20 / 04 / 2024

izmir konut satışları

izmir konut satışları

Egenin incisi İzmir’de sıfır ve ikinci el konut satışlarında sert düşüşler sürüyor. İzmir’deki inşaat firmaları konut satışlarındaki durgunluğa karşı yeni çözümler arıyor.

Konutta en çok kazanç İzmir'den!

Endeksa'dan açıklanan verilere göre Kasım ayı içerisinde Türkiye'de yapılan konutta en fazla değer artışı İzmir'de yaşandı. 

İzmir'de konut satışları düştü mü?

TÜİK İzmir Bölge Müdürlüğü tarafından açıklanan verilere göre 2019 yılı Ekim ayında İzmir’de 9 bin 12 olan konut satışı, 2020 yılı Ekim ayında yüzde 24,0 oranında azaldı ve 6 bin 846 oldu.

Gayrimenkule para yatırmanın tam zamanı!

Emlak ve Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu yaptığı açıklamada İzmir’de konut satışlarının arttığını vurgulayarak, "Fiyatlar iki yıl öncesine göre yüzde 25-30 düşük. Gayrimenkule para yatırmanın tam zamanı" dedi.

İzmir yeni yatırımlarla yükseliyor!

Folkart Yönetim Kumlu Başkam Mesut Sancak, son 5 yılda İzmir’de gayrimenkul yatırımı yapanların yüksek gelir elde ettiklerini ve tüm verilerin bu ivmenin hızlanarak süreceğini işaret ettiğini söyledi...

İzmir’de konut satışları yüzde 51.6 düştü!

İZEKO Başkanı Mesut Güleroğlu İzmir'deki konut satışlarının düşüşünü değerlendirdi. Güleroğlu, konut satışlarıyla ilgili politikaların gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

İzmir konut satışında Türkiye 3.’sü!

Ege'nin incisi İzmir konut satışında Türkiye 3.'sü oldu. Peki en çok konut satılan ilçeler hangisi?

İzmir’de Nisan ayında 4 bin 797 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) İzmir Bölge Müdürlüğü verilerine göre; nisan ayında konut satışları yüzde 25,3 oranında azaldı. 

İranlılar gayrimenkul için İzmir’e yöneldi!

TÜİK’in açıkladığı verilere göre, son 10 ayda 8 binin üzerinde İranlı, İzmir’den gayrimenkul satın aldı. İZEKO Başkanı, emlak piyasasının hareketlendiğini ifade etti. 

Kasım ayında İzmir'de kaç konut satıldı?

Türkiye’de Kasım ayı boyuncu toplam 89 bin 626 konut satışı yapılırken, en çok konutun 16 bin 58 ile İstanbul’da olduğu görüldü. Peki İzmir'de kaç konut satıldı?

İzmir, konut satışlarında İstanbul'u 10'a katladı!

İzmir, en çok göç alan 3. şehir olmasına rağmen, son 5 yılda konut satışlarında yüzde 16 büyümeye ulaşarak, İstanbul ve Ankara’yı geride bıraktı...

İzmir'de gayrimenkul fiyatları uçuşa geçti!

İzmir’e göç edenlerin sayısındaki artış kentteki gayrimenkul piyasasını da hareketlendirdi. Yücesoy Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Cem Yücesoy, Türkiye'nin dört bir yanından gelenlere konut sattıklarını söylüyor.

İzmir'de en çok konutun satıldığı ilçe Buca oldu!

TÜİK'in Kasım ayı konut satış istatistiklerine göre İzmir'de toplam 7 bin 360 konut satışı gerçekleşti. İzmir'de en çok konutun satıldığı ilçe ise Buca oldu..

İzmir'den konut alan kazanacak!

RC Grup'un kurucu ortaklarından Onur Durmuş İzmir'de gayrimenkul sektörünün geleceği ile ilgili önemli bilgiler verdi.

İzmir konut satışlarında 3. sırada!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre temmuzda ülke genelinde satılan konut sayısı, bir önceki aya göre yüzde 18,7 artış gösterdi.

İzmir'de yabancıya konut satışları arttı mı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre yabancılara yapılan konut satışları 2021 yılında önceki seneye oranla yüzde 43,5 yükseldi. Toplam konut satışları içinde yabancıların payı yüzde 3,9 olarak belirlendi. İzmir ise yabancıya konut satışında şehirler arasında 7. sıraya yerleşti.

İzmir'de konut satışları yüzde 69 yükseldi!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre; İzmir'de konut satışları geçen yıla oranla yüzde 69,1 oranında yükseldi.

İzmir'in konut satışlarında Buca ilk sırada!

TUİK  Şubat ayına ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı. Açıklanan rakamlara göre; İzmir'de 4 bin 659 konut satıldı. Konut satışlarında il genelinde en çok satış Buca'da gerçekleşti.

İzmir Narlıdere Metro Hattı konut satışlarını artırdı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Narlıdere metro hattı uzatma çalışmaları bölgedeki konut fiyatlarını şimdiden artırdı. Öyle ki bazı konut satışlarında yüzde 100 artış yaşandı. 

İzmir’de konut satışlarını artırmak için neler yapılmalı?

Egenin incisi İzmir’de sıfır ve ikinci el konut satışlarında sert düşüşler sürüyor. İzmir’deki inşaat firmaları konut satışlarındaki durgunluğa karşı yeni çözümler arıyor.

Ankara’da konut satışları düştü, İzmir’de ise arttı!

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa, TUİK 2019 Ekim ayı verilerini değerlendirdi. Verilere göre; Ankara’da konut satışları düştü, İzmir’de ise artış gösterdi.

İzmir’de konut satışları yüzde 42 oranında arttı!

İzmir'de konut satışları yüzde 42 oranında arttı. Buca, bin 313 konut satışı ile İzmir’de en çok konut satışının gerçekleştiği ilçe oldu… 

İzmir’de konut satışları yüzde 51.6 düştü!

İZEKO Başkanı Mesut Güleroğlu İzmir'deki konut satışlarının düşüşünü değerlendirdi. Güleroğlu, konut satışlarıyla ilgili politikaların gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

İzmir, konut satışlarında İstanbul'u 10'a katladı!

İzmir, en çok göç alan 3. şehir olmasına rağmen, son 5 yılda konut satışlarında yüzde 16 büyümeye ulaşarak, İstanbul ve Ankara’yı geride bıraktı...

İzmir’de konut satışları yüzde 4.5 arttı!

Konut satışında Türkiye lideri İstanbul bu sene yüzde 3.06 ile düşüş gösterirken, İzmir’de konut satışları bu sene yüzde 4.52 artışla Türkiye ortalamasına yaklaştı.

İzmir'de konut satışları arttı!

2016 Aralık sonu verilerine göre konut satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre İstanbul ve Ankara’da azalırken İzmir’de arttı

İzmir'de konut satışları yüzde 15,2 arttı!

Eylül ayında konut satışları, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 15,2 oranında arttı. En fazla satış Buca’da oldu.

İzmir'de konut satışları yükselişe geçti!

Türkiye genelinde konut satışlarında 2016 Şubat sonu itibariyle bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 2,8 artış görülüyor, ipotekli konut satışlarında yüzde 19 azalma olduğu belirleniyor.

izmir konut satışları Haberi

izmir konut satışları

Ocak 2021’de İzmir’de konut satışları 4 bin 63 konut şeklinde gerçekleşti ve Türkiye genelindeki payı yüzde 5,8’e indi. İlk kez satılan konut sayısı bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 44,4 oranında azaldı ve bin 233 oldu. Egenin incisi İzmir’de toplam konut satışları içinde ilk satışın payı yüzde 30,3 oldu

İzmir’de ikinci el konut satışları bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 43,3 oranında azaldı ve 2 bin 830 oldu. İzmir’de toplam konut satışları içinde ikince el konut satışlarının payı yüzde 69,7 oranında oldu. İpotekli konut satışları bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 74,7 oranında azaldı ve 772 şeklinde gerçekleşti. İzmir’de Ocak'ta satışı yapılan konutların yüzde 19’u ipotekli satış şeklinde gerçekleşti. İpotekli satışların yüzde 23,2’sini ilk satış, yüzde 76,8’ini ise ikinci el satışlar...