25 / 04 / 2024

izmirdeki kamu arazilerinin satışı

izmirdeki kamu arazilerinin satışı

İzmir'deki kamu arazilerinin satış ve kiralama işlemleri meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İzmir'deki kamu arazilerinin satışı durmuyor!

İzmir'i Yüksek bir yere çıkın, İzmir'e bir bakın. Yeterli yeşil alandan geçtim, boşluk bile göremezsiniz. Sayıları gittikçe azalan kamu arazileri adeta 'kutsal yerler' gibi korunması gerekirken, anlaşılmaz bir şekilde tam tersi oluyor.

Özelleştirme İdaresi'nden bomba satış! İstanbul, İzmir, Muğla ve Ankara'daki araziler de var! İşte il il satış listesi..

Özelleştirme yoluyla kamu arazilerinin ve üzerinde yer alan yapıların satışı devam ediyor. İstanbul, İzmir, Muğla ve Ankara'daki araziler de var. İşte il il satış listesi...

Ahmet Aras: Kamu arazilerinin satılmasını ve imara açılmasını istemiyoruz!

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Kovid-19 salgını sebebiyle Bodrum’un nüfusunun 2.5 katına çıktığını belirtti. Ahmet Aras, aşırı yapılaşmadan rahatsız olduklarına dikkat çekti.

ÖİB turizm kentlerindeki kamu arazilerini satışa mı çıkardı? 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİD) turizm kentlerinde bulunan kamu arazilerinin satışa çıkarıldığını iddia edildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç söz konusu satış iddiasıyla ilgili hükümete eleştiride bulundu. 

Ankara'da arsa dolandırıcılığı operasyonunda 106 gözaltı!

Ankara'da 2 yıldır devam eden arsa kamu arazilerinin satışını yapma vaadiyle dolandırıcılık yapan suç örgütüne karşı yapılan operasyonda 106 kişi gözaltına alındı.

Yatırımcılara tahsis edebilecek arazilerin kapsamı genişletildi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca kamu arazilerinin turizm yatırımlarına tek elden alınabilmesi amacıyla mevzuatta değişikliğe gidildi.

Kanal İstanbul çevresindeki kamu arazilerinin dağılımı!

Kanal İstanbul güzergahındaki mülkiyet yapısı konuşulmaya devam ediyor. İşte Kanal ve çevresindeki 36 milyon metrekarelik kamu arazisinin kurum ve parsel dağılımı...

Didim’de kamu arazilerinin imara açılmasına tepki!

Didim Sivil Gelişim Platformu, Özelleştirme İdaresi Başkanlığının 1280 parsel kamu arazisini hukuka aykırı şekilde imara açmasına tepki göstererek, konuyu yargıya taşıdı.

İmar affıyla plansız kentleşmenin önü mü açıldı?

Uzmanlar ve meslek örgütü temsilcileri imar barışıyla ilgili, "Kaçak yapılaşma ve kamu arazilerinin işgali özendirildi. Deprem kuşağında olan Türkiye'de güvenli olmayan binalar inşa edildi" dedi.

Kamu arazilerinin turizm yatırımlarına tahsisi için başvurular bugün son!

Kamu taşınmazlarındaki turizm yatırımlarının tahsis ve irtifak hakkı süreleri ile kira sözleşmelerinin uzatılması ve bu taşınmazların satışına ilişkin başvurular için bugün son gün. 

İzmir'deki kamu arazilerinin satış ve kiralama işlemleri TBMM'de!

İzmir'deki kamu arazilerinin satış ve kiralama işlemleri meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Kamu arazilerinin turizm yatırımlarına tahsisi için son ay!

Kamu taşınmazlarındaki turizm yatırımlarının tahsis ve irtifak hakkı süreleri ile kira sözleşmelerinin uzatılması ve bu taşınmazların satışına ilişkin başvurular için son aya girildi.

Fikirtepe'de inşaatlar durdu!

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, en havalı semtler arasına giren ilçedeki yatırımları değerlendirdi. Nuhoğlu, kamu arazilerinin satılması ve Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm projesi hakkında konuştu.

Muhittin Selvitopu: Kamu arazilerinin TOKİ'ye devri yanlış!

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar Kent Konseyi 9. Olağan Genel Kurul toplantısında kamu arazilerinin TOKİ'ye devrinin yanlış olduğunu açıkladı.

izmirdeki kamu arazilerinin satışı Haberi

izmirdeki kamu arazilerinin satışı

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir'deki kamu arazilerinin satışı ve kiralama işlemlerine ilişkin soru önergesi hazırladı. CHP'li Bakan sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a sordu.

Murat Bakan önergesinde "Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre; geçen yıl, devlet, kamuya ait taşınmaz satışından 2 milyar 348 milyon 730 bin lira, taşınmaz kiralarından 1 milyar 395 milyon 308 bin lira, ön izin, irtifak hakkı, kullanma izni gibi işlemlerden de 771 milyon 721 bin lira olmak üzere toplam 4 milyar 515 milyon 759 bin lira kazanç sağlamıştır. Söz konusu gelir 2016 yılında 3 milyar 457 milyon 635 bin lira civarındadır." dedi.

Bu kapsamda geçen yıl devletin kasasına 2B taşınmazları satışından 1 milyar 271 milyon 259 bin lira, arsa ve arazi satışlarından 962 milyon...