23 / 04 / 2024

izmir mavişehir imar planı iptali

izmir mavişehir imar planı iptali

Hukuk mücadelesi yedi yıldır açılan 55 dava ile devam eden Mavişehir İmar Planı’nında yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Buna göre, karar sonuna kadar, Mavişehir’de mevcut inşaatlar duracak başkaları da yapılamayacak...

İzmir Mavişehir’de ‘taşkın’ etkisi: Ev fiyatları dip yaptı!

Gayrimenkul Yatırım Hizmetleri Ofisi Emlak Danışmanı Mustafa Elgün yaptığı açıklamada yaşanan yaşanan deniz kabarmasının Mavişehir bölgesindeki satılık ve kiralık ev rakamlarına olumsuz yansıdığını söyledi.

İzmir Mavişehir'de emlak vergisi isyanı!

İzmir Mavişehir'de yaşayan vatandaşlar emlak vergisinin yüksek olduğunu belirterek tepki gösterdi. Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Deniz Sipahi bugünkü köşe yazısında bölgedeki emlak vergilerini kaleme aldı.

İzmir Frekans Mavişehir fiyatları!

Anka İnşaat Frekans Mavişehir'de ön talep toplanıyor. 84 daireden meydana gelen projede 3+1 ve 4+1 daireler bulunuyor. Peki İzmir Frekans Mavişehir fiyatları ne kadar?

Portmarin Mavişehir İzmir fiyatlar 2018!

Portmarin Mavişehir İzmir fiyatları haberimizde yer alıyor. Toplam 117 adet daireden oluşan projede 3+1 ve 4+1 şeklinde daire tipleri sunuluyor.

Portmarin Mavişehir İzmir fiyat listesi!

Katal İnşaat imzasıyla yükselen Portmarin Mavişehir projesi 117 adet daireden meydana geliyor. Peki projede daire fiyatları ne kadar? İşte Portmarin Mavişehir İzmir fiyat listesi...

İzmir Portmarin Mavişehir fiyatları!

117 adet daireden oluşan İzmir Portmarin Mavişehir projesi Katal İnşaat tarafından inşa ediliyor. İşte, İzmir Portmarin Mavişehir fiyatları.. 

Mavişehir Modern’e Yeni Etap: Ataşehir Modern İzmir!

Gergül İnşaat, son dönemin en gözde semti olan Ataşehir’de yeni proje müjdesini verdi. Mavişehir Modern’e yeni etap geliyor: Ataşehir Modern İzmir..

Mavişehir Livin İzmir fiyat listesi!

Mavişehir Livin İzmir fiyat listesi daire alanlarına ve kat planlarına göre değişiklik gösteriyor. Cengiz İnşaat tarafından hayata geçirilen proje 366 konut ve 33 ticari birimden meydana geliyor. 

Livin İzmir Mavişehir fiyatları Şubat 2018!

Livin İzmir Mavişehir fiyatları 630 bin TL'den başlıyor. Projenin ilk etabında 366 konut ve 33 ticari birim bulunuyor. 

İzmir Mavişehir imar planına üç belediyeden itiraz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Mavişehir'de imar planı değişikliği hazırlığına karşı İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli ve Karşıyaka belediyeleri olumsuz görüşlerini Bakanlık'a gönderdi.

İzmir Mavişehir'de gayrimenkuller değer kazanıyor!

Karşıyaka Belediyesi, Mavişehir'de yer alan 12 daireyi toplam 7 buçuk milyon liraya satışa çıkarıyor. Karşıyaka Belediyesi satacağı 12 daire için toplam 7 milyon 595 bin TL tahmini bedel açıkladı.

Dünden bugüne İzmir'in en lüks mahallesi Mavişehir!

İzmir’de en lüks ve pahalı konutların bulunduğu Mavişehir, 1995’te oturuma açılarak mahalle statüsü kazandı. Ancak Mavişehir’in hikayesi daha eski yıllara dayanıyor. 1952’de Emlak Bankası’nın aldığı arazilerde 1986’da temel atma çalışmaları başladı

İzmir Park Yaşam Mavişehir değerleme raporu!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İzmir Park Yaşam Mavişehir ve Ankara İli Çankaya İlçesi Karakusunlar Mahallesinde bulunan 4 adet Bağımsız Bölüme ilişkin değerleme raporunu yayınladı.

izmir mavişehir imar planı iptali Haberi

izmir mavişehir imar planı iptali

Mavişehir imar planlarına dava açan avukatlardan Çağatay Korhan Tokgöz, yürütmeyi durdurma kararlarıyla cuma akşamüstü belediyeye başvurduklarını belirterek, “Gereğinin yapılmasını, özellikle de yapımı devam eden alışveriş merkezi ve okulun inşaatlarının durdurulmasını istedik. Bize tespit tutanaklarının hazırlandığını ve pazartesi inşaatların duracağını beyan ettiler” dedi.


Tokgöz kararla ilgili şu bilgileri verdi:


“İzmir 2’inci İdare Mahkemesi 19 Kasım 2013’te verdiği kararla Mavişehir bölgesi ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan 1/25 bin, 1/5 bin ve 1/binlik imar planlarının hukuka aykırı olduğu ve bu planların uygulanması halinde telafisi mümkün olmayan zararlar doğacağından yürütmesini durdurdu.”


İşte karar

“Olayda, dava konusu imar planlarının, İzmir Valiliğinin 25.11.2011 tarih ve 3/9563 sayılı toplu konut sahası belirleme işlemine dayandığı, anılan işlemin iptali istemiyle açılan ve Mahkememizin E:2012/1679 sayılı dosyasına kayıtlı olan davada...