18 / 04 / 2024

İzmir Körfez Projesi

İzmir Körfez Projesi

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir Körfez Geçişi Projesi'ne ilişkin soru önergesi hazırladı. CHP'li Bakan sorularını Ahmet Arslan'a sordu..

İzmir Büyük Körfez Projesi için ihale hazırlıkları başladı!

İZSU, Körfez’in kuzey aksında açılacak 13.5 kilometre uzunluğunda ve -8 metre derinliğindeki sirkülasyon kanalı için ihale hazırlıklarına başladığını duyurdu.

Aziz Kocaoğlu: İzmir Körfez Projesi'nin zor noktası aşıldı!

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, askıya çıkan Körfez Projesi ÇED raporuyla ilgili yaptığı değerlendirmede ise projenin geçmişinin 10 yıla dayandığını söyledi. Kocaoğlu işin zor noktasının aşıldığını belirtti.

Aziz Kocaoğlu'ndan ÇED açıklaması!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, AKP İl Başkanı’nın “Körfez ÇED’i” açıklamasındaki ağır ithamlara cevap verdi. İşte Başkan Kocaoğlu'nun o açıklamaları...

İzmir Körfezi'nin ÇED raporunda sona doğru!

"İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyon Projesi"nin hayata geçirilmesi için gereken ÇED raporunun, İnceleme Değerlendirme Komisyonu (İDK) toplantısında kabul edildiği bildirildi.

İzmir Körfez projesinin ÇED raporu tamamlandı!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu, TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ortak yapacağı, 'İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyonu Projesi' ÇED raporunu yeterli buldu.

Aziz Kocaoğlu: Körfez'deki iskelelerin mülkiyetini bize verin!

Aziz Kocaoğlu, Körfez’deki mevcut vapur iskelelerinin mülkiyetinin kendilerine verilmemesine tepki gösterdi. Kocaoğlu, "Bunlar bize verilmez de kiralanarak ticarethane olarak kullanılmaya devam edecekse biz de uygun yerlerde yeni iskeleler yapalım" dedi

Mahkemeden dönen İzmir Körfez Geçişi Projesi yeniden gündemde: İki yaka birbirine bağlanacak!

İzmirli vatandaşların merakla beklediği Körfez Geçişi Projesi yeniden gündeme geldi. Söz konusu proje tartışmalara neden olmuştu.

TOKİ Kocaeli projesi için beklenen tarih geldi! Körfez'e tam 520 yeni konut müjdesi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Körfez projesi yarın ihaleye çıkacak. TOKİ'nin Kocaeli Körfez projesinde 520 konut yer alacak.

TOKİ Kocaeli Körfez 2023 projesi için beklenen tarih resmen geldi! 446 yeni konut için bu tarihi kaçırmayın!

TOKİ Kocaeli Körfez 2023 projesi için beklenen tarih resmen geldi... 446 yeni konut için bu tarihi kaçırmayın... İşte TOKİ Kocaeli Körfez 2023 projesi detayları...

TOKİ Kocaeli Körfez projesi için yeni tarih açıklandı! Tam 496 konutluk yeni projeyi sakın kaçırmayın!

TOKİ Kocaeli Körfez projesi 2023 için yeni tarih açıklandı. Tam 496 konutluk yeni projeyi sakın kaçırmayın... İşte TOKİ Körfez 2023 projesi detayları...

TOKİ Kocaeli Körfez projesi için tarih belli oldu! 530 konutluk yeni projeyi kaçırmayın!

Dar gelirli aileleri konut sahibi yapmaya devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kocaeli Körfez 2023 projesinin ihale tarihini açıkladı. 

TOKİ Kocaeli Körfez 2022 projesi 10 soruda tüm detaylarıyla! 240 ay vade!

TOKİ Körfez projesinde kaç konut yapılacak, nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Kocaeli Körfez 2022 sosyal konut projesi...

İzmir Körfez Geçişi'nin etüt projesi tamam!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün düzenlenen Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada,  "İzmir Körfez Geçişi projemizin etüt projesini tamamladık, imar planı çalışmaları sürüyor." dedi...

Körfez Yüksek Hızlı Tren Projesi meclis gündeminde!

Kocaeli Körfez ilçesi Mimar Sinan Mahallesi Yüksek Hızlı Tren Projesi kapsamında gerekli olan alt ve üst geçitlerin yapılmaması TBMM gündemine taşındı. İYİ Parti'li Tükkan konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İzmir Körfez Geçişi Projesi'nin etütleri tamam!

Erdoğan, İzmir Körfez Geçişi Projesi'nin de etütlerinin tamamlandığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "ÇED belgesi alındı, imar planlarıyla ilgili çalışmalar sürüyor. Bu projenin ihalesini yap-işlet-devret modeliyle yapıp, inşallah 2023 yılına kadar hizmete sunmayı hedefliyoruz." dedi...

Körfez Geçiş Projesi ÇED iptaliyle flamingolar kazandı!

Körfez Geçiş Projesi'nin ÇED kararının iptal edilmesi üzerine çevreciler ve meslek odaları ortak basın açıklaması yaptı.

İzmir Körfez Geçiş Projesi ÇED Olumlu Kararı iptal edildi!

İzmir İdare Mahkemesi, İzmir Körfez Geçiş Projesi için verilen ÇED Olumlu Kararı'na karşı açılan davada raporu iptal etti.

Körfez Evleri'nde gurbetçiye ev sahibi olma fırsatı!

İzmir’in Çiğli ilçesinde konut üreten Ege-Koop yeni projesi Körfez Evleri için yeni bir kampanya başlattı. Projede euro 6.95 Türk lirasına sabitlendi. Gurbetçilere ev sahibi olma imkanı sunuldu.

İzmir Büyükşehir Meclisi'nde Körfez Geçişi Projesi konuşuldu!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ağustos ayı ikinci oturumunda konuştu. Kocaoğlu, ÇED iptal davasında yürütmeyi durdurma kararı verilen Körfez Geçiş Projesi ile ilgili konuştu.

İzmir Körfez Projesi Haberi

İzmir Körfez Projesi

İzmir Körfez Geçişi Projesi meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan konuya ilişkin soru önergesi hazırlayarak sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Bakan önergesinde "İzmir'de İnciraltı ve Şaşalı arasında hükümet tarafından yapılması planlanan Körfez Geçişi Projesi'ne verilen ÇED olumlu kararına karşı açılan davada bilirkişi heyeti incelemede bulunacaktır. İncelemeye vatandaşlar ve gazeteciler alınmazken inceleme ile eş zamanlı olarak İzmir'e Sahip Çık Platfonnu açıklama yapmış, açıklamada projenin ulaşım projesi olmadığı ve İzmir'in bu yola geçişe ihtiyacı olmadığı vurgulanmıştır." dedi.

TMMOB‘un "Proje alanında flamingo, kılıçgaga ve tepeli pelikan gibi türlerin dünya nüfusunun önemli bir kısmının yaşadığı ve söz konusu proje gerçekleştiği takdirde, köprü ayağı, geniş çaplı yüzey yapılaşması vb. faaliyetlerden bu türlerin nüfuslarının olumsuz etkileneceği ve...