25 / 04 / 2024

izmir yeni butik müze

izmir yeni butik müze

Oyun ve Oyuncak, Mask, Neşe ve Karikatür, Radyo ve Demokrasi müzeleri ile yerli ve yabancın turistlerin akınına uğrayan İzmir, iki yeni butik müzeye daha ev sahipliği yapacak

Benzinin litresi bu gece tam 1 lira 94 kuruş ucuzlayacak! İstanbul, Ankara, İzmir yeni benzin fiyatları açıklandı! 

Bu gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde benzinin litresine indirim yapılacak. Peki yeni indirimle benzinin litre fiyatı hangi ilde kaç TL olacak? İşte yeni fiyatlar ve BP, Opet, Total, PO, Shell 26 Eylül 2023 fiyat listesi...

Akfen Holding'ten Uludağ'a yeni otel! Akfen Club geliyor!

Akfen Holding Uludağ'a 40 odalı yeni butik otel inşa edecek. Akfen Holding'in sahibi Hamdi Akın projeye dair bilgiler verdi.

İzmir yeni yatırımlarla yükseliyor!

Folkart Yönetim Kumlu Başkam Mesut Sancak, son 5 yılda İzmir’de gayrimenkul yatırımı yapanların yüksek gelir elde ettiklerini ve tüm verilerin bu ivmenin hızlanarak süreceğini işaret ettiğini söyledi...

Bvlgarı, İstanbul Havalimanı'nda yeni butik mağaza açtı!

Unifree Duty Free ve TAV Havalimanları Holding iştiraki olan ATÜ Duty Free, Bvlgari'nin İstanbul Havalimanı'nda açılan yeni butik mağazasını işletecek.

Diyarbakır Sur'a 10 yeni butik otel inşa ediliyor!

Diyarbakır'da gerçekleştirilen operasyonların ardından terörden temizlenen Sur ilçesinde, devlet eliyle yürütülen çalışmalarla turizme yönelik projeler inşa ediliyor.

İstanbul'a 32 butik sağlık merkezi yapılacak!

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, "2018 yılında 20 yeni butik tipi aile sağlık merkezini hizmete açtık. Bu yıl içinde ise bu sayının 32’ye çıkartılmasını hedefliyoruz" diye konuştu.

İstanbul'da 12 butik aile sağlığı merkezi daha açılacak!

İstanbul'un farklı bölgelerine 2018 yılında 20 yeni butik aile sağlık merkezi açılarak hizmete sunuldu. Bu rakamın 2019 yılı içinde 32'ye çıkarılması bekleniyor.

Beyttürk Cadde Yalova projesi geliyor!

Beyttürk İnşaat yeni butik projesini Yalova'da Çınarcık İlçesi'ne bağlı Koruköy'de hayata geçirecek. Toplamda 80 daireden meydana gelecek projede birçok sosyal alan olacak. 

İzmit'e yeni butik otel!

Kocaeli Sanayi Odası tarafından Kapanca Sokak’ta hayata geçirilen butik otelin inşaatı devam ediyor.

Kütahya Eynal Kaplıcaları'nda butik otel inşaatı başladı!

Simav’da 19 Mayıs 2011’de meydana gelen 5.9 şiddetindeki depremin ardından, ağır hasar gören ve belediye tarafından yıkılan otellerin yerinde yeni butik otel inşaatı başladı..

İzmir Yeni Kent Merkezi imar planına iptal davası!

Şehir Plancıları Odası ile Mimarlar Odası, bakanlığın İzmir Yeni Kent Merkezi’nde 140 bin metrekarelik Tariş arazilerini kapsayan ve Mayıs ayında onaylanan imar planlarının iptali için dava açtı.

İzmir Yeni Göztepe Stadyumunun ihalesi yapıldı!

20 bin kişi kapasiteli olarak planlanan ve TOKİ tarafından İzmir’de inşa edilecek yeni Göztepe stadyumunun ihalesi dün gerçekleştirildi..

İzmir Yeni Göztepe Stadyumu ihalesi bugün!

İzmir İli Yeni Göztepe Stadyumu İnşaatı İşi, TOKİ tarafından bugün ihale ediliyor. İhale saat 14:00'te başlayacak..

izmir yeni butik müze Haberi

izmir yeni butik müze


İzmir'de müzecilik kavramına yeni bir boyut kazandıran Konak Belediyesi, kenti butik müzelerle tanıştıralı üç yıl oldu. Üç yılda üç müzeyle İzmir kültür yaşamını zenginleştiren ve kent merkezi odaklı turizm hareketliliğini artıran Konak Belediyesi müzeleri on binlerce ziyaretçiyi konuk etti. Aralık ayında Radyo ve Demokrasi Müzesi'nin de hizmete girmesiyle birlikte İzmir'in adı dünya müzecilik literatürüne "Butik Müze'nin Başkenti" olarak girecek. 

İlk butik müze Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi 2010 yılının Ocak ayında açıldı. Varyant'ta İzmir'in sembol isimlerinden dünyaca ünlü seramik sanatçısı Ümran Baradan'ın bağışıyla anlam kazanan binasında hizmet veren Oyun ve Oyuncak Müzesi, açıldığı günden bu yana özellikle çocukların ilgi odağı oldu. 100 yılın üstünde tarihe sahip oyuncaklarıyla adeta bir dünya tarihi belgeseli olan müzede ziyaretçiler sokak oyunlarına dair de...