19 / 04 / 2024

izmir Planlı Alanlar Tip imar Yönetmeliği

izmir Planlı Alanlar Tip imar Yönetmeliği

Konak Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Planlı Alanlar Tip imar Yönetmeliği'ne karşı, bu bölgelerde kat yüksekliğini sabitledi. Kordon ve Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndaki bina yüksekliklerinin 10 metreyi geçemeyecek...

Depremin çaresi: acil ve planlı kentsel dönüşüm!

Ege Denizi'nde yaşanan deprem ile kentsel dönüşümün önemi masaya yatırıldı. Uzmanlar depremin çaresinin acil ve planlı kentsel dönüşüm olduğunu söyledi..

Yücesoy Mühendislik'ten İzmir'e 3 yeni proje!

İzmir'de gayrimenkul sektörünün son yıllarda hareketlendiğini dile getiren Yücesoy Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Cem Yücesoy, "Karşıyaka'dan başlayıp Menemen'e uzanan hatta 2 bin 500 konutluk 5 önemli proje inşa ettik.3 projede bin konut daha planlıyoruz" dedi.

Yenitepe İzmir daire fiyatları!

Yenitepe İzmir daire fiyatları 156 bin TL'den başlıyor. İzmir Karabağlar'da hayata geçirilen Yenitepe izmir projesi 20 bloktan oluşuyor...

İstanbul’u planlı kentsel dönüşüm kurtaracak!

Kentsel dönüşüm tartışmalarını yorumlayan Yıldırım Yapı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, “Kapıdaki büyük depremin yarattığı gerilim ve her geçen gün artan nüfusla köşeye sıkışan İstanbul’u planlı bir kentsel dönüşüm hareketi kurtaracak” dedi.

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği suistimalleri önleyecek!

Bartın Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Özcan, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği Taslağı değerlendirdi. Özcan, ''Bakanlık, bu kapsamda ortaya çıkan suistimalleride önlemiş olacak'' diye konuştu.

İzmir Büyükşehir'den 1.5 milyon tonluk asfalt atağı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, asfalt yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Büyükşehir bu kapsamda 1,5 milyon ton sıcak asfalt dökmeyi planlıyor.

Regus 23 ofis merkezi açmayı planlıyor!

18 yıldır Türkiye'de faaliyet gösteren Regus, 23 ofis merkezi ve yeni ofis alanları açmayı planlıyor. Regus, mobilya sektörünün en önemli partnerlerinden biri olacak.

Şehir hastanelerinin açılışı planlı şekilde devam edecek!

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Gümüş: "900 bin çalışan ile güçlü bir sağlık ordumuz var. Şimdiye kadar 21 şehir hastanesi protokolü imzaladık. Bu 30 bin yatak yapıyor. Hedefimiz 40 bin yatağa ulaşmak. Hastaneleri planlı şekilde açmaya devam edeceğiz" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği sil baştan değişecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğini sil baştan değiştirmeye hazırlanıyor. Yeni yönetmeliğe göre İstanbul, Ankara gibi büyükşehirler başta olmak üzere imar planlarına aykırı şekilde yapılan yükseklik, yoğunluk artışları yeni dönemde mümkün olmayacak.

Sur Yapı, 2017’de 2.7 milyar liralık yatırım planlıyor!

Sur Yapı, 2017’de 2.7 milyar liralık yatırım planlıyor. İnşaatta 8 proje, perakende de bir alışveriş merkezi ve enerjide 2 santralı devreye alacak şirket, cirosunu 1.1 milyar liraya çıkaracak

İzmir'de kentsel dönüşüm masaya yatırıldı!

İzmir’i Sevenler Platformu tarafından İzmir Kent Zirveleri kapsamında düzenlenen Planlı Şehircilik - Kentsel Tasarım ve Yenileme Çalıştayı Ege İhracatçılar Birlikleri’nin ev sahipliğinde gerçekleşti.

İzmir Narlıdere’de kentsel dönüşüm 2017’de başlıyor!

Dr. Behçet Uz Planlı Şehirleşmeye Katkı Üstün Hizmet Ödülü, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur'a verildi.

Necip Nasır: Konutta en büyük talep İzmir'de olacak!

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, önümüzdeki dönemde konut satışlarında Türkiye genelinde en hızlı yükselişin izmir'de yaşanmasını beklediklerini söyledi.

izmir Planlı Alanlar Tip imar Yönetmeliği Haberi

izmir Planlı Alanlar Tip imar Yönetmeliği

Konak Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Planlı Alanlar Tip imar Yönetmeliği'ne karşı, bu bölgelerde kat yüksekliğini sabitledi.  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yürürlüğe koyduğu Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'ndeki kat yüksekliği artışıyla Kordon ve Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndaki bina yüksekliklerinin 10 metreye kadar artması söz konusu. Konak Belediyesi, bu tehlikeye karşı şimdiden önlem aldı; kat ve bina yüksekliğini sabitledi. 


Kat artışı yok 

Konak Belediye Meclisi, olağanüstü meclis toplantısında, yönetmeliğin kente getireceği olumsuzluklara karşı imar revizyonuyla önlem aldı. Düzenlemede kat yüksekliği 3 metre ile sınırlandırıldı. Konak Meydanı - Alsancak Limanı arasında kalan Kordon'da 8 kat ve maksimum 24.80 metre yükseklik, Konak Meydanı-Üçkuyular Meydanı arasında kalan Mustafa Kemal Sahil Bulvarı sahilinde 7 kat ve 21.80 metrelik yapılaşma uygulaması devam edecek. Bakanlığın yönetmeliğinde yer alan...