24 / 04 / 2024

İzmir tarihi Aliağa Camii

İzmir tarihi Aliağa Camii

İzmir’in Konak ilçesinde bulunan 350 yıllık tarihi Aliağa Camii’nin yıkılan istinat duvarı, Konak Belediyesi ekiplerince aslına uygun olarak onarılıyor.

Resmi Gazete'de yayımlandı! Aliağa'daki alan özel endüstri bölgesi ilan edildi!

İzmir'in Aliağa ilçesinde bulunan bir alan "Ege Çelik Endüstrisi Sanayi ve Ticaret AŞ Aliağa Özel Endüstri Bölgesi" olarak ilan edildi. Söz konusu karar bugünkü 32369 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Aliağa Belediyesi'nden İzmir'de satılık gayrimenkul!

İzmir İli Aliağa Belediye Başkanlığı, İzmir Aliağa'da yer alan gayrimenkulü satışa çıkardı. Satış ihalesi 19 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Aliağa Belediyesi, İzmir'de gayrimenkul satacak!

İzmir İli Aliağa Belediye Başkanlığı, İzmir Aliağa'da yer alan gayrimenkulü satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkul 68 bin 715 metrekare alana sahip.

Aliağa Belediyesi 8 arsa satıyor!

İzmir İli Aliağa Belediye Başkanlığı, İzmir Aliağa Uzunyalı'da yer alan 8 adet arsayı satışa çıkardı. Arsaların satış bedelleri 2 milyon 874 bin TL'den başlıyor.

İzmir Aliağa Belediyesi 16 bin 96 metrekarelik arsa satıyor!

İzmir ili Aliağa Belediyesi, İzmir ili, Aliağa ilçesi, Yeni Mahalle Mevkii, 575 ada 37 parselde yer alan boş arsayı 64 milyon 358 bin 440 TL'ye satıyor...

Aliağa Belediyesi İzmir'de 7 bin metrekarelik arsa satıyor!

İzmir İli Aliağa Belediye Başkanlığı, İzmir Aliağa Samurlu Mahallesi'nde yer alan arsayı 12 milyon 520 bin 287 TL bedelle satışa çıkardı.

İzmir Aliağa'daki hazine arazilerinde yer alan izinsiz yapılar mecliste!

MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, İzmir'in Aliağa ilçesine bağlı Kültür Mahallesi'nde hazineye ait bazı arazilerin üzerindeki izinsiz yapılara ilişkin soru önergesi verdi. 

İzmir Aliağa'da 29.8 milyon TL'ye satılık 5 gayrimenkul!

İzmir İli Aliağa Belediye Başkanlığı, İzmir Aliağa'da yer alan 5 adet gayrimenkulü 29 milyon 762 bin 740 TL bedelle satışa çıkardı.

TOKİ İzmir Aliağa ihalesi 22 Eylül'de! 

TOKİ tarafından İzmir'in Aliağa ilçesinde inşa edilecek 2. Etap konutları için ihale tarihi belli oldu. 759 konutun inşa edileceği projenin ihale tarihi 22 Eylül'de yapılacak. 

TOKİ'den İzmir Aliağa'ya 759 yeni konut geliyor!

Yatırımlarına devam eden TOKİ, İzmir İli Aliağa İlçesi Samurlu Mahallesi 759 16 Adet Dükkan ve 1 Adet Cami  İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesini 22 Eylül'de gerçekleştirecek. 

İzmir Aliağa için acele kamulaştırma kararı!

İzmir ili Aliağa ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Alınan acele kamulaştırma kararı bugünkü 31486 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Vakıf GYO Aliağa dükkan değerleme raporu!

Vakıf GYO'nun portföyünde yer alan, İzmir ili Aliağa ilçesinde konumlu dükkana ait değerleme raporu yayınlandı. 

İzmir Aliağa'daki Kamelya Apartmanı'na iki farklı hasar raporu verildi!

İzmir'in Aliağa ilçesinde Kamelya Apartmanı sakinleri, deprem sonrası Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince binaları için verilen "ağır hasarlı" raporunun AKP Aliağa İlçe Başkanı Hamdi Erdem'in itirazı sonrası "orta hasarlı" olarak değiştirildiğini iddia etti. 

İzmir tarihi Aliağa Camii Haberi

İzmir tarihi Aliağa Camii

İzmir’in en önemli tarihi yapılarından biri olarak gösterilen 350 yıllık Aliağa Camii’ni yeniden ayağa kaldıracak çalışmalar başladı. Hisar Camii’nin ardından İzmir’in en eski camisi olan ve mimarisinde ağırlıklı olarak ahşap kullanılan caminin restorasyonunu Vakıflar Bölge Müdürlüğü üstlenirken, tarihi yapıyı koruyan 40 metre uzunluğundaki istinat duvarı da Konak Belediyesi’nce onarılıyor.


TARİH YAŞATILACAK

Tarihi Konak su kanallarının bir tanesinin de avlusuna açıldığı 350 yıllık Aliağa Camii’ne dayanak olan ve geçtiğimiz yıllarda yıkılan istinat duvarı tarihi dokuya uygun şekilde yapılacak. Avlusunda Osmanlı döneminden kalma dev mezar taşlarının da sergilendiği tarihi cami, yapılan yenileme çalışmalarının ardından yeniden eski günlerine kavuşmuş...