27 / 04 / 2024

izmir Mansuroğlu bina göçük

izmir Mansuroğlu bina göçük

İzmir’in Bayraklı ilçesinde yeni bina inşaatı için açılan temele, su dolmasıyla yumuşayan zeminde 2 bina çökme tehlikesiyle boşaltıldı..

Can Dostlar Turizm İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Can Dostlar Turizm İnşaat Limited Şirketi Ümraniye'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Fatih Özalp, Hakan Mansuroğlu ve Okan Dulda ortaklığında kuruldu.

Ekrem İmamoğlu olası bir depremde İstanbul’da ağır hasar alacak bina sayısını açıkladı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olası büyük depremde İstanbul'da ağır hasar alması mümkün olan olası bina sayısının yaklaşık olarak 90 bin olduğunu söyledi.

İmamoğlu duyurdu! İşte İstanbul’daki hasarlı ve ağır hasarlı bina sayısı!

Asrın deprem felaketini yaşayan Türkiye’de, büyük sarsıntının ardından en çok merak edilen şehir İstanbul için de ürküten bir uyarı geldi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, şehirde yıkılma tehlikesi bulunan bina sayısını açıkladı.

Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbul depremi açıklaması! Megakentte 90 binden fazla bina... Son dakika! 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbul depremi açıklaması! Megakentte 90 binden fazla bina... Son dakika! 

Çelikoğlu Bina İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Çelikoğlu Bina İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de Hüseyin Çelik tarafından kuruldu.

Vehbi Aluçlu'dan bina girişlerine deprem dayanım raporları asılsın önerisi!

Malatya İnşaat Mühendisleri Odası Başkan Yardımcısı Vehbi Aluçlu Malatya'daki çöken bina ile ilgili yaptığı açıklamada binaların girişlerine deprem dayanım raporlarının asılmasını önerdi.

Mehmet Güllüoğlu: Depremler değil, bina öldürür!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Güllüoğlu, "Depremler değil, bina öldürür diyoruz. O yüzden yapı stokları önemli. Köylerde kerpiç evler, kötü malzeme kullanılmış ve mühendislik almamış evler var." dedi.

Temel güçlendirme binalar için yeterli mi?

Araştırmacı-Yazar Bülent Ağaoğlu, bina güçlendirme ile ilgili bir yazı kaleme aldı. İşte Ağaoğlu'nun o yazısı...

Beyoğlu'nda ön cephesi çöken bina yıkıldı!

Beyoğlu Asmalı Mescit Caddesi'nde yer alan ve ön cephesi çöken tarihi bina kontrollü bir şekilde yıkıldı.

Beyoğlu'nda inşaat halindeki bina çöktü!

Beyoğlu Asmalımescid'te inşaat halindeki bina çöktü. Olay yerine çok sayıda sağlık, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Cağaloğlu'nda üç imparatorluğun izlerini taşıyan bina 1.7 milyon dolara satışta!

Cağaloğlu'nda Roma, Bizans, Osmanlı İmparatorluğu'ndan izler taşıyan bina yıkık dökük haliyle satışa çıkarıldı. Tarih araştırmacısı Mehmet Dilbaz, bina için "Üç farklı imparatorluk, üç farklı dönem, üç farklı devlet, hepsi üst üste yığılmış ve ortaya çıkmış" diye konuştu...

Tolga Şahlıoğlu: Yıkılır korkusuyla deprem testinden kaçmayın!

Dartes Kentsel Dönüşüm Hizmetleri şirketinden Kentsel Yenileme Uzmanı Tolga Şahlıoğlu, bina sahiplerinin evlerinden acil çıkarılma ve müdürlenme gibi durumlardan çekindikleri için deprem testi yaptırmadıklarını söyledi…

Beyoğlu’nda yıkılma tehlikesi olan bina tahliye edildi!

İstanbul Beyoğlu’nda İstiklal Caddesi Ayhan Işık Sokak'ta yer alan 5 katlı bir bina yıkılma tehlikesi sebebi ile tahliye edildi..

izmir Mansuroğlu bina göçük Haberi

izmir Mansuroğlu bina göçük

Olay, dün akşam saatlerinde Mansuroğlu Mahallesi 1593/1 sokakta gerçekleşti. Yeni yapılacak bina inşaatı için temel kazısı yapan makine operatörünün, yağmur suyu kanalına zarar vermesiyle zemin su ile doldu. Yağmurun etkisini artırmasıyla yaklaşık 1 metre yüksekliğe kadar dolan temeli gören çevredeki vatandaşlar durumu itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri herhangi bir çökme tehlikesi nedeniyle 2 binada yaşayan 7 daireyi boşalttırdı. İtfaiye ekipleri temeldeki suyu tahliye etmek için gece saatlerine kadar çalışmalarını devam ettirdi.


Boşaltılan binalardan birinde oturan Sezgin Hüseyinoğlu “Saat 7 civarı yağmurun etkisiyle buraya su doluyor ondan sonra zemin yumuşak olduğundan evin altındaki toprak göçme yaptı. O yüzden itfaiye evleri boşalttı. İki evde boş şu anda. Çoluk çocuk rezil durumdayız. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Burayı yapan müteahhitten hiç...