmir'e yönlendirdi. İzmir'de konut fiyatları 1 yılda yüzde 18,5 oranında arttı...

İzmir'de konut fiyatları artıyor!

Türkiye genelinde konutların metrekare ortalama birim fiyatı, son 5 yılda yüzde 82,5 arttı. İzmir’de metrekare fiyatı yüzde 104’lük bir oranla yükseliş kaydetti.

Konut üreticileri İzmir'e koştu!

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, üç büyük şehirde yatırım amaçlı konutta ciddi bir potansiyel olduğuna dikkati çekerek, "İzmir’de bir süredir yaşanan durumun bunun bir örneğidir." dedi 

İzmir'deki konutlar, İstanbul'dan daha değerli!

İzmir'deki konutlar, yüzde 19 ile İstanbul’a göre iki kat değer kazanıyor. İzmir kentsel dönüşüm projeleri ile markalı konut projelerinin odağı oldu. 

İzmir'de konut fiyatları çok yükseldi!

İzmir’in hızla İstanbullaştığını dile getiren Hüseyin Aslan, bu zihniyetin bir gün çökeceğini söyledi, “Fahiş fiyatlar, bu kente yapılan en büyük kötülüktür” dedi.

İzmir'de konut fiyatları yükselişte!

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu olarak sektörde faaliyetlerini sürdüren endeksa.com’un verilerine göre son 3 yıldır yüzde 5 dolayında göç alan İzmir’de konut fiyatları yükselmeye başladı. 

İzmir'den ev almak en iyi yatırım!

Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu gayrimenkul almak isteyenlerin yılınson fırsatını kaçırmamalarını söyledi.

İzmir’in konut fiyatları raporu açıklandı! En pahalı ve en ucuz ilçeler hangileri oldu? 

Endeksa tarafından açıklanan verilere göre İzmir’de satılık konut fiyatlarının en yüksek olduğu ilçe Turizm Cenneti Çeşme oldu. Listenin tepesinde Çeşme’yi Güzelbahçe ve Urla izlerken, kentte en ucuz konut fiyatı ortalamasının olduğu ilçe ise Bayındır olarak açıklandı.

Kiralık konut fiyatlarındaki yıllık artış oranı rekor seviyelere ulaşıyor!

BETAM'ın raporuna göre, kiralık konut fiyatlarındaki yıllık artış oranı yüzde 189,5 olarak kaydedildi. İstanbul'da yıllık kira artışı yüzde 138,5, Ankara'da yüzde  153 ve İzmir'de yüzde 182,1 olarak gerçekleşti.

Konut fiyatları en çok o ilde arttı!

Merakla beklenen Merkez Bankası (TCMB) Ağustos 2022 dönemine ilişkin Konut Fiyat Endeksi (KFE) verilerine göre; konut fiyatlarının en çok arttığı il İzmir oldu.

Metrekaresi 3900 lira! İşte ilçe ilçe konut fiyatları

TSKB Gayrimenkul Değerleme tarafından yapılan araştırmaya göre sıfır konutta üç büyük şehirde en uygun fiyat Ankara'da 3 bin 900 liradan başlayan konutlardaki metrekare fiyatı 50 bin lirayı görüyor. İstanbul'da 12 bin lira ile 45 bin lira arasında değişen konut fiyatları İzmir’de ise ilçesine göre 6

İzmir'de konut fiyatları depremden sonra fırladı!

İz Gazete köşe yazarı Ayhan Bülent Toptaş, bugünkü köşesinde İzmir'deki konut fiyatlarını kaleme aldı. İşte Ayhan Bülent Toptaş'ın 'İzmir'de konut fiyatları' başlıklı yazısı....

Konut fiyatları gelecek yıl daha da artacak!

İzmir Emlak Komisyoncuları Oda başkanı Mesut Güleroğlu ve İzmir'de inşaat ve emlak sektöründe çalışmalar sürdüren Kaan Altındağ, sektöre ilişkin konuştu. Altındağ, gelecek yıl konut fiyatlarında çok büyük fiyat yükselişlerinin vatandaşları beklediğine vurgu yaptı.

İzmir'de konut fiyatları yüzde 25 arttı!

İzmir'de 2020 senesinde meydana gelen deprem ve pandemi koşulları kentte konut piyasasını etkiledi.  Bölgede satılık ve kiralık konut fiyatları yüzde 25 yükseldi. 

Konut fiyatları katlandı, dolandırıcılıklar arttı!

Konut fiyatları artınca, dolandırıcılıklar da çoğaldı. İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, internet üzerinden hayali ilanlarla vatandaşların dolandırıldığını dile getirdi.

İzmir ve Antalya'da konut fiyatları rekora koşuyor!

Emlakjet, Jetsat hizmetini İzmir ve Antalya'da da hayata geçirdi. Emlakjet tarafından hazırlanan verilere göre; İzmir'de pandemi sürecinde konut talebi 2 kattan fazla artarken, Antalya'da da konut fiyatları rekora koşuyor.

İzmir'de konut fiyatları ikiye katlandı!

Ege'nin değerli bölgelerinden İzmir'de konut fiyatları yükselmeye devam ediyor. Özellikle Seferihisar'da konut fiyatları yüzde 54 yükseldi. 

Aliağa'da konut fiyatları zirveye tırmanıyor!

İzmir Aliağa'da son zamanlarda konut fiyatlarında yükselmeye devam ediyor. Bölgede faaliyet gösteren emlakçılar fiyatlardaki artışın nedeni olarak maliyetteki yükselişe bağladı. 

Konut fiyatlarındaki artış nasıl engellenir?

İzmir dünya genelinde konut fiyatlarında ilk sırada yer alıyor. AK Parti İzmir Milletvekili Nasır, fiyat artışının arsa üreterek engellenebileceğini dile getirdi. 

Dünya’da konut fiyatları yükseliyor!

Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş, devam eden pandemi sürecine rağmen başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere dünya genelinde  otuza yakın şehirde konut fiyatlarının yüzde 10 nun üstünde yükseldiğini değerlendirdi...

İzmir konut fiyatları 2018 Haberi

İzmir konut fiyatları 2018

Türkiye genelinde konut fiyatlarında en yüksek 5 ilin değerleri açıklandı. Ülke genelinde konutların ortalama metrekare satış fiyatı 2 bin 193 TL olarak açıklandı. Türkiye'de konut büyüklüğü 125 metrekare, ortalama konut fiyatı 274 bin 125 TL, konut yatırımının geri dönüş süresi ortalama 16 yıl olarak belirlendi.

İlk Ses Gazetesi'nde yer alan habere göre, Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa'nın güncel verileri açıklandı. Buna göre, Türkiye’de konut fiyatları son 4 yılda yüzde 33, son 1 yılda ise yüzde 15 arttı. 

Gayrimenkul değerleme platformunun il bazındaki verilere göre, konut metrekare satış fiyatı en yüksek iller sırasıyla Muğla, İstanbul, İzmir, Çanakkale ve Balıkesir oldu. Muğla, zirvedeki yerini korurken, konut metrekare satış fiyatı 4 bin 695 TL, konut yatırımının geri dönüş süresi 24 yıl oldu. Muğla’dan...