26 / 04 / 2024

izmir markalı konut projeleri

izmir markalı konut projeleri

İzmir'deki konutlar, yüzde 19 ile İstanbul’a göre iki kat değer kazanıyor. İzmir kentsel dönüşüm projeleri ile markalı konut projelerinin odağı oldu. 

Markalı konutçular rotasını Anadolu'ya çevirdi!

Son yıllarda İstanbul’dan Anadolu’ya kaymaya başlayan gayrimenkul sektöründeki hareketlilikle birlikte markalı konutçular Anadolu'ya yöneldi.

İzmir markalı konut projeleriyle yükseliyor!

İzmir, gayrimenkul sektöründe atağa geçti. Hayata geçirilen konut projeleri gölgenin değerini artırıyor.

Konutta yeni gözde İzmir!

Ev satışlarında ve fiyat artışında İstanbul ve Ankara’yı geride bırakan İzmir’de hem yeni konut projelerine hem de arazilere olan talep arttı.

İzmir markalı konutta cazibe merkezi oldu!

İzmir son dönemde karmalı konut üreticilerinin akımna uğradı. Özellikle İstanbul merkezli inşaat gruplarnın art arda proje geliştirdiği kentin kimi semtlerinde fiyatlar, birkaç yıl öncesine kadar iki kat birden artış gösteriyor.

Bulut Orman Evleri Narlıdere satış fiyatları!

Bulut Orman Evleri Narlıdere satış fiyatları 295 bin liradan başlangıç gösteriliyor. Tanyer İnşaat imzasını taşıyan Bulut Orman Evleri, Aralık 2018 yılında teslim ediliyor...

Markalı konut sayısı hızla artıyor!

Türkiye ekonomisine paralel olarak 2000'li yıllardan beri büyüme içine giren gayrimenkul sektörü bu dönemde markalı konut projeleriyle tanıştı. Ekonomik seviyesi artan kişilerin nitelikli konut beklentilerinin yükselmesiyle markalı konuta talep başladı..

İzmir'de Kasım ayı kampanya ayı!

Hürriyet Gazetesi Ege eki Mete Tamer Onur'un haberine göre; İzmir gayrimenkul sektörü son dönemde ciddi hareketlilik içinde. Bu durum konut satışlarına da epeyce yansımış durumda...

İzmir'de markalı projelerin sayısı artıyor, fiyatlar yükseliyor!

İzmir, 10 bin liraya ulaşan metrekare fiyatlarıyla İstanbul’u zorlarken arsa arzının azalmasıyla da İstanbul’dan yatırımcı çeker hale geldi, markalı ve lüks konut projelerin payının hızla arttığı İzmir, yatırım açısından da fırsatlar sunmaya başladı.

İzmir konut projeleri 2013! Fiyatlar 120 bin TL'den başlıyor!

Ege’nin incisi İzmir, A plus konut projeleriyle gelişimini sürdürüyor. Narlıdere başta olmak üzere Bayraklı, Güzelbahçe, Bornova ve Karşıyaka'da ardı ardına lüks konutlar yükseliyor. Fiyatlar ise 120 bin TL’den başlıyor 2 milyon TL’ye kadar yükseliyor...

Markalı konut projelerinde aidat rekortmeni ilçe belli oldu!

Gayrimenkul sektörünün lider analitik veri sağlayıcısı REIDIN merakla beklenen '2023 yılı Markalı Konut Projeleri Aidat Raporu'nu yayınladı. İşte markalı konut projelerinde aidat rekortmeni ilçe...

CVS Hava Kent yeni konut projeleri için düğmeye bastı! Hedefinde İzmir, Muğla ve Ankara var! 

Kooperatif modeliyle mega kent İstanbul’da markalı konut projeleri hayata geçiren CVS Hava Kent, Anadolu’da projeler geliştirmek için düğmeye bastı.

Konut fiyatları bir yılda yüzde 99.43 yükseldi! Markalı konut satışları arttı mı?

“REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi” Kasım 2022 sonuçları belli oldu. Peki markalı konut fiyatları Kasım'da ne kadar arttı? İşte ayrıntılar...

Markalı konut fiyatları Eylül'de yüzde 94.75 arttı! 

Kamuoyunda ‘markalı projeler’ şeklinde isimlendirilen ve ağırlıklı olarak kurumsal gayrimenkul şirketlerinin ürettiği konutlar üzerinden geliştirilen ‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ sonuçları belli oldu. İşte ayrıntılar...

Yabancılar en çok 1+1 konut alıyor! Markalı konut projelerinde en çok hangi tip konutlar satıldı? 

REIDIN-GYODER tarafından Yeni Konut Fiyat Endeksi'nin Nisan 2022 verileri duyuruldu. Peki markalı konutlarda stok erime hızı nasıl oldu? Yabancı yatırımcılar en çok hangi konut tiplerini tercih etti? İşte merak edilen o veriler...

Markalı konut projelerinde en çok hangi tip evler satıldı?

TÜİK tarafından açıklanan Mayıs ayı ev satış istatistiklerinin ardından REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi'nin Temmuz 2021 sonuçları da açıklandı. Peki markalı konut projelerinde en çok hangi tip evler satıldı?

Markalı konut projelerinde en çok hangi tip konutlar satıldı?

TÜİK tarafından açıklanan Mayıs ayı ev satış istatistiklerinin ardından REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi'nin Mayıs 2021'e ait sonuçları da belli oldu. Peki markalı konut projelerinde en çok hangi tip konutlar satıldı? İşte markalı konut projelerinin Mayıs 2021 verileri...

Markalı konut satışlarının yüzde 6.24'ü yabancılara yapıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Nisan 2021 verilerine göre; Nisan 2021'de fiyatlar, bir önceki aya göre yüzde 0.19, 2020'nin aynı dönemine göre ise yüzde 6.03 oranında yükseldi. Markalı konut satışlarının yüzde 6.24'ü yabancılara yapıldı.

Markalı konut satışlarının yüzde 7.53'ü yabancılara yapıldı!

 REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi açıklandı. Açıklanan verilere göre; Mart ayında markalı konut projelerinde yabancı alıcıların oranı arttı. 

Markalı konut üreticileri de faizsiz konut sektörüne girdi!

Faizsiz konut ve otomobil finansman alanında faaliyet gösteren büyük ölçekli şirketler düzenlemeyi memnuniyetle karşıladı. Markalı konut üreticilerinden Sinpaş, bu alanda faaliyette bulunacak Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı adıyla yeni bir şirket kurdu.

Markalı konut alımında konut kredisi ve senet kullanımı arttı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Kasım 2020 endeksine göre; Kasım'da markalı konut alımında banka kredisi kullanımının yaklaşık 3, senet kullanımının 2.5 puan yükseldiği görüldü.

Markalı konut satışlarının yüzde 8.75'i yabancılara yapıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Kasım 2020 sonuçlarına göre, Kasım 2020'de markalı konut satışlarının yüzde 8.75'i yabancılara yapıldı.

Markalı konut satışlarının yüzde 7.9'u yabancılara yapıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Ekim 2020 sonuçlarına göre, Ekim 2020'de markalı konut satışlarının yüzde 7.9'u yabancılara yapıldı.

izmir markalı konut projeleri Haberi

izmir markalı konut projeleri


Konut satış grafiğinde üçüncü sırada yer alan İzmir’de geçen yılın ilk çeyreğinde satışlar yüzde 18.71 artarken, İstanbul’dan bu ilimize yatırım yapanların oranı 3 kat artarak yüzde 24.09 seviyesine yükseliş kaydetti. 

Yıl boyunca devam eden ilgide kentsel dönüşüm ile markalı konut projelerinin bu ilde konumlanmaya başlamasının büyük rolü bulunuyor. Şehir merkezinde Bornova, Bayraklı ve Karşıyaka ilçeleri kentsel dönüşümle altın gibi değerlendi. 

Gazete Habertürk'ün haberine göre, 2017 rakamlarına göre Karşıyaka ve Bornova’da ikinci el konutların metrekaresi ortalama 3 bin liradan alıcı bulurken, markalı projelerde bu değer minimum 5 bin lira seviyesinden başlıyor. İzmir genelindeki 100 metrekare büyüklüğündeki bir dairenin satış fiyatı son 10 yıl içinde yüzde 250 oranında artış kaydetti. 

ÇEŞME’YE BÜYÜK İLGİ
İstanbullu yatırımcı Çeşme, Urla, Seferihisar, Güzelbahçe bölgesine daha fazla ilgi...