19 / 04 / 2024

İzmir Örnekköy Romanlar

İzmir Örnekköy Romanlar

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Örnekköy’deki Roman vatandaşlarla buluştu. Akpınar toplantıda, Romanların yaşam standartlarını geliştirmeye yönelik projelerini anlattı.

İzmir Örnekköy Dönüşüm Projesi hak sahiplerinden eylem: '9,5 yıldır bekliyoruz'

İzmir Karşıyaka'da hayata geçirilen Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi'ndeki hak sahipleri hem uzun süren teslimat süreci hem de sürekli olarak artış gösteren kira zamları nedeniyle eylem yaptı...

İzmir Örnekköy Kentsel Dönüşüm projesinde tapu sevinci!

İzmir Örnekköy Kentsel Dönüşüm projesinin 2. etap konut tesliminde önemli açıklamalar yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, dirençli ve yaşanabilir bir İzmir için canla başla çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

İzmir Örnekköy’deki kentsel dönüşüm konutları ne zaman teslim edilecek? Örnek dönüşümde son durum ne?

İzmir Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Örnekköy’de 765 bağımsız birimi inşa ediliyor. İşte kentsel dönüşüme ilişkin tüm detaylar...

İzmir'de imalat hatası tespit edilen Örnekköy Kentsel Dönüşüm projesinde yeni gelişme!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Örnekköy'de kentsel dönüşüm projesi kapsamında inşa ettiği toplu konut inşaatının eksik demir ve hatalı beton kullanımı sebebiyle mühürlenmesi gündemde büyük yankı uyandırdı. 

İzmir Örnekköy Mahallesi 5. Etap ihalesi 1 Eylül'de! Bedeli dudak uçuklattı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Örnekköy Mahallesi Kentsel Dönüşüm Alanı 5. Etap'ın ihale tarihini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Beykoz Örnekköy Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Örnekköy Mahallesi, 121 ada 13 parsel ve kadastral yolun üzerinde Eğitim Alanı yapılmasına ilişkin 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ile 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı. 

İzmir Örnekköy 4. Etap kentsel dönüşüm projesinde imzalar atıldı!

İzmir Örnekköy'de alt yapı çalışmaları devam kentsel dönüşüm projesinin dördüncü etabı için S.S. İş İnsanları Örnekköy Konut Yapı Kooperatifi ile sözleşme imzalandı. İmza töreni İZBETON merkez şantiyesinde yapıldı. 

İzmir Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi 3. etap görücüye çıktı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi'nin üçüncü etap tanıtımı yapıldı. 

İzmir Örnekköy-Yeni Girne Tramvay Hattı'nın ihalesi yapıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi şehir içindeki trafiğe nefes aldıracak önemli yatırımlardan birini daha hayata geçirmek amacıyla düğmeye bastı. 

İzmir Örnekköy-Girne Tramvay Hattı'nın ihalesi 20 Ağustos'ta!

İzmir Büyükşehir Belediyesi şehir içi trafiğe nefes aldıracak önemli yatırımlardan birini daha hayata geçirmek amacıyla çalışmalarına start verdi. 

İzmir Örnekköy Dönüşüm Projesi’nde tahliye ve yıkım işlemleri tamamlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi’nin üçüncü ve dördüncü etabında inşa edilecek yaklaşık bin konut için tahliye ve yıkım işlemlerini tamamladı.

İzmir Örnekköy kentsel dönüşüm projesinde revizyon! 

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Örnekköy'de hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesindeki yeni imar planlarına vatandaşların tepki vermesi üzerine çalışmalarda revizyon yapılmasına karar verildi. 

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan İzmir Örnekköy imar açıklaması!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesinin yaptığı imar değişikliğine tepki gösteren vatandaşlarla Cumhuriyet Mahallesi'nde görüştü.

İzmir Örnekköy Romanlar Haberi

İzmir Örnekköy Romanlar

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Örnekköy’deki Roman vatandaşlarla bir araya geldi. Romanların istihdam sorununu çözmek için ‘kooperatif’ müjdesi veren Akpınar, “Roman kardeşlerimiz, kendileri üretecekler, kendileri kazanacaklar” dedi.  Toplantıda, Romanların yaşam standartlarını geliştirmeye yönelik projeler anlatıldı, eksikler masaya yatırıldı. En önemli sorunların başında gelen eğitim ve istihdam için yapılması gerekenler konuşuldu. Başkan Akpınar, Roman vatandaşların istihdam sorununu çözmek amacıyla kooperatif kuracaklarının müjdesini verdi.


Model oluşturulacak


Darıcılık, hasırcılık ve hizmet alanlarında faaliyet göstermesi amaçlanan kooperatifte, Romanların birlikte üreteceği ve birlikte kazanacağı ekonomik model oluşturulacak. Kooperatif, çeşitli ulusal ve uluslararası hibe programları ile desteklenecek. Başkan Akpınar, “Kooperatifi oluşturduğumuzda, istihdamı büyük oranda çözmüş olacağız. Bunun güvencesi de biz olacağız” dedi....