25 / 04 / 2024

izmir konut sektörü

izmir konut sektörü

Ege'nin önemli şehirlerinden İzmir'de konut fiyatları tavan yaptı. Peki İzmir'de konut fiyatları neden artışa geçti? İşte detaylar...

Gayrimenkule para yatırmanın tam zamanı!

İzmir Emlak ve Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu gayrimenkul sektörüne dair değerlendirmelerde bulundu. Mesut Güleroğlu: "Gayrimenkule para yatırmanın tam zamanı" dedi...

İstanbul-İzmir Otoyolu İzmir'e değer kattı!

İstanbul-İzmir Otoyolu, İzmir'deki konut piyasası canlandırdı. İMDER Başkanı İsmail Yıldırım, "Bu otoyol sayesinde İzmir kısa süre içinde bir cazibe merkezi haline gelecek" dedi...

Konut yatırımının yeni yıldızı: İzmir!

Özellikle beyaz yakalıların en çok tercih ettiği İzmir'de İstanbul-İzmir Otoyolu’nun açılması ile konut sektörü de hareketlendi.

Otoyolun açılması İzmir konut sektörünü yüzde 40 hareketlendirdi!

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, "Otoyolun açılması ve faizlerdeki indirimle İzmir'de gayrimenkul piyasası yüzde 30-40 hareketlendi" dedi...

Gayrimenkulün yeni adresi İzmir!

İzmir son zamanlarda konut projeleriyle göz dolduruyor. Markalı konut projelerinin aranan adresi haline gelen İzmir'de birçok konut ve ofis projesi bulunuyor. İşte 7 markalı konut ve ofis projesi...

İzmir’de konuta talep artacak!

İstanbul ve Ankara’da markalı konut pazarının doyum noktasına yaklaşması nedeniyle, belli başlı taahhüt firmaları gözünü İzmir'e dikti..

İzmir konutta zirveye oynuyor!

Son dönemde konut üreticilerinin yeni adresi haline gelen İzmir, dünyada da trend oldu. Global gayrimenkul danışmanlık firması Knight Frank’in raporuna göre İzmir, dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı ikinci şehir oldu.

İzmir, markalı konut üreticilerin merceğinde!

İstanbul-İzmir otoyol projesiyle İzmir'de konut sektörü hareketlendi. Markalı konut üreticisi rotayı İzmir'e çevirdi. İzmir'de 2019 yılına kadar 20 milyar liralık yatırım gerçekleştirilmesi bekleniyor.

İzmir'e 67 bin yeni konut geliyor!

Kentsel dönüşüm hamlesi ile yeni bir yapılaşma sürecine giren İzmir'de yapı ruhsatı alınan konut sayısı 67 bin 41 oldu..

Özlem Taşkaya: İzmir'de ev fiyatları artacak!

Hugent'in Genel Müdürü Özlem Veryeri Taşkaya, İzmir'in yoğun göç almasını değerlendirdi. Taşkaya, “Bir ev veya deniz manzaralı bir apartman dairesi, artık ucuz değil. Fiyatlar daha da yükselecek'' diye konuştu.

İzmir markalı konut projeleriyle yükseliyor!

İzmir, gayrimenkul sektöründe atağa geçti. Hayata geçirilen konut projeleri gölgenin değerini artırıyor.

Kenan Kalı: İzmir'de konut açığı var!

Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kenan Kalı, İzmir'de konut sektörünü değerledi. Kalı, bölgede konut açığının devam ettiğini belirtti.

İzmir'deki kentsel yenileme sorunu çözülmeli!

Çiçek Kardeşler İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çiçek, İzmir'deki konut sektörünü değerlendirdi. Çiçek, ''Kentin dörtte üçünün bir an önce yenilenmeye ihtiyacı var'' diye konuştu.

Dönüşümün hızlanması gayrimenkul sektörünü etkiledi!

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, kentsel dönüşümün hızlanmasının gayrimenkul piyasasına olumlu yansıdığını söyledi. Güleroğlu, İzmir'de son 6 ayda gayrimenkul satışlarında artış görüldüğüne dikkat çekti.

Konut sektörü durgunlaştı! İstanbul, Ankara ve İzmir'de hem ilan hem satılan konut sayısı düştü! 

Konut sektöründeki canlılık göstergesi olarak takip edilen satılan konutların satılık ilan sayısına oranı İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere ülke genelinde düşüşe geçti.

Konut sektörünün yeni rotası İzmir mi?

Cushman & Wakefield Yönetici Ortağı Toğrul Gönden’in kaleme aldığı Gayrimenkul Notları’nın bu haftaki konusu: Konut sektöründe son dönemde yıldızı parlayan İzmir...

Konut sektörü Babalar Günü kampanyasıyla hareketlendi!

Ramazan ayı ve Babalar Günü nedeniyle konut sektöründe kampanya yarışı yaşanıyor. Yaz aylarında durgunlaşan sektörde satışları hızlandırmak isteyen firmalar birer birer kampanyaları devreye almaya başladı.

Tamer Özyurt: Faiz indirimi konut sektörüne ivme kazandıracak!

Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, Türkiye Merkez Bankası’nın yarım puanlık faiz indirimine gitmesini sevindirici bulduklarını ifade etti. Özyurt "Faiz indirimi konut sektörüne ivme kazandıracak" dedi.

Haluk Sur, Moody’s'in konut sektörü değerlendirmesini yorumladı!

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s dün yaptığı Türkiye konut sektörü açıklamasını GYODER İcra Kurulu Üyesi Haluk Sur değerlendirdi. İşte Haluk Sur'un değerlendirmesi..

Moody’s'in uyarısına konut sektöründen yorum!

Moody’s, Türkiye’de konutta 5 yılda yüzde 93’e ulaşan fiyat artışları için ‘Sürdürülebilir değil. Yumuşak iniş yaşanacak’ yorumu yaptı, konut sektörü açıklamayı değerlendirdi.

Karlılık sorunu yaşayan gruplar konut sektörüne yöneliyor!

Kârlılık sorunu şirketleri hızlı geri dönüş alabilecekleri konut yatırımına yöneltiyor. Anadolu Grubu, Aksoy Holding ve Kosifler Group gibi mevcut faaliyetlerinde kârlılık sorunu yaşayan gruplar daha cazip gördükleri konut sektörüne yöneldi.

Faiz ucuzlarsa konut sektörü hareketlenir!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Tevfik Güngör bugünkü yazısında yüksek faiz oranlarının etkilerini anlattı. Güngör, ''Ucuz faiz sayesinde konut talebi artacak, konut sektöründeki canlılık artarak devam edecek'' dedi.

KİT bu yıl konut sektörüne 1 milyon 62 bin lira yatırım yapacak!

Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT), bu yıl 11 milyar 884 milyon 373 bin liralık yatırım yapacak. KİT'ler arasında en fazla yatırımı, bu yıl da TCDD gerçekleştirecek. Bu yıl içerisinde konut sektörüne 1 milyon 62 bin lira KİT yatırımı yapılması öngörülüyor.

Küresel ölçekteki ekonomik sıkıntılar konut sektörüne nasıl yansıdı?

Küresel ölçekte yaşanan ekonomik sıkıntılar konut sektörüne yansıdı. Genel olarak, Şubat ayında satışı yapılan konutların yüzde 56'sını ilk satışlar, yüzde 44"ünü ikinci el konut satışlar meydana getiriyor.

Adana konut sektöründe çığır açacak!

Adana'da emlakçılık sektörünün önde gelen kuruluşlarından olan AS Çukurova Emlak Yönetim Kurulu Başkanı Ömür Aslan, Adana'da yeni projeler üreterek konut sektöründe çığır açacaklarını söyledi.

Pendik Kurtköy'de 2. el konut sektörü yükselişte!

Konut Atölyesi ve Emlakistan Gayrimenkul'ün Proje Direktörü Mehmet Akif Dilsiz Pendik Kurtköy'deki 2. el konut sektörü değerlendi.

Emlak ve konut sektöründe gelecek 10 yılda neler olacak?

Türkiye'nin tek emlak uzmanı Gazeteci Yazar Tebernüş Kireçci, Capital Perapost'ta gelecek 10 yılda emlak ve konut sektöründe yaşanacak gelişmelerden bahsetti. İşte Tebernüş Kireçci'nin o yazısı...

izmir konut sektörü Haberi

izmir konut sektörü

İzmir'de konut sektöründe hareketli günler yaşanıyor. Yeni Asır'dan Mert Alpdündar'ın haberine göre;  Karşıyaka Müteahhitler ve İşadamları Derneği (KAMİAD) Başkanı Ahmet Akyüz, kent genelinde artan konut fiyatlarına yönelik açıklamalarda bulundu.

1. Derneğiniz ve çalışmalarınız hakkında bilgi verebilir misiniz?

Derneğimiz 1996'da beton ve demir karteline karşı kuruldu. Amacı müteahhitlerin çıkarlarını korumak ve bu kartellerle mücadele etmekti. Örnek vermek gerekirse son dönemde artan çimento fiyatlarıyla ilgili çalışmalar yaptık. Bu artışla mücadele ettik ve şu anda çimento ihracatı kayda değer mallar listesine alındı. Beklentimiz bu fiyatların düşmesi yönünde. Çalışmalarımıza gelince, biz sivil imar komisyonu kurduk. Burada branşında uzman kişiler var. Belediye başkanımızın başkanlığında ayda bir toplanıyoruz. Meslektaşlarımızın sorunlarını çözme adına çok önemli kararlar alıyoruz. Bürokrasi, belediye ve kamunun tıkandığı noktada görev üstleniyoruz.

2.Sektör olarak yaşadığınız en...