19 / 04 / 2024

İzmir tramvay hatları

İzmir tramvay hatları

Büyükşehir Belediyesi, İzmir’in tramvaylarının dış ve iç tasarımını belirledi. Tasarımda deniz kenti İzmir teması öne çıktı.

Çiğli Tramvayı hizmete açıldı!

Kentteki yatırımlarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi temelini üç sene önce attığı Çiğli Tramvayı’nı on binlerce İzmirlinin katıldığı törenle hizmete açtı. 

Karşıyaka ve Çiğli'yi birleştiren tramvay hattı yarın açılıyor! 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentteki raylı sistem yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Yapım çalışmaları tamamlanan ve İzmirliler tarafından merakla beklenen Çiğli Tramvayı yarın hizmete açılıyor.

Çiğli Tramvayı 27 Ocak'ta açılıyor! 183 milyon TL'lik yatırımda geri sayım!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Şubat ayında açılacağı belirtilen Çiğli Tramvayı'nda süreyi öne çektiklerini duyurdu. Söz konusu hat 27 Ocak'ta açılıyor. Peki Çiğli Tramvayı nerelerden geçecek? 

Buca Metrosu, Çiğli Tramvayı ve Narlıdere Metrosu için ayrılan kaynak 1.2 milyar Euro!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Buca Metrosu, Çiğli Tramvayı ve Narlıdere Metrosu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Milyonlarca İstanbullu için toplu taşımada yeni dönem başlıyor: Otobüs, metro, vapur, tramvay...

İstanbul'da toplu taşıma kullananlar için sevindirici haber geldi. Artık kent genelinde otobüs, vapur, metro ve tramvay hatlarında kredi ve banka kartları veya ön ödemeli kartlarla yapılan ödemelerde yüzde 33,33 indirim uygulanacak. Milyonlarca kişiyi sevindiren bu dönem 1 Kasım’da başlıyor.

Çiğli Tramvay Hattı’nın yüzde 80'i tamam! Çiğli Tramvay Hattı ne zaman açılacak?

İzmir'in önemli raylı sistem projelerinden olan Çiğli Tramvay Hattı’ndaki son durum merak ediliyor. Peki Çiğli Tramvay Hattı ne zaman açılacak? İşte ayrıntılar...

İzmir Çiğli Tramvay Hattı'nın yüzde 35'i tamamlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Çiğli'de hayata geçirilen tramvay hattı projesinde tamamlanma oranı yüzde 35’e ulaştı.

İzmir'de fay hatlarının röntgeni çekilecek!

İzmir'de ODTÜ öncülüğünde  2,5 sene devam edecek "İzmir İli Depremsellik ve Mikro bölgelendirme Araştırma Projesi" kapsamında fay hatlarının röntgeni çekilecek. 

İzmir Çiğli Tramvayı'nda ilk raylar döşendi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, şehir içi ulaşımda raylı sistem ağını güçlendirmek amacıyla inşaat çalışmalarına start verilen Çiğli Tramvayı’nda incelemeler yaptı. 

Çiğli Tramvay hattında son durum ne?

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Çiğli Tramvay Hattı Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, tramvay hattında devam eden çalışmaları inceledi.

Üçyol-Buca Metro Hattı ihalesi 15 Şubat'ta!

İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) raylı sistem yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Görev süremin ilk dört yılında toplamda 18,5 kilometrelik yeni metro ve tramvay hatlarını İzmir'in raylı sistem ağına dahil edeceğiz" dedi.

Çiğli Tramvay Hattı'nın temeli atıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka-Çiğli arasında hizmet sunacak 11 kilometrelik Çiğli Tramvayı'nın temel atma töreni bugün gerçekleşti. 

İzmir Çiğli Tramvay hattı inşaatında yeni mezun mimar ve mühendisler çalışacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Tramvay ihalesi için bir ilke imza attı. Tramvayın inşaatında yeni mezun mimarlar ve mühendisler istihdam edilecek. 

İzmir tramvay hatları Haberi

İzmir tramvay hatları

Kent içi trafiğe nefes aldırmak amacıyla hazırlanan Karşıyaka-Konak tramvay projelerinin ray döşeme çalışmalarına Caher Dudayev Bulvarı’ndan başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, tramvayların dış ve iç tasarımını da belirledi. Buna göre aracın dış ve iç görünümünde İzmir’in deniz kenti olmasından dolayı mavi ve turkuazın tonları kullanıldı. Tasarımda kentin güneşli havasının canlı ve neşeli yapısı öne çıktı. Tramvayın geçerken yavaşça dalgalanacağı bir görüntü oluşturulması hedeflendi. İç tasarımda ise sahil ve deniz havası verecek unsurlar öne çıktı.




Yolcuların güvenli bir şekilde tutunabilmeleri için tutamaklar ve tutunma yerleri kolayca erişilebilecek yerlere yerleştirildi. Tekerlekli iskemle kullananlar, ağır bavul ya da bebek arabası gibi araçlarla binen yurttaşların özel ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla çok amaçlı alanlar ayrıldı. Yapım çalışmaları devam eden tramvaylarda tren kontrol ve izleme ünitesi,...