25 / 04 / 2024

İzmir Metrosunda kullanılacak vagonların tasarımı belirlendi

İzmir Metrosunda kullanılacak vagonların tasarımı belirlendi

Günde 350 bin yolcu taşındığı İzmir Metrosu’nda kullanılacak 85 yeni vagonun dış ve iç tasarımını belirledi. Çin’de üretimi devam eden ve 192 milyon liraya mal olacak vagonların tasarımında metal ile ahşap uyumu öne çıktı.

Yabancının taşınmaz ediniminde yeni dönem! Başvurular Web Tapu’dan yapılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün 2024/2 sayılı genelgesi kapsamında yabancıların taşınmaz edinimlerinde kullanılacak değerleme raporlarına ilişkin usul ve esaslarda değişikliğe gidildi.

Yeşil GYO'dan Innovia 4 açıklaması: Sermaye artışının 285 milyon TL'si proje için kullanılacak!

Yeşil GYO, sermaye artışından elde edilecek fonun kullanım yerlerini tek tek açıkladı. Innovia-4 projesi ile ilgili de açıklama yapıldı. İşte ayrıntılar...

Hazine arazilerinde son dakika! Kentsel dönüşüm için de kullanılacak: 144 milyon metrekare alan TOKİ'ye devredildi!

Hazine arazileri, yatırımların, enerji üretiminin, tarımın ve deprem sonrası kentsel dönüşümün desteklenmesi için kullanılacak. Bu kapsamda, her sene 20 milyon metrekare yüzölçümlü taşınmaz eğitim, tarım ve hayvancılık, turizm ve diğer amaçlı yatırımlar için ilana verilecek. 

Öğrencilere güzel haber: 10 GB ücretsiz internet ekimde kullanılacak!

Öğrencileri kapsayan 10 GB internet ekim ayında kullanılmaya başlanacak. Üniversitelilere bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca aylık 10 GB kota tanımlanacak. 

Türkiye'ye 1 milyar dolarlık destek. Para orada kullanılacak

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1 Milyar dolar değerinde destek gerçekleştirilecek. Bu desteğin tamamının deprem bölgesinde kullanılması bekleniyor.

Emlak Konut GYO Saraçoğlu projesinin satış geliri deprem bölgesi için ayrılacak!

Cumhuriyet tarihinin ilk toplu konut projesi olan Saraçoğlu Mahallesindeki konutların satışı için e-ihale süreci 1 Eylül günü sona eriyor. Satışlardan elde edilecek gelirler, deprem bölgesindeki inşa ve ihya çalışmaları için kullanılacak.

Minibüslerde yeni dönem: Teklif onaylanırsa İstanbulkart kullanılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), sürpriz bir gelişmeye imza atarak minibüslerde 'İstanbulkart kullanılması' teklifini sundu. Eğer teklif onaylanırsa minibüstlerde İstanbulkart kullanılacak.

Yeni Peugeot Panoramik i-Cockpıt ilk olarak 3008'de kullanılacak! Peugeot 3008 ne kadar 2023?

Peugeot’daki değişimin bir sonraki adımı olan Yeni PEUGEOT Panoramik i-COCKPIT™, yenilikçi ve kararlı bir hareketle, ilk olarak yeni 3008’de kullanılacak. Peki, Peugeot 3008'in fiyatı ne kadar, kaç TL? İşte detaylar... 

Engelli Kimlik Kartı sahipleri için önemli duyuru! Artık bu şekilde kullanılacak!

Engelli kimlik kartı olan vatandaşlara yönelik yeni bir karar alındı ve ilgili yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kararla birlikte Engellilik Kimlik Kartı'nın kullanımıyla ilgili düzenlemeler yapıldı. İşte tüm ayrıntılar...

Seçimlerde Türkiye genelinde 9 farklı boyda oy pusulası kullanılacak!

14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde 24 partinin yer aldığı birleşik oy pusulası kullanılacak. Uzunluğu 1 metreyi bulan pusula, 11 seçim çevresinde ve 9 farklı boyda kullanılacak.

Merkez Bankası'ndan bankalara deprem bölgesinde kullanılacak kaynaklar için yeni talimat! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) bankalara deprem bölgesinde kullanılacak kaynaklar için yeni talimat verdi.

Fahiş kiralara olağanüstü hal önlemi geliyor! Ev kiralarındaki artış için OHAL yetkileri kullanılacak! 

Depremin ardından kira fiyatlarında fahiş yükselişe gidenlere ilişkin şikayetler gün geçtikçe çoğalıyor. Fahiş kiralara olağanüstü hal önlemi geliyor! Ev kiralarındaki artış için OHAL yetkileri kullanılacak! 

Yapay zeka adaletin peşinde! Yargıda yeni sistem ücretsiz kullanılacak

dejure.ai isimli arama motoru, Yapay zeka teknolojisinin hukuk alanında da kullanılması için bir çalışma başlattı.

İzmir Metrosunda kullanılacak vagonların tasarımı belirlendi Haberi

İzmir Metrosunda kullanılacak vagonların tasarımı belirlendi

Büyükşehir Belediyesi, hat ve yolcu sayısı giderek artan metro sistemini daha da geliştirebilmek için filosuna 85 yeni vagon (5 vagondan oluşan 17 tren seti) daha ilave ediyor. Çin’de yapımı süren ve ilki 2016 yılı Ekim ayında İzmir’e gelecek olan vagonların dış ve iç tasarımını da belirledi. Tasarımda, binlerce yıllık tarihinde farklı kültür ve gelenekleri kucaklayan İzmir’in denizi ve hayat dolu sokaklarından esinlenildi. Metal ile ahşap, bu tasarımda uyumlu bir şekilde kullanıldı. Yolcuların dokunacağı öğeler için sıcak renkler ve malzemeler kullanıldı. Doğal malzemeden tasarlanan ahşap tavan, duvarlara da monte edildi. Renk ve malzemede denizcilik atmosferinden ilham alındı.




293 MİLYON LİRALIK...