26 / 04 / 2024

İzmirdeki köylerde yapılaşmada son durum

İzmirdeki köylerde yapılaşmada son durum

Gerçekleştirdiği projelerle dikkat çeken ve büyük işlere imza atan Zenya Mühendislik, köylerde gerçekleştirdiği çalışmalarla dikkat çekiyor. Mühendis Murat Özgörüş, köylerde yeni evlerin yükseldiğini söyledi.

Antalya yapılaşma sorunlarıyla gündemde! Kırcami imar planları yeni yargı sürecini bekliyor!

Antalya’da yapılaşma sorunlarının son zamanlarda en çok adını geçtiği Büyükşehir’in askı süresi ihlali ile bir kez daha iptal edilen Kırcami imar planları için yeni bir yargı süreci başlıyor.

Uzmanlardan yapılaşma uyarısı: Yeni yapılar kayalık zeminlerde olmalı! 

Depremlerin ardından şehirleşme, bina inşası ve yapılaşma ile ilgili açıklamalar peş peşe geliyor. Uzmanlardan yapılaşma uyarısı: Yeni yapılar kayalık zeminlerde olmalı!

Depreme karşı yapılaşmada bunlara dikkat!

İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Başkanı Prof. Dr. Zeki Boyraz, deprem kuşakları ve fay hatlarındaki yapılaşmada nelere dikkat edilmesi gerektiği ile ilgili açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

İzmir Torbalı’da 49 hektarlık alan yapılaşmaya açılıyor!

İzmir Çevre Düzeni Planı'nda gerçekleştirilen imar revizyonu ile beraber Torbalı Ayrancılar'da bulunan ve ağaçlandırılacak alan statüsündeki 49 hektarlık alan yapılaşmaya açılmak isteniyor...

Kaşık Adası'nın yapılaşmaya açılmasına tepki!

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Başkanı Esin Köymen, Kaşık Adası'nın yapılaşmaya açılmasına tepki gösterdi ve kararı yargıya taşıyacaklarını belirtti.

Muğla Bozburun’un kıyı şeridindeki yapılaşma için çözüm önerisi!

Muğla’daki Bozburun kasabasının taşıma kapasitesi ile denetlenme konusu için bir çalıştay düzenlendi. Çalıştayda Bozburun’da kıyı şeridindeki yapılaşma için çözüm önerileri sıralandı.

Sedef Adası, Kaşık Adası ve Yıldız Parkı’nda yapılaşmaya izin çıktı!

Boğaziçi Üniversitesi ve çevresinin koruma durumunda değişiklik yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yıldız Parkı’nın çevresi ile Sedef ve Kaşık adalarının koruma ve kullanım durumlarını da değiştirdi. Parkın çevresi ve adaların bazı kısımlarında yapılaşmaya izin çıktı. 

Gökçeada'da yapılaşma tehlikesi!

Gökçeada’ya bağlı Yıldızkoy yapılaşma tehlikesi ile karşı karşıya bölge sakinleri söz konusu iddialar nedeniyle tepki gösteriyor. 

Gökçeada Yıldızkoy'daki yapılaşma kararına tepki!

Gökçeada Belediye Meclisi, Balıkesir-Çanakkale bölgesi Çevre Düzeni Planı doğrultusunda Uygulama İmar Planı’na onay verdi. Çevrecilerden ve siyasi isimlerden yapılaşma kararına tepki geldi.

Erenköy Gümrük Müdürlüğü ve İETT Garajı'nın arazisi yapılaşmaya açıldı!

İstanbul Ataşehir’deki üzerinde Erenköy Gümrük Müdürlüğü ve İETT Garajı'nın bulunduğu 286 bin metrekare büyüklüğündeki arazi için özelleştirilme kararı verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan 2019'da 'tamamı millet bahçesi' olacak dediği alanı yapılaşmaya açtı.

Didim Manastır Koyu'ndaki 70 hektarlık alan yapılaşmaya açılıyor mu?

Didim'in Manastır Koyu'ndaki 70 hektarlık alan yapılaşmaya açılıyor. Bölgesel emsal değeri 0.10 olan inşaat hakkı, tam 5 katı artırılıyor...

Aydın Manastır'daki 70 hektarlık alan yapılaşmaya mı açıldı! 

Aydın’ın turistik ilçelerinden Didim’in, Manastır Koyu'ndaki 70 hektarlık alan, yapılaşmaya açılıyor. Söz konusu karara Didim Sivil Gelişim Platformu tarafından tepki geldi. 

Manisa Kırkağaç fayı üzerinde yapılaşma durduruldu! 

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde bulunan fay hattının üzerinde araştırmalar sonucunda bölge yapılaşmaya kapatıldı.

İzmirdeki köylerde yapılaşmada son durum Haberi

İzmirdeki köylerde yapılaşmada son durum

İzmir'de inşaat sektörünün kalbi konumunda olan Torbalı, her geçen gün büyüyüp gelişirken, bu alımda hizmet sunan Zenya Mühendislik, imza attığı birbirinden başarılı çalışmalarla sektöre damga vurmuş durumda. Fizibiliteden projelendirmeye, detay çözümlerden malzeme seçimine, anahtar teslimi uygulamalardan işletmeye almaya, bakım ve onarıma kadar her safhada çağdaş teknolojiye dayalı hizmet verebilmekte. Oldukça geniş bir uzman kadrosu bulunan Zenya Mühendisliğin kurucularından İnşaat Mühendisi Murat Özgörüş, son dönemlerde köylerde yoğun bir yapılaşmanın olduğunu belirtti. Özgörüş: "Mahalleye dönüştürülen köylerde projeler başladı. Çapak ve Çakırbeyli de villalar, bağ evleri inşa ediyoruz. Köylerde büyük bir yapılaşma mevcut" dedi. 


GENİŞ EKİPMAN, UZMAN KADRO 

Müşterilerinin ihtiyaç ve talep için proje tasarımından uygulanmasına kadar her safhada ileri teknoloji ve tekniklerle, deneyimli kadrosuyla en doğru ve ekonomik çözümleri bulan Zenya Mimarlık ve...