25 / 04 / 2024

izmir yıkım

izmir yıkım

İzmir'in Narlıdere ilçesinde istinat duvarının çökmesi sonucu eğilen 2 apartmanda 88 daire tahliye edildi. 

İzmir Gümüldür'de 80 ev için yıkım kararı!

İzmir'de 30 Ekim tarihinde yaşanan deprem nedeniyle Menderes ilçesine bağlı Gümüldür Mahallesi'nde 80 evin hasarlı olduğu tespit edildi. Söz konusu evler için yıkım kararı çıkarken, evlerin bulunduğu evin tarım arazisi olması yeniyle yenilerin inşa edilmeyecek olması vatandaşları mağdur etti. 

İzmir Bayraklı'da ağır hasarlı binalar yıkılıyor!

30 Ekim'de meydana gelen deprem sonrasında İzmir Bayraklı'da ağır hasar alan binaların yıkım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Bornova'da riskli yapılar ortadan kaldırılıyor!

İzmir Bornova Belediyesi, ilçe genelinde depreme karşı yıkılma riski olan binaların yıkımına devam ediyor. Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, söz konusu yıkımlarla ilgili açıklamada bulundu. 

İzmir'de yıkılan 71 binada çalışmalar başladı! 

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen depremin ardından yıkımı gerçekleşen 71 binada çalışmalar başladı. 

Buca'da metruk binalar yıkılacak! 

İzmir Buca Belediyesi, ilçe genelindeki metruk binaların yıkımı için çalışmalara başladı. 

İnşaat mühendislerinden kentsel dönüşüm için çağrı!

İzmir İş Dünyası Derneği (İZİD) Başkanı, İnşaat Yüksek Mühendisi Feyyaz Sungur, İzmir genelinde acil kentsel dönüşüm yapılması gerektiğini söyledi. 

Bornova'da riskli binalar yıkılıyor!

Bornova Belediyesi, Ergene Mahallesi 555 ve 523 sokaklar arasında bulunan 8 riskli yapı için yıkım çalışmalarını başlattı. 

İzmir'deki deprem sonrası çarpıcı kareler!

Egenin incisi İzmir'de yıkıma sebep olan 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrası yıkılan apartmanların enkazından kalan molozlar, içinde kıymetli ve özel eşyalar olabileceği düşüncesiyle koruma altında tutuluyor.

İzmir'deki yıkımların nedeni sıvılaşma!

Büyük can ve mal kayıplarına neden olan depremlerde fay hatları kadar “sıvılaşma” da yıkımın boyutlarını artırıyor.

Ayda'nın annesi depremi hissetmiş: 2 haftadır ev arıyordu!

İzmir'de merkez üssü Seferihisar açıkları meydana gelen 6.9 büyüklüğüne sahip depremde enkaz altından kalıp yaşamını yitiren Fidan Gezgin, depremi hissetmişti. Eşine “buradan bir an önce taşınalım” diyordu.

İnşaat işçileri konuştu: Biz o binanın yıkılacağını biliyorduk!

İnşaat işçisi Erol Kaya depremde çöken Barış Sitesi’nin yapımında çalışmıştı. Enkazdan çıkarılan cansız bedenleri hüzünle izleyen Kaya, anlatıyor: “Ben harç taşırken inşaatta yürümeye korkuyordum. İlk depremde yıkılacağını biliyorduk.”

İzmir'de riskli binaların yıkımı hız kesmiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'de devam eden riskli bina yıkımlarını inceledi.

İzmir Konak'ta metruk binalar yıkılıyor!

İzmir’in Konak ilçesinde belediye tarafından, vatandaşların can ve mal güvenliğini tehlikeye sokan harabeye dönmüş, metruk binalar yıkılıp sokaklar daha güvenli hale getirilecek...

İzmir Büyükşehir Belediye binası yıkım ihalesi Nisan'da!

İzmir Büyükşehir Belediyesinin 2020 yılında gerçekleştirilen depremde hasar gören ana hizmet binasının yıkım ihalesi önümüzdeki ay gerçekleştirilecek.

İzmir'de tarım arazisindeki konutlara Bakanlıktan yıkım kararı!

5403 Sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununa göre izin dışı yapılan yapılar yıkılıyor. Bununla beraber yıkım emri verilen binalara ceza da kesileceği belirtildi.

Rıdvan Karakayalı'nın İzmir Kemalpaşa'daki villası için yıkım talebi!

İzmir Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın eşi üzerine kayıtlı olan ve kaçak olarak inşa edildiği iddia edilen havuzlu villa için yıkım talebinde bulunuldu. 

İzmir Örnekköy Dönüşüm Projesi’nde tahliye ve yıkım işlemleri tamamlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi’nin üçüncü ve dördüncü etabında inşa edilecek yaklaşık bin konut için tahliye ve yıkım işlemlerini tamamladı.

İzmir Gümüldür'de 80 ev için yıkım kararı!

İzmir'de 30 Ekim tarihinde yaşanan deprem nedeniyle Menderes ilçesine bağlı Gümüldür Mahallesi'nde 80 evin hasarlı olduğu tespit edildi. Söz konusu evler için yıkım kararı çıkarken, evlerin bulunduğu evin tarım arazisi olması yeniyle yenilerin inşa edilmeyecek olması vatandaşları mağdur etti. 

İzmir’de yıkım faciası! Deprem yıkamadı ekipler yıktı!

İzmir’de geçtiğimi yıl ekim ayında yaşanan 6.6 büyüklüğündeki deprem sırasında ağır hasar gören 8 katlı bina, kontrollü yıkım sırasında yakınında bulunan 3 yıllık binanın üzerine devrildi. Depremin yıkamadığı 5 katlı binada ağır hasar oluştu.

İzmir'de kontrollü yıkım esnasında bir binanın çökmesiyle ilgili soruşturma başlatıldı!

İzmir Karşıyaka'da deprem esnasında ağır hasar gören 8 katı binanın kontrollü yıkımı sırasında yanındaki binanın üzerine çökmesiyle ilgili olarak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Karşıyaka Belediyesi tarafından soruşturma başlatıldı.

İzmir'de ağır hasarlı bina yıkım sırasında yanındaki apartmanın üzerine çöktü!

İzmir'de geçen sene yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından ağır hasarlı olduğu için yıkım kararı alınan 8 katlı bina, çalışmalar esnasında yanındaki 4 katlı binanın üzerine çöktü.

İzmir Karaburun'da 190 yıllık cami için yıkım kararı!

Diyanet, İzmir’deki camiyi ibadete kapattı. Çevre Bakanlığı yıkım kararı verdi. CHP’li belediye caminin yıkılmaması için harekete geçti. 

İzmir'de ağır hasarlı bina kontrollü yıkım yapılırken çöktü!

İzmir'de yıkım çalışmalarına başlanan binalardan Canbazoğlu Apartmanı çalışmalar sırasında tamamen çöktü.

İzmir depremi sonrası yıkım uzaydan görüntülendi!

İTÜ Uydu Haberleşme ve Uzaktan Algılama Merkezi (UHUZAM), merkez üssü İzmir'in Seferihisar ilçesi olan 6,6 büyüklüğündeki depremin yarattığı yıkımı uydu aracılığıyla uzaydan görüntüledi. 

İzmir’de arsa sahibi ve ev sahipleri arasında yıkım savaşı!

İzmir’de 1987 yılında yapılan Özmavikent Konut Yapı Kooperatifi ile arazi sahibi arasında yer alan anlaşmazlık 33 yıl boyunca hukuk savaşına döndü. Arsa sahibi, binalar için yıkım kararı verdirdi.

İzmir Tire'de metruk binaların yıkımına başlandı!

İzmir Tire'de, yıkılmak üzere olan metruk binaların yıkımına başlandı. Yıkım öncesinde çevrede yoğun güvenlik önlemleri alındı. 

izmir yıkım Haberi

izmir yıkım

İzmir'de, Narlıdere ilçesinde bulunan 2. İnönü Mahallesi Özkarakaya Sokak'ta istinat duvarı apartmanın üzerine yıkıldı. Sputn,knews'te yer alan habere göre; büyük bir gürültü sonrasında panik yaşayan bina sakinleri deprem olduğunu sanarak oturdukları daireleri terk etti.

Durumun yetkililere ihbar edilmesi üzerine olay yerine gelen polis, sağlık, itfaiye, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, AFAD ve Türk Kızılay ekipleri olay yerine geldi. Olay yerine gelen polis ekipleri istinat duvarının üzerine yıkılması sonucu kısmen eğilen binaların çevresine şerit çekerek güvenlik önlemi aldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri de için çadır kurdu. Görevlilerin yaptığı inceleme ardından çökme tehlikesine karşı 8 apartmanın bulunduğu sitede 2 apartmandaki 88 daire tedbir için boşaltıldı. Bölgede görev alan Türk Kızılay'ı vatandaşlara yiyecek ve içecek ikramında bulundu.

'İstinat duvarları tehlikeli'

Bölgedeki...