18 / 04 / 2024

İzmir Torbalı ytaırımları

İzmir Torbalı ytaırımları

Milliyet Ege Gazetesi köşe yazarı olan Erdal İzgi bugünkü yazısında İzmir Torbalı'daki yatırımları, projeleri ve inşaat sektörünü anlattı. İzgi, Torbalı TOKİ Konutları'na 15 bin başvuru geldiğini belirtti.

İzmir Torbalı'ya üniversite inşa edilecek!

İzmir Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Ayrancılar'da faaliyet gösteren müteahhitlerle bir toplantı yaptı. Toplantıda konuşan müteahhitler, ilçenin bir devlet üniversitesiyle taçlandırmak gerektiğini belirttiler.

İzmir'de ulaşım yatırımları için 14 milyar TL ayrıldı!

Resmi Gazete'de yayımlanan 2024 yılı Yatırım Programı kapsamında İzmir’e ayrılacak olan yatırım tutarları da tek tek belli oldu. İzmir'de ulaşım yatırımları için 14 milyar TL ayrıldığı belirtildi.

2019'dan bu yana İzmir'de hangi yatırımlar yapıldı?

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısının 6. birleşimi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yönetiminde gerçekleştirildi. Tunç Soyer burada 2019'dan beri yapılan yatırımları tek tek açıkladı...

İstanbul-İzmir Otoyolu yeni yatırımların önünü açtı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada İstanbul-İzmir Otoyolu'nun yeni yatırımların önünü açtığını belirtti.

İzmir'de metro yatırımları hızlanıyor!

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu toplantısında yapılan yatırımları anlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  metro projeleri hakkında bilgi verdi. 

İzmir'de gayrimenkul yatırımları artıyor!

İzmir Karşıyaka'da faaliyet gösteren Coldwell Banker Life’ın sahibi Uğur Sezginer, İzmir'de gayrimenkul yatırımların arttığını 2022 senesinin de hareketli geçeceğini dile getirdi.

İzmir Girişim Grubu, gayrimenkul yatırımlarına odaklanacak!

İzmir Girişim Grubu (İGG), kuruluş işlemlerinin bitirilmesinin ardından sahaya indi. İlk etapta gayrimenkul yatırımlarına odaklanacak olan İGG, para kazanan ve yatırımda bulunan sportif odaklı bir şirket şeklinde büyümeyi planlıyor.

Ulaşım yatırımları Sakarya'da konut satışlarını arttırdı!

Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul-İzmir Otoyolu ve Avrasya Tüneli gibi büyük yatırımların ülke ekonomisini önemli ölçüde artırdığını söyleyen İstanbul Kamu Özel Sektör İşbirliği Mükemmellik Merkezi Başkanı Eyüp Vural, özellikle Sakarya'da konut satışlarının arttığını dile getirdi. 

Bakanlığın 2021 yılı için İzmir'e yönelik yatırımları mecliste!

Bakanlığın 2021 yılı için İzmir'e yönelik yapacağı yatırımlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Arslan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir için hazırlanan projeler ve yatırımlar mecliste!

2002-2018 yılları arasında yıllara göre İzmir için hazırlanan projelere ve ile yapılan yatırımlar TBMM gündemine taşındı. CHP'li Çelebi, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Alaçatı'ya milyon dolarlık turizm yatırımları yapılıyor!

İzmir’de yazlık sektöründe Çeşme'ye yeni rakip çıktı. Alaçatı’da milyon dolarlık turizm yatırımları yapılıyor.

Başbakan Yıldırım, İzmir'e yeni yatırımların müjdesini verdi!

Başbakan Binali Yıldırım, KOSBİ Aktüel’e verdiği röportajda 520 sanayi kuruluşunun faaliyet gösterdiği kentin ekonomisini güçlendirecek yatırımların devam edeceğini müjdeledi. Yıldırım “İzmir’in ve İzmirlilerin gönlümde çok ayrı bir yeri var” dedi

Ege Bölgesi'nde yatırımlar hız kesmiyor!

DTO İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, deniz taşımacılığı konusunda hem uluslararası piyasalarda, hem de yerel anlamda umut verici gelişmeler yaşandığını açıkladı. Öztürk, yakın zamanda yatırımların tamamlanmasıyla Ege’nin hem lojistik merkez, hem de yatırım cenneti olacağını dile getirdi.

İzmir’de arsa ve arazi yatırımları hız kesmiyor!

EVA Gayrimenkul Değerleme’nin İzmir’de gerçekleştirdiği araştırmaya göre İzmir’de arsa ve arazi yatırımları gün geçtikçe artıyor. Arsa- arazi yatırımlarıyla dikkat çeken ilçeler ise Urla, Güzelbahçe, Karaburun, Kemalpaşa, Torbalı, Menemen ve Seferihisar şeklinde sıralanıyor.

İzmir Torbalı ytaırımları Haberi

İzmir Torbalı ytaırımları

Hızlı büyümenin riskleri, zararları vardır. Altyapı yetersiz, zayıfsa... Sınır tanımaz büyüme ve gelişmenin geleceği, endişedir. Planlı, programlı olmakta yarar vardır. 


İzmir'in Torbalı ilçesi TOKİ tarafından pilot bölge seçildi. Yoklama anketi yaptırıldı, bir ayda 15 bin başvuru geldi. Konutlar nerede yapılacak... İmarı, tipi ne olacak daha belli değil... Şimdiden spekülasyonlara yol açtı. 


Şehir merkezinin yanı başındaki Torbalı, en hızlı gelişen bölge. Her yönüyle aldı başını gidiyor. Göç yükü, istihdam gücü bir anda tepeye vurdu. 10 yıl önce 60 bin olan nüfusu 170 binlere dayandı, gün içinde gelenlerle 200 bini aşıyor. İlçenin nüfus artışı, ülke oranının üzerinde. İnşaat ve sanayi sektörü durmuyor. 

700'ü aşkın fabrika var. İhracatı parmak ısırtıyor. Mazlum memleketimin 63 vilayetini geride bıraktı. Aydın, Balıkesir, Malatya, Samsun'u solladı. Hedef; 1 milyar Dolar...