27 / 04 / 2024

İzmir Şirincede yol çalışmaları son aşamaya geldi

İzmir Şirincede yol çalışmaları son aşamaya geldi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Selçuk’un turistik köyü Şirince’nin ulaşım sorununu ortadan kaldıracak ’alternatif yol’ çalışmalarında son aşamaya geldi.

Üçyol-Buca Metrosu tarihinden önce tamamlanacak! İzmirlilere müjde! 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Üçyol-Buca Metro Hattı'nın tarihinden önce tamamlanacağını vurguladı ve detayları paylaştı. İşte Soyer'in o son dakika açıklamaları...

Üçyol–Buca Metrosu'nun temeli 14 Şubat'ta atılacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Üçyol-Buca Metrosu'nun temeli 14 Şubat'ta atılacak.

Üçyol–Buca Metro Hattı 4 yıl sonra tamam!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kendi kaynaklarıyla hayata geçireceği Üçyol-Buca Metrosu için ikinci kredi sözleşmesine, Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) ile imza atıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı imza töreninde metro hattına ilişkin detayları paylaştı.

Üçyol–Buca Metro Hattı'nın ihalesi yapıldı!

İzmir halkının merakla beklediği Üçyol–Buca metrosunun ihalesi yapıldı. Dev ihalede 8 firma yarıştı. 

Üçyol–Buca Metro Hattı'nın son ihalesi yarın!

İzmir halkının merakla beklediği Üçyol–Buca metrosu için ihalesi için geri sayım başladı. 13 firmanın yarışacağı metronun ihalesi yarın gerçekleşecek. 

Üçyol–Buca Metro Hattı'nın son ihalesi 6 Eylül'de!

İzmir halkının merakla beklediği Üçyol–Buca metrosu için ihale tarihi belli oldu. 13 firmanın yarışacağı metronun ihalesi 6 Eylül'de gerçekleşecek. 

Üçyol-Buca Metro Hattı inşaatı bu yıl başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1 milyar 70 milyon avroluk bütçesiyle şehrin en büyük yatırımı olacak Üçyol-Buca Metrosu için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile 125 milyon avroluk dış finansman sözleşmesine imza attı. Peki metro hattının inşaatına ne zaman başlanacak? İşte ayrıntılar...

İzmir Üçyol-Buca Metro Hattı’nda çalışmalar tam gaz!

İzmir Hafif Raylı Sistemi’nin 5’inci etabı olacak olan Üçyol-Buca Metro Hattı’nın yapım ihalesinde istekli şirketlerin birinci aşama yeterlilik dosyaları toplandı. Peki ihaleye katılmak için hangi firmalar yeterlilik dosyalarını sundur? İşte metro yapımına ilişkin ayrıntılı bilgiler...

Üçyol-Buca Metro Hattı ihaleye çıkıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 1 milyar 70 milyon euro’luk yatırımla hayata geçireceği Üçyol-Buca Metro Hattı’nın yapım ihalesi bugün gerçekleşiyor. İhale Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Tedarik Portalı’nda ve Fransız Kalkınma Ajansı resmi internet sitesinde yayınlandı.

Üçyol-Buca Metro Hattı ihalesi Şubat'ta!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in önem verdiği projelerden biri olan Üçyol-Buca metro hattı Şubat ayında ihaleye çıkıyor. 

Üçyol-Buca Metro Hattı'nda son durum ne?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 2020'de inşaatına başlanacağı söylediği Üçyol-Buca Metro hattında çalışmalarının başlamadığı iddia edildi. Peki, metro hattında son durum ne? 

Ahmet Aras: Deprem için yol haritası çıkaracağız!

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras yaptığı açıklamada, İzmir depreminin kendileri için bir deneyim olduğunu, Bodrum’da yaşanacak olası bir deprem sonrası neler yapılacağını koordine edeceklerini belirterek yeni bir yol haritası çıkaracaklarını belirtti.

Riskli binada oturan ve evini yenilemek isteyenler için yol haritası!

İzmir'de yaşanan deprem acı gerçeği ortaya çıkardı. Riskli binada oturan ve evini yenilemek isteyenler için nasıl bir yol haritası izlenmesi gerekiyor. İşte 10 adımda kentsel dönüşüm...

İzmir Şirincede yol çalışmaları son aşamaya geldi Haberi

İzmir Şirincede yol çalışmaları son aşamaya geldi

Şirince’yi ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 5.5 kilometre uzunluğundaki yolda son aşamaya gelen çalışmaları da yerinde inceledi.


Mevcut yolun dar olması nedeniyle özellikle yaz aylarında yaşanan trafik sıkıntısı, Büyükşehir Belediyesi’nin önümüzdeki günlerde hizmete alacağı alternatif yolla çözülecek. İl Özel İdaresi’nin kapanmadan önce sadece 2 kilometrelik kısmında çalışma yaptığı 5.5 kilometrelik alternatif yola el atan Büyükşehir Belediyesi, kalan 3,5 kilometrelik bölümde yol genişletme çalışmalarını tamamladıktan sonra asfalt kaplama işlemine başladı. Heyelan ihtimali olan bölgelere istinat duvarı, tehlikeli virajlara da bariyer yapılarak güvenli hale getirilen yoldaki çalışmalar son aşamaya geldi. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Şirince trafiğine can suyu olacak yolun bir an önce tamamlanması için sıcak asfalt çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu hafta içi tamamlanması planlanan çalışmaların ardından yol trafiğe...