26 / 04 / 2024

İzmir yapı izin standart

İzmir yapı izin standart

Yapı denetim mevzuatı ve yapı izinlendirme işlemleri için ilçe belediyelerinden istenen belgelere standart getirildi. İzmir’de artık yurttaşlar her ilçe belediyesinde aynı belgelerle işlem yapabilecek.

Yapı kullanma izin belgesi nasıl sorgulanır?

Yapı Kullanma İzin Belgesi yapılan inşaatın belirlenmiş olan projeye uygun ve eksiksiz bir şekilde inşa edilmesi sonucunda veriliyor. Peki, bir binanın iskanı olup olmadığı nasıl öğrenilir? Yapı kullanma izin belgesi nasıl sorgulanır?

Yapı kullanma izin belgesi nedir, nereden alınır?

İnşaat halindeki konutların bittiği andan itibaren izin belgesi ya da iskân belgesi olarak da bilinen yapı kullanma izin belgesi alınması gerekiyor. Peki, Yapı kullanma izin belgesi nereden alınır?

Yapı Kullanma İzin Belgesi 2022 harcı ne kadar?

İnşaat halindeki konutlar için tamamlandığı andan itibaren izin belgesi ya da iskan belgesi olarak da bilinen yapı kullanma izin belgesi alınması gerekiyor. Peki, Yapı Kullanma İzin Belgesi 2022 harcı ne kadar? İşte tüm detaylar...

Sedef Adası, Kaşık Adası ve Yıldız Parkı’nda yapılaşmaya izin çıktı!

Boğaziçi Üniversitesi ve çevresinin koruma durumunda değişiklik yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yıldız Parkı’nın çevresi ile Sedef ve Kaşık adalarının koruma ve kullanım durumlarını da değiştirdi. Parkın çevresi ve adaların bazı kısımlarında yapılaşmaya izin çıktı. 

Yapı kullanma izin belgesi nereden alınır?

Herhangi bir yapının inşaat çalışmalarının tamamlanmasından sonra mülkiyet tapusu için iskan izinlerinin alınması gerekiyor. Yapı kullanma izin belgesi nereden alınır? İşte tüm merak edilenler...

Mera ve yaylalara da Yapı İzin Belgesi verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı’nın İmar Affı'ndan yararlanmak için mera ve yaylalarda yapı kayıt belgesi verilip verilmediği hakkında soru önergesini cevaplandırdı. 

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 131,8 arttı!

Merakla beklenen yapı izin istatistiklerine göre yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 131,8 arttı...

Yapı kullanma izin belgesi masrafları 2021!

İBB İmar Müdürlüğü tarafından 2021 yılı hizmet tarifesi açıklandı. Peki 2021 imar harçları ne kadar? Yapı kullanma izin belgesi masrafları 2021 nasıl hesaplanır? İşte tüm merak edilenler...

Yapı kullanma izin belgesi ücreti 2021!

2021 imar harçları geçtiğimiz günlerde belli oldu. Peki 2021 imar harçları ne kadar? Yapı kullanma izin belgesi ücreti 2021 arttı mı? İşte tüm merak edilenler...

Yapı kullanma izin belgesi harcı 2021!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından 2021 yılında uygulanacak hizmet tarifesi açıklandı. Peki, yapı kullanma izin belgesi harcı 2021 ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Gökorman'da 218 bağımsız bölümün yapı kullanım izin belgesi alındı!

Sinpaş GYO'nun projelerinden Gökorman Projesi kapsamında A bloka ait 216 konut ve 2 adet ticari üniteden oluşan toplam 218 adet bağımsız bölümün yapı kullanım izin belgesi alındı. Projede teslim süreci  devam ediyor.

Soner Çetin: Projeye aykırı inşaata izin vermem!

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 6.9 büyüklüğündeki İzmir depremi nedeniyle inşaatların projeye uygun yapılmasının hayati önemini bir kez daha ortaya koyduğundan bahsederek, ''Projeye aykırı inşaata izin vermem” diye konuştu.

Murat Kurum: Salda Gölü çevresinde yapılaşmaya izin verilmemiştir!

Murat Kurum, Salda Gölü'nün imar planlarının onaylanmasına ilişkin, "Yapılan çalışmayla göl yüzeyi ve çevresinde herhangi bir yapılaşmaya izin verilmemiştir. Aksine daha önce ilçe belediyesince onaylanan planlardaki yoğunluklar ve nüfus projeksiyonu da yüzde 30 oranında azaltılmıştır" dedi.

İzmir yapı izin standart Haberi

İzmir yapı izin standart

İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar Denetim Dairesi Başkanlığı yapı izinleri istenen belgelere standart getirdi. Yapı izinlendirmeyle ilgili yetkili ilçe belediyelerin hiçbiri artık yurttaşlardan, müteahhitlerden veya yapı denetim kuruluşlarından farklı belge alınmayacak. 

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Yapı Denetim Mevzuatı kapsamında yürütülen yapı denetim havuz sistemi, hakediş, seviye tespit onayı gibi işlemlerle yapı ruhsatı, tadilat ruhsatı, yenileme ruhsatı, yapı kullanma izin belgesi ve yıkım izni gibi tüm yapı izinlendirmeleri için bulunulan taleplerde ortaklaştırılmış ve standart getirilmiş belgelerle işlem yapılıp yurttaşların taleplerine öncelik verilecek.

Standart belgelerle ilgili alınan karar, Büyükşehir Belediyesi İmar Denetim Dairesi Başkanlığı, ilçe belediyelerinin imar müdürleri, yapı denetimden sorumlu birim yetkilileri, İzmir Ticaret Odası, ilgili meslek odaları ve Yapı Denetim Kuruluşları Birliği’nin temsilcileri tarafından düzenlenen 9 toplantı sonrasında alındı.

Yeni uygulamaya...