26 / 04 / 2024

İzmir konut satış

İzmir konut satış

Propertyist Gayrimenkul Danışmanlığı tarafından Türkiye'de son 5 yılın konut satış verileri açıklandı. Verilere göre, İzmir, en çok konutun satıldığı 3'üncü il oldu.

İki ildeki 3 adet arsa ile 7 adet konut satılıyor! Ev, arsa arayanlar bu tarihlere aman dikkat!

Bursa Nilüfer'de ve İzmir Çiğli'de yer alan 3 adet arsa ile 7 adet konut satılıyor. Peki arsa ve konutların satış ihaleleri ne zaman? Fiyatları ne kadar? 

Konut satışlarındaki düşüş kira bedellerini yükseltti!

Son iki yıldır konut satışlarında düşüşe dikkat çeken İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün konut alanların olmadığı sürece kira fiyatlarında artışların devam edeceğini belirtti. 

Konut satışlarında büyük düşüş! Paralar gayrimenkule değil faize gitti! 

Yaptığı açıklamada konut satışlarının son üç aydır düşük seviyelerde seyrettiğini dile getiren İzmir Emlakçılar Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, "Paralar emlaka değil faize gitti" dedi.

İzmir'de yabancıya konut satışları arttı mı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre yabancılara yapılan konut satışları 2021 yılında önceki seneye oranla yüzde 43,5 yükseldi. Toplam konut satışları içinde yabancıların payı yüzde 3,9 olarak belirlendi. İzmir ise yabancıya konut satışında şehirler arasında 7. sıraya yerleşti.

İzmir'de konut satışları yüzde 69 yükseldi!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre; İzmir'de konut satışları geçen yıla oranla yüzde 69,1 oranında yükseldi.

İzmir'de Eylül 2021'de 8 bin 806 adet konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu'ndan açıklanan rakamlara göre; Eylül ayında İzmir'de konut satışları yüzde 8 artarak 8 bin 806 oldu. 

İzmir'de konut satışları Ağustos 2021'de ne oldu?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) İzmir Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre Ağustos 2020'de İzmir’de 11 bin 145 olarak kaydedilen konut satışı, 2021 Ağustos'ta yüzde 30.6 oranında geriledi 7 bin 731 oldu.

İnşaat malzeme fiyatları konut satışlarını olumsuz etkiliyor!

Temmuz ayında yapılan konut satışları hakkında değerlendirmede bulunan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Müteahhitler Federasyonu Başkanı İsmail Kahraman, malzeme fiyatlarındaki artışın konut satışlarını olumsuz bir şekilde etkilediğini dile getirdi. 

Ulaşım yatırımları Sakarya'da konut satışlarını arttırdı!

Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul-İzmir Otoyolu ve Avrasya Tüneli gibi büyük yatırımların ülke ekonomisini önemli ölçüde artırdığını söyleyen İstanbul Kamu Özel Sektör İşbirliği Mükemmellik Merkezi Başkanı Eyüp Vural, özellikle Sakarya'da konut satışlarının arttığını dile getirdi. 

İzmir'in konut satışlarında Buca ilk sırada!

TUİK  Şubat ayına ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı. Açıklanan rakamlara göre; İzmir'de 4 bin 659 konut satıldı. Konut satışlarında il genelinde en çok satış Buca'da gerçekleşti.

İzmir Narlıdere Metro Hattı konut satışlarını artırdı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Narlıdere metro hattı uzatma çalışmaları bölgedeki konut fiyatlarını şimdiden artırdı. Öyle ki bazı konut satışlarında yüzde 100 artış yaşandı. 

İzmir’de konut satışlarını artırmak için neler yapılmalı?

Egenin incisi İzmir’de sıfır ve ikinci el konut satışlarında sert düşüşler sürüyor. İzmir’deki inşaat firmaları konut satışlarındaki durgunluğa karşı yeni çözümler arıyor.

İzmir'de konut satışları düştü mü?

TÜİK İzmir Bölge Müdürlüğü tarafından açıklanan verilere göre 2019 yılı Ekim ayında İzmir’de 9 bin 12 olan konut satışı, 2020 yılı Ekim ayında yüzde 24,0 oranında azaldı ve 6 bin 846 oldu.

İzmir konut satış Haberi

İzmir konut satış

Gayrimenkul sektöründe kullanıcılara, mal sahiplerine ve yatırımcılara aracılık ve danışmanlık hizmeti sağlayan Propertyist'in, 2017 Ocak verilerini değerlendirdiği araştırmaya göre, 2017 Ocak ayı itibariyle konut satışları Türkiye'de yüzde 12,8 artış göstererek, 95 bin 389 adede ulaştı. 


2017 Ocak ayı itibariyle konut satışları İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'da sırasıyla; yüzde 2, yüzde 19, yüzde 8 ve yüzde 10 artış gösterdi. Antalya'da ise yüzde 3 düşüş görüldü. Bir önceki yılın aynı dönemine göre sıralama değişmedi. 


HER İKİ KONUTTAN BİRİ "İLK SATIŞ" 

2017 Ocak ayı itibariyle Türkiye genelinde satılan 95 bin 389 adet konutun yüzde 46'sı, konutun ilk defa satılması anlamına gelen "ilk satışlar" oluşturdu. Bu oran satılan her iki konuttan birine tekabül ediyor. Yapılan araştırmaya göre yatırımcının yeni konuta olan talebinde artış gözlemlendi. 


YABANCIYA SATIŞTA IRAKLILAR...