26 / 04 / 2024

izmir toki 2016

izmir toki 2016

Milliyet Ege köşe yazarı Mustafa Yılmaz bugün köşesinde " TOKİ, İzmir'i unuttu " başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları...

TOKİ Kınık Evleri'nde 400 kişi başvurdu!

Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, ilçeye yapmayı planladıkları toplu konut için 400 başvuru aldıklarını, dar gelirli 276 kişiyi kira öder gibi ev sahibi yapmayı planladıklarını söyledi.

İzmir TOKİ kura sonuçları ve isim listesi açıklandı mı? TOKİ İlk Evim İzmir kuraları çekiliyor! Hemen bakın!

İzmir TOKİ kura çekilişi çerçevesinde 12 bin 400 konut hak sahiplerini bulacak. İzmir TOKİ kura sonuçları ve isim listesi açıklandı mı? TOKİ İlk Evim İzmir kuraları çekiliyor! Hemen bakın!

İzmir TOKİ kura programı! İzmir TOKİ kura çekilişi ne zaman 2023? İşte İzmir TOKİ Şubat takvimi!

İzmir TOKİ kura çekilişlerinin ne zaman yapılacağı merakla araştırılıyor. İşte İzmir TOKİ kura tarihlerine dair detaylar!

İzmir TOKİ ne zaman yapılacak?

TOKİ sosyal konut kura çekilişleri TOKİ’ye başvuruda bulunan vatandaşların gündeminde yer almaktadır. En çok büyük şehirlerde yapılacak kura çekilişleri merak ediliyor. Peki “İzmir TOKİ ne zaman yapılacak?” İşte detaylar!

İzmir TOKİ kura çekilişi ne zaman 2022?

TOKİ kura çekilişlerine dair il il detaylar araştırılıyor. Nüfusun yoğu olduğu illerden biri olan İzmir’de kuraların ne zaman başlayacağı sorgulanıyor.

TOKİ 2022 kura tarihleri belli oldu mu? İstanbul, Ankara, İzmir TOKİ kura çekilişi ne zaman yapılacak?

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı konut projesi şeklinde belirtilen TOKİ 2022 sosyal konut projesi için kura heyecanı dün başladı. Peki İstanbul, Ankara, İzmir TOKİ kura çekilişi ne zaman? İşte ayrıntılar...

TOKİ İzmir Sosyal Konut Projesi başvuru şartları neler? İzmir TOKİ ucuz konut projesi 2022 nerelerde yapılacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal konut projesinin detaylarını paylaştı. Peki İzmir'e toplam kaç konut yapılacak? İzmir TOKİ başvuruları en zaman başlayacak? İzmir'e toplam kaç konut geliyor? İzmir TOKİ evleri nerede yapılacak? İşte detaylar...

İzmir TOKİ başvuruları bugün başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın İzmir Tire projesinde yer alan alt ve orta gelir grubu konutlar için başvurular başladı.

İzmir TOKİ son başvuru tarihi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın İzmir Torbalı'da inşa ettiği 286 adet konut için son başvuru tarihi bugün sona eriyor.

İzmir TOKİ başvuruları başladı!

TOKİ'nin İzmir Torbalı'da inşa ettiği alt ve orta gelir grubu projesi için başvurular bugün itibariyle başladı.

İzmir TOKİ başvuruları bugün sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın İzmir Kınık'ta hayata geçireceği 163 adet konut için başvuru dönemi bugün itibariyle sona eriyor.

Kınık İzmir TOKİ kura sonucu tam listesi!

Kınık İzmir TOKİ kura sonucu tam listesi henüz açıklanmadı. Toplamda 271 adet daireden oluşan projede satışlar kura çekimi ile yapılıyor.

TOKİ, 2016'da 64 bin 822 konut üretti!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, "2016 yılı içinde 60 bin konutun yapımını hedeflediğimizi beyan etmiştik. 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası 2016 hedefimizi yukarı yönde revize ederek, 60 bin rakamını 64 bine çıkardık.

İzmir'e 2016'da 2 milyarın üzerinde yatırım yapıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2016’da 2 milyar liranın üzerinde yatırım gerçekleştirdi. 13 yıllık toplam yatırım ise 12 milyar liraya ulaştı. Son 3 yıllık yatırımlar, geçen 5 yıllık dönemden yüzde 20 daha fazla oldu.

izmir toki 2016 Haberi

izmir toki 2016

Uzun zaman sonra Toplu Konut İdaresi (TOKİ), İzmir'de yeni projeler yapacağını açıkladı. 

Bu projeler, Kınık ve Kiraz'da yapılacak. Kınık'ta ihale sürecine gelinirken, Kiraz'da inşaatlar 2017'de başlayacak.


Temel görevi, dar ve orta gelirliler için ucuz ve kullanışlı konutlar üretmek olan TOKİ'nin İzmir'de proje üretmesi güzel. 


Ama son derece yetersiz. Çünkü, Kiraz ve Kınık'ta yapılacağı açıklanan konut sayısı sadece 521. 


Oysa, nüfusu 4 milyonu aşan İzmir'in ihtiyacı için bu rakam devede kulak bile değil. 


Rakamlara bakınca, bu konudaki vahim gerçekler açıkça ortaya çıkıyor. 


TOKİ, son 10 yılda aslında tüm Türkiye'de önemli projelere imza attı. On binlerce konut yapılarak ihtiyaç sahibi dar gelirlilere dağıtıldı. 


Ankara'da örneğin 253 projede 80.874 adet konut üretildi. İstanbul'da 196 projede 155.396 adet konut yapıldı. 


TOKİ, Bursa'da 58 projeyle 20.276, Konya'da 78 projeyle 18.731, Urfa'da ise...