28 / 03 / 2024

izmir kültürpark projesi

izmir kültürpark projesi

Mimarlar Odası İzmir Şubesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Kültürpark projesinin koruma amaçlı imar planı yapılmasından sonra değerlendirileceği kararı vermesinin "beklenmedik" olmadığını açıkladı.

İzmir Kültürpark projesi için karar verildi!

İZMİR Büyükşehir Belediyesi ile meslek odaları arasında anlaşmazlığa ve tartışmalara neden olan Kültürpark Projesi krizinde meslek odalarının talebi yerine getirildi.

İzmir Kültürpark ve Basmane projesinde durdurma çağrısı!

İzmir Kültürpark'ı imara açacak revizyon projesi ve Basmane gökdelenleri için İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) hem de ana muhalefet partisi CHP'ye yanlıştan geri durma çağrısı yapıldı.

İzmir Kültürpark ve Basmane Çukuru protesto edildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesinin Kültürpark'a yönelik hazırladığı proje ile Folkart'ın Basmane Çukuru projesi protesto edildi. Çevreciler, kente sahip çıkılmalı mesajı verdi.

İzmir Kültürpark projesinde karar 2017'ye kaldı!

İzmir Büyükşehir’in Kültürpark Projesi’yle ilgili Koruma Kurulu kararı ikinci toplantıda da alınmadı. 2017’de proje ele alınacak.

Bilal Doğan: Kültürpark için referandum yapalım!

İzmir'de Kültürpark ile ilgili tartışmalar sürerken AK Parti'den farklı bir öneri geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, belediye meclis toplantısında, "Kültürpark Projesini referanduma sunalım" dedi.

Yeni Kültürpark Projesi’ne CHP'li meclis üyelerinden destek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, kentin kalbinde "daha çok yeşil, daha az beton" sloganıyla yürüttüğü "Yeni Kültürpark Projesi"ne CHP'li meclis üyeleri de destek verdi.

Sema Pekdaş: Kültürpark'a yapılan eleştiriler yersiz!

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Kültürpark Projesi, hakkında düşüncelerini açıkladı. İşte o açıklamalar...

İzmir Kültürpark'ın tarihi tehdit altında!

İzmir'in en önemli kültürel ve doğal mirası olan Kültürpark'ın "revize" adı altında inşaat tekellerine teslim edileceğini belirten Doğal ve Kültürel Yaşam Girişimi Sözcüsü Tuncay Karaçorlu, fuar alanının tarihsel karakterinin tehdit altında olduğunu söyledi.

İzmir Kültürpark projesine Mimarlar Odası'ndan eleştiri!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Kültürpark Projesiyle ilgili tartışmalar panel konusu oldu. İzmir Şubesi Başkanı Özay Yerlikaya yer altı otoparkları, yaya yolları, yeni bina projeleri gibi birçok noktaya karşı olduklarını söyledi.

İzmir Kültürpark'a yeni proje hazırlandı!

Gediz Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencisi Beatrice Boukouito Coulibaly, Öğretim Görevlisi Nur Yavuz'ın danışmanlığında İzmir Kültürpark'a hazırladığı projeyle ödül kazandı.

İzmir Kültürpark yeni bir kimlik kazanacak!

Fuarın Gaziemir’e taşınmasından sonra Kültürpark’a yeni bir kimlik kazandırmayı amaçlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin farklı kesimlerinden temsilcilerin katılımıyla bir toplantı düzenleyerek görüş ve önerilerini aldı.

İzmir Kültürpark'ı çekim merkezi yapacak proje hazırlandı!

Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bir öneri getirerek şehrin tek nefes alma merkezi Kültürpark'ın yenilenmesi için hazırladıkları projeyi sundu...

İzmir'deki Kültürpark 1936 yılında 1 milyon TL'ye mal olmuş!

İzmir'de 1936 yılında Kültürpark yapılması planlanmış. Söz konusu projenin 6 yıl içinde tamamlanması hedeflenmiş.

Kültürpark Platformu'ndan Tunç Soyer'e Kültürpark tepkisi!

Kültürpark Platformu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ikinci kez onaylanan Kültürpark’a dair imar planlarına ilişkin açıklamalarının ardından Soyer’e açık mektup yazdı. İmar planları açıklamasından sonra Soyer'e Kültürpark ile ilgili "Bu nasıl koruma?" sorusu yöneltildi. 

Kültürpark'ın imara açılmasına Kültürpark Platformu'ndan tepki!

Kültürpark Platformu, Büyükşehir tarafından ikinci defa onay verilen Kültürpark planlarına ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Kültürpark'ta inşaat alanı pazarlığı!

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Mutluer, değişikliğe gidilen Kültürpark planlarına ilişkin konuştu.

Kültürpark'ın imar planları netleşti!

Kent gündeminde tartışmalar yaratan Kültürpark planlarının son hali kesinleşti. Odaların da görüşü alınarak son şeklinin alınması sağlanan planlarda tescilli yapılar ile korunması önerilen yapılar hariç emsal; 0.05 oldu.

Kültürpark imar planları yeniden meclis gündemine getirilecek!

Komisyonlardan oybirliği ile geçen Kültürpark planları yeniden meclis gündemine taşınacak...

Kültürpark imar planlarında yeni gelişme!

Kültürpark “Koruma Amaçlı İmar Planı” İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne iade edildi. İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından kurul kararı açıklandı.

Kültürpark'ta yeni binalar yapılacak mı?

Mimarlar Odası Kültürpark'ta yer alan Ahmet Piriştina zamanında yapılan iki hangarın yıkılmasını ve yerine yeni yapılar yapılmamasını talep ediyor. Belediye ise hangarları yıkıp yeni binalar inşa etme taraftarı. Peki ne olacak?

Kartal Yalı Yunus ve Topselvi Kültür Merkezi Projesi için düğmeye basıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kartal Belediyesi, Yalı Yunus ve Topselvi Kültür Merkezi Projesi için düğmeye bastı...

İzmir’de odalar ve STK’lardan Kültürpark tepkisi!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’inde oybirliği ile onaylanan Kültürpark Koruma Amaçlı İmar Planı, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının tepkisine neden oldu. Kültürpark Platformu konuya ilişkin basın açıklaması yaptı.

TMMOB İzmir Şubesi'nden Kültürpark açıklaması!

Kültürpark planına karşı açıklama yapan TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi'nden, projeyi savunan İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösterildi.

Şehir Plancıları Odası'ndan Kültürpark açıklaması!

Şehir Plancıları Odası (ŞPO) İzmir Şubesi, geçtiğimiz günlerde onaylanan Kültürpark Koruma Amaçlı İmar Planı ile ilgili açıklamalarda bulundu. ŞPO, "Uzlaşma kararı da, hayata geçirilmek istenen plan da, yanlıştır" dedi.

İzmir'de Kültürpark tartışması: İnşaata açılıyor mu?

Kültürpark için koruma amaçlı imar planının, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şubat ayı olağan meclis toplantısında oy birliği ile onaylanması tepkilere neden oldu.

izmir kültürpark projesi Haberi

izmir kültürpark projesi

Meslek Odaları olarak uzun zamandır Büyükşehir Belediyesi'ni bu konuda uyardıklarını belirten Mimarlar Odası projeden önce koruma amaçlı imar planı yapılması gerektiğini ısrarla dile getirdiklerini ancak uyarılarının dikkate alınmadığını belirtti. Odadan yapılan açıklamada "Yasal açıdan bakılacak olursa, yapılacak her türlü müdahalenin, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu ve eki yönetmelikleri uyarınca onaylı bir 'Koruma Amaçlı İmar Planı'nın kararlarına göre yapılması gerekmektedir. Bu alan için Koruma Amaçlı İmar Planı hazırlamadan projeler üretmek yasal olmadığı gibi alanın niteliğinin bozulmasına da neden olacaktır. Bu tavır özenle korumamız gereken Kültürpark'ı herhangi bir inşaat alanı olarak görmekle eşdeğerdir" değerlendirmesi yaptı.


Danışman uyarısı

Büyükşehir Belediyesi'nin meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte, demokratik ve katılımcı süreçlerle yol almanın ne kadar gerekli olduğunu öğrendiğini umut ettiklerini...