28 / 03 / 2024

İzmir Yeni Kent Merkezi imar sorunu

İzmir Yeni Kent Merkezi imar sorunu

İZMİR'de Yeni Kent Merkezi Planları'nın Konak ilçesi sınırlarını kapsayan kesiminde 1/1000 ölçekli imar planlarındaki "turizm-ticaret" lejant ve plan notu değişikliği nedeniyle ortaya çıkan imar krizi bu hafta Büyükşehir Belediye Meclisi'nde çözülecek.

İzmir Yeni Kent Merkezi'nde imar krizi!

İZMİR Yeni Kent Merkezi İmar Planlarında 2013 yılında yapılan plan notu ve lejant değişiklikleri imar krizine dönüştü.

Folkart Nova satışa çıktı! Folkart Vega’ya komşu 176 konutluk yeni proje! 

Folkart’ın İzmir’in yeni kent merkezinde hayata geçirdiği projesi Nova’da satışlar başladı. Folkart Vega’nın komşusu Folkart Nova projesi  yaklaşık 2 milyar Türk Lirası yatırım değerine sahip...

Antik Grup'tan İzmir'e 4 yeni proje!

İnşaat yatırımlarına devam eden Antik Grup, İzmir'de yeni projeler hayata geçirmeye hazırlanıyor. Antik Grup İnşaat İzmir yeni kent merkezinde 2 gökdelen projesi,  Yeşilyurt’ta konut projesi, Urla’da villa projesi hayata geçirecek.

İzmir'de konut satışları hızlandı! 

EVA Gayrimenkul Değerleme İzmir Bölge Müdürü Filiz Akkaya, Ggyrimenkul sektöründeki durgunluğun İzmir şehri genelinde yerini hareketliliğe bırakarak bölgesel artışların başladığını, İzmir’de hem sahil şeridinde hem de yeni kent merkezinde gayrimenkul piyasasının hareketlendiğini belirtti...

Konut yatırımının yeni yıldızı İzmir!

Son dönemlerde özellikle beyaz yakalıların birinci tercihi haline gelen İzmir, yeni açılan İstanbul-İzmir Otoyolu’nun sağladığı avantajlarla konut sektörünün parlayan yıldızı haline geldi.

Başakşehir'e yeni kent meydanı müjdesi!

İstanbul’un yeni merkezi olan Başakşehir, Türkiye’nin ilk planlı kent meydanı Başakşehir Kent Meydanı’ndan sonra yeni bir meydana daha kavuşuyor.

Ankara Polatlı yeni kent meydanına kavuşacak!

Ankara Polatlı Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı’nın MHP adayı Mürsel Yıldızkaya, yeni dönem için hazırladığı ‘10 Adımda Marka Şehir Polatlı’ projelerini anlattı.

Muğla'ya yeni kent meydanı inşa ediliyor!

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Menteşe Belediyesi işbirliği ile yapımı devam eden Kent Meydanı çalışmalarını yerinde denetleyerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Megapol İzmir ne zaman teslim?

Megapol İzmir projesi İzmir’in ‘yeni kent merkezi’ olarak tanımlanan bölgesi Halkapınar’da hayata geçiriliyor. Peki Megapol İzmir ne zaman teslim edilecek?

Megapol'den İzmir'e 330 metrelik cadde!

İzmir’in ‘yeni kent merkezi’ olarak tanımlanan bölgesi Halkapınar’da 3 kule ve 330 metre uzunluğunda caddeden oluşan Megapol İzmir projesini başlatan Gökdemir, “İnsanlar İzmir’e hayatını daha iyi yaşamaya geliyor” diyor.

Dap İzmir ödeme kampanyası için son gün 31 Mart!

Topraktan satışla 1 yıl kira garantisi verilen Dap İzmir Evleri ana ulaşım ağlarının yanı başında, yeni kent merkezinin tam yanında, eşsiz deniz manzarasına karşı inşa ediliyor..

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yeni kent meydanı inşa ediyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların sosyal, kültürel ve ticari amaçlarla kullanması için Kayapınar ilçesinde yepyeni bir kent meydanı inşa edecek.

İzmir Yeni Kent Merkezi imar planına iptal davası!

Şehir Plancıları Odası ile Mimarlar Odası, bakanlığın İzmir Yeni Kent Merkezi’nde 140 bin metrekarelik Tariş arazilerini kapsayan ve Mayıs ayında onaylanan imar planlarının iptali için dava açtı.

Kocaeli Yeni Kent Meydanı çalışmaları sürüyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından eski valilik alanında gerçekleştirilen kent meydanı ve yeraltı otoparkı projesinin çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

İzmir Yeni Kent Merkezi imar sorunu Haberi

İzmir Yeni Kent Merkezi imar sorunu

İzmir’de Yeni Kent Merkezi Planları’nın Konak ilçesi sınırlarını kapsayan kesiminde 1/1000 ölçekli imar planlarındaki "turizm-ticaret" lejant ve plan notu değişikliğinin İzmir 5. İdare Mahkemesi tarafından yürütmesinin durdurulması ve yeni planın Konak Belediye Meclisi’nde onaylanmaması nedeniyle ortaya çıkan imar krizi bu hafta Büyükşehir Belediye Meclisi’nde çözülecek. İmar Komisyonu’nun oybirliğiyle uygun bulduğu mahkeme kararı doğrultusunda hazırlanan imar planı ve plan notları Meclis tarafından oylanacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 2013 yılında İzmir’in Turan-Alsancak arası kıyı kesimini kapsayan Yeni Kent Merkezi’nin 1/5000’lik planı notları ve lejantlarında değişiklikler yaptı. Yeni düzenlenen "Turizm ve ticaret" ile "Turizm, ticaret ve kültür", "Merkezi iş alanı" tanımları "Turizm ve ticaret" ile "Turizm, ticaret ve kültür" tanımları meslek odalarının açtığı davada mahkeme tarafından 2015 yılında iptal edildi. Büyükşehir Belediyesi mahkeme kararı...