29 / 03 / 2024

izmir kordon bina kat yüksekliği

izmir kordon bina kat yüksekliği

Mimarlar Odası, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin sadece kat adeti belirlenmiş olan imar adalarında planlarda yeni düzenleme yapmadan, kat yüksekliklerinin uygulanmasına olanak sağlayan kararının iptali için dava açtı.

İzmir Kordon'da bina kat yükseklikleri 10 metreyi geçemeyecek!

Konak Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Planlı Alanlar Tip imar Yönetmeliği'ne karşı, bu bölgelerde kat yüksekliğini sabitledi. Kordon ve Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndaki bina yüksekliklerinin 10 metreyi geçemeyecek...

Ziraat GYO İzmir Kordon Konak projesinin değeri belli oldu! Şube ve ofisler için tam bu kadar değer biçildi! 

Ziraat GYO İzmir Kordon Konak projesinin inşaatına başlanması için gayrimenkul değer tespiti yapıldı. Peki Ziraat GYO İzmir Kordon Konak projesinin değeri ne kadar oldu? İşte o rakam...

Kordon Vergi Dairesi, İzmir'in göbeğinde arsa satıyor! Yatırımcılar dikkat!

İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı Kordon Vergi Dairesi Müdürlüğü, İzmir Konak Mersinli'de yer alan arsa için satış ihalesi düzenliyor. İşte merakla beklenen ihale detayları...

İzmir'de tavanı çatlayan bina tahliye edildi!

İzmir'in Bornova ilçesinde, 5 katlı bir binanın 4'üncü katındaki bir dairede tavan ve zeminde meydana gelen çatlama sonrası bina tahliye edildi. 

İzmir'de ağır hasarlı bina yıkım sırasında yanındaki apartmanın üzerine çöktü!

İzmir'de geçen sene yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından ağır hasarlı olduğu için yıkım kararı alınan 8 katlı bina, çalışmalar esnasında yanındaki 4 katlı binanın üzerine çöktü.

İzmir Kordon'da boş dükkan bulunmazdı: Şimdi camlar kiralık, satılık ilanları ile kaplanmış!

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir’in en gözde ilçesi Kordon’da kapanan dükkanları yerinde inceledi, “Bu manzara içler acısı, esnaf mutsuz, ümitsiz” dedi.

İzmir Karabağlar'da kayma riskli bina tahliye edildi!

İzmir Karabağlar'da yağış sebebiyle kayma riski bulunan 3 katlı bina tahliye edildi. 

İzmir'deki orta hasarlı bina sayısı 511!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamara, "Ağır hasarlı, acil yıkılacak ve yıkık bina sayımız 506'ya, 4 bin 239 bağımsız bölüme ulaşmıştır. 5 bin 119 binamız az hasarlı, 511 binamız da orta hasarlıdır." dedi.

İzmir'de ağır hasarlı 506 bina acil yıkılacak!

İzmir'de 115 vatandaşın hayatını kaybetmesine sebep olan deprem sonrası hasarlı bina sayıları Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından revize edildi. Şehir genelinde acil yıkılması gereken 506 hasarlı bina olduğu belirtildi. 

İzmir'de 81 bin 187 bina ve 460 bin 506 bağımsız bölümde hasar tespiti yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada İzmir'de meydana gelen depremin ardından 9 günde 81 bin 187 bina ve 460 bin 506 bağımsız bölümde hasar tespiti gerçekleştirdiklerini belirtti.

İzmir'de acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık bina sayımız 342!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'deki hasar tespit çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. İzmir genelinde 75 bin 934 binada 411 bin bağımsız bölümün incelemesinin yapıldığını belirten Kurum, "İzmir'de acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık bina sayımız 342" dedi.

İzmir'de 214 acil yıkılacak bina tespit edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İzmir'de 214 "acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık" bina, 201 "orta hasarlı" bina, 1431 "az hasarlı" bina tespit edildi.

İzmir'de 124 ağır hasarlı bina tespit edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İzmir'de 10 bin 287 binada gerçekleştirilen hasar tespit çalışmasında 124 ağır, 119 orta, 730 az hasarlı bina tespit edildi.

İzmir ve Manisa’da acil yıkılması gereken 53 bina 1407 bağımsız birim var!

SÖZCÜ, resmi yetkililer tarafından hasar tespit çalışmaları sonrasında düzenlenen bilgi notuna ulaştı. Buna göre İzmir ve Manisa’da ağır ve acil yıkılması gereken bina sayısının 53, bağımsız birim sayısının ise bin 407 olduğu belirlendi. 

izmir kordon bina kat yüksekliği Haberi

izmir kordon bina kat yüksekliği

Mimarlar Odası, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin sadece kat adeti belirlenmiş olan imar adalarında planlarda yeni düzenleme yapmadan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Planlı Alanlar Tip Yönetmeliği’nde arttırılan kat yüksekliklerinin uygulanmasına olanak sağlayan kararının iptali için dava açtı.


Mimarlar Odası dava açmadan önce başta izmir’in simgesi Kordon olmak üzere bu kararla kent genelinde mevcut yüksekliklerin 10 metre artacağı uyarısı yapmıştı.Mimarlar Odasının dava dilekçesinde, “Meclis kararının kentin yapılaşması tamamlanmış bölgelerinde kapsamlı imar planı revizyonları yapılmadan uygulanması halinde kentler yaşanamaz hale gelecektir. Adeta caddeler ışıksız ve havasız; sokaklar karanlık daha boğucu mekanlar haline dönüşecektir” uyaryısı yapıldı.


KENTİN İFLASI DEMEK

Dava konusu meclis kararının hayata geçirilmesi ile sahile paralel ve yüksek yapılaşmasından dolayı kent içine hava girişini engellediği, denizden görüntüsü nedeniyle ‘Çin Şeddi’ benzetmesi yapılan binaların daha...