19 / 04 / 2024

İzmir restorasyon

İzmir restorasyon

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı 108 yıllık önemli bir tarihi yapı, bir dönem Devlet Güvenlik Mahkemesi olarak da kullanılan eski Un Fabrikası’nı restore etti.

İzmir'de 14.9 milyon TL'ye restorasyon karşılığı kiralama ihalesi!

İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü, 14 milyon 966 bin TL bedelle restorasyon karşılığı kiralama ihalesi gerçekleştiriyor.

Tarihi Carfi Köşkü'nde restorasyon çalışmaları başladı!

İzmir Tilkilik’teki tarihi Carfi Köşkü, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmalarıyla yeniden ayağa kaldırılıyor...

İzmir'de tarihi Saat Kulesi'nde restorasyon!

İzmir'in tarihi Saat Kulesi, Büyükşehir Belediyesi tarafından restore ediliyor. Kuledeki restorasyon ve güçlendirme çalışmalarının 1 Eylül'de tamamlanması planlanıyor.

Agora Antik Kenti'nde restorasyon başladı!

İzmir'de yer alan tarihi Kemeraltı Çarşısı'na ismini veren Agora Antik Kenti içinde bulunan kemerlere iskeleler kuruldu, restorasyon çalışması başlatıldı.

İTO'dan Smyrna restorasyon çalışmalarına 100 bin TL destek!

İzmir Ticaret Odası, Bayraklı'daki Smyrna kazı ve restorasyon çalışmalarına 100 bin lira destek verecek. Bayraklı'daki kazı alanında Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İzmir Ticaret Odası arasında sponsorluk protokolü imza töreni düzenlendi.

Konak'taki 100 yıllık İstiklal İlkokulu'nda restorasyon başladı!

Yerel seçimler öncesi kapatılan İzmir İl Özel İdaresi’nden İzmir Valiliği’ne devredilen mülkler arasında yer alan İkiçeşelik semtindeki tarihi bina, açılan dava sonunda Konak Belediyesi’ne geçti. Belediye restorasyon çalışmalarına başladı.

Bergama Belediyesi restorasyon çalışmaları sürüyor!

İzmir'in Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, son yıllarda yaptıkları restorasyon ve kent kültürüne ilişkin çalışmaların çeşitli kurumlar tarafından ödüllendirildiğini söyleyerek "Bergama'yı geçmişine yakışır bir geleceğe hazırlıyoruz" dedi.

Atlas Oteli’nde restorasyon başladı!

İzmir’in tam göbeğinde yıllarca hayalet bina gibi duran Atlas Oteli’ne 1 nolu Sit Kurulu’ndan restorasyon izni çıkmasından sonra harekete geçildi. İskele kurulmasının ardından çalışma başladı.

Manisa'da tarihi eserlerdeki restorasyon çalışmaları devam ediyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, İzmir 2 Nolu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu üyelerini Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu’nda kabul etti. Tarihi eserlerdeki restorasyon çalışmaları incelendi.

Atatürk Müzesi'nde restorasyon çalışmaları devam ediyor!

Atatürk Müzesi'ni ziyaret edip çalışmalarla ilgili Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdülaziz Ediz'den bilgi alan İzmir Valisi Mustafa Toprak, restorasyon çalışmalarında önemli mesafe alındığını belirtti.

İzmir Atatürk Müzesi'ndeki restorasyon çalışmaları Haziran 2015'te bitecek!

Müzeyi ziyaret edip çalışmalarla ilgili Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdülaziz Ediz'den bilgi alan İzmir Valisi Mustafa Toprak, müzenin restorasyon çalışmalarında önemli mesafe alındığını belirtti.

Konak Pier'deki restorasyon çalışmaları devam ediyor!

Restorasyon adında ‘tadilat’ denilebilecek çalışmalar İzmir’in göbeğinde ve herkesin iyi bildiği Konak Pier’de gerçekleşiyor. İş makinalarının rahat çalışması için tarihi yapının bir duvarının yerle bir edilmesi ise sahipsizliğe örnek oluşturuyor

İzmir Foça'da 1. etap restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Foça, 5 bin yıllık tarihiyle yeniden buluşuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ana sponsorluğundaki restorasyon çalışmaları sonucunda Bizans, Ceneviz ve Osmanlı izlerini taşıyan kent duvarlarının 1. Etap Restorasyonu tamamlandı.

İzmir restorasyon Haberi

İzmir restorasyon

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) kent tarihinin 108 yıllık önemli bir tarihi yapısı, bir dönem Devlet Güvenlik Mahkemesi olarak da kullanılan eski Un Fabrikası’nı Kent Koleji’ne dönüştürmek için 2014 yılında başladığı restorasyonu tamamladı. Geçici kabul işlemlerinden sonra iç dekorasyonun ardından İzmir’de kalifiye eleman arayan işletmelerde istihdam sağlayacak kurslar Kent Koleji’nde açılacak.


Büyükşehir Belediyesi, 1908 yılında inşa edilen ve kentin tarihine tanıklık eden Halkapınar’daki eski Un Fabrikası’nın restorasyonunu tamaladı. Bir dönem ekmek fabrikası olarak kullanılan ve son dönemde de DGM ve TEK gibi kurumlara evsahipliği yapan Cumhuriyet’in ilk yıllarında Tuzakoğlu Fabrikası adıyla bilinen iki tarihi binada tamamlanan restorasyonun ardından belediye yetkilileri yüklenici firmadan geçici kabulü için çalışmalarına başladı. Cumhuriyet’in ilk yıllarına kadar Tuzakoğlu Fabrikası adıyla anılan bina, binanın yüklenicinden...