19 / 04 / 2024

İzmit 2015 kentsel dönüşüm çalışmaları

İzmit 2015 kentsel dönüşüm çalışmaları

İzmit Belediyesi’nin şehrin değişik yerlerindeki eski yapıları yıkma çalışması devam ediyor.Belediyenin Yapı Kontrol Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Mehmet Ali Paşa mahallesi Sefer sokakta bulunan harabe bir yapı da yıkıldı.

İzmit'te büyük dönüşüm için düğmeye basıldı! Risk tespiti yapılıyor, yeni kentsel dönüşüm alanları yaratılacak!

İzmit'te kentsel dönüşüm ile ilgili resmen düğmeye basıldı. Peki dönüşümde öncelikli yer neresi oldu? Hangi çalışmalar yapılıyor? İşte merak edilenler...

İzmit Cedit'te yıkım başlıyor!

İzmit Belediyesi kentsel dönüşüm kapsamında yenilenecek Cedit Mahallesi'nde kamulaştırılan alanlarda yıkıma başladı.

İzmitlilerin yüzde 90'ı kentsel dönüşüm istiyor!

Mimarlar Haftası nedeniyle tarihi taş binada düzenlenen söyleşiye katılan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan İzmit'te kentsel dönüşümün devam ettiğini belirterek," Kentimize bir bebeğin büyüme hassasiyeti ile yaklaşıyoruz" dedi.

İzmit'te kentsel dönüşüm çalışmaları hızla sürüyor!

İzmit Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yapımı devam eden binaları inceledi. Yaklaşık 4 bin 580 kişiyi ilgilendiren 12.6 hektarlık alanın yapım çalışmaları ara vermeden devam ediyor.

Eskişehir'de akıllı kentsel dönüşümün 2015 yılı değerlendirildi!

Eskişehir'de geleceğin yaşanabilir kentini kurmak amacıyla Tepebaşı Belediyesi'nde "Akıllı Kentsel Dönüşümün Hızlandırılması için Yenileme Modeli" (REMOURBAN) Projesi, 2015 yılı değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

2015 Yeni Mamak kentsel dönüşüm kura sonuçları!

2015 Yeni Mamak kentsel dönüşüm kura sonuçları henüz açıklanmadı. Kura çekiliş töreni bugün düzenlenen proje 11 etap halinde hayata geçiriliyor.

Kentsel dönüşüm kira bedeli tablosu 2015!

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında riskli binasını yıkılan hak sahiplerine bazı destekler yapılıyor. Bu desteklerin başında, kira yardımı yer alıyor. İşte kentsel dönüşüm kira bedeli tablosu 2015..

Kentsel dönüşüm kiracı taşınma yardımı 2015!

Kentsel dönüşüm sürecinde anlaşma ile tahliye edilen kiracılara devlet bir takım finansal destek sağlıyor. İşte, kentsel dönüşüm kiracı taşınma yardımı 2015!

Kentsel dönüşüm kira yardımı başvuru formu 2015!

Kentsel dönüşüm kira yardımı, riskli binası yıkılan hak sahiplerine devlet tarafından sağlanan finansal destekler arasında yer alıyor. Kira yardımı için başvuru formunun doldurulması gerekiyor. İşte kentsel dönüşüm kira yardımı başvuru formu 2015..

Kentsel dönüşüm kira yardımları 2015!

Kentsel dönüşümde anlaşma yolu ile riskli yapısını tahliye edenler bir dilekçe ile kira yardımı desteği için müracaat edebiliyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı şartları nelerdir? Kentsel dönüşüm kira yardımları 2015 ne kadar?

Piyalepaşa İstanbul, Dubai Cityscape Global 2015’e katılacak!

Piyalepaşa Gayrimenkul, bu yıl 8-10 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek Dubai Cityscape Global 2015 Fuarı’na katılıyor. Fuarda Türkiye’nin özel sektör tarafından gerçekleştirilen en büyük kentsel dönüşüm projesi Piyalepaşa İstanbul’u tanıtacak.

Kentsel dönüşüm için en çok başvuru İzmit'ten yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Mayıs 2012 tarihinde çıkardığı Kentsel Dönüşüm Yasası'ndan yararlanmak için en çok başvurunun İzmit'ten olduğu öğrenildi.

Bolvadin'de kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor!

Bolvadin Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm kapsamında gerçekleştirilen Modern İşhanı'nda (Gillak Pasajı) bulunan işyerinin satışı 19 Ağustos 2015 tarihinde yapılacak.

İzmit 2015 kentsel dönüşüm çalışmaları Haberi

İzmit 2015 kentsel dönüşüm çalışmaları

İzmit Belediyesi’nin şehrin değişik yerlerindeki eski yapıları yıkma çalışması devam ediyor.Belediyenin Yapı Kontrol Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Mehmet Ali Paşa mahallesi Sefer sokakta bulunan harabe bir yapı da yıkıldı. Kimsenin kullanmadığı ve bölge için sıkıntı oluşturulan tek katlı yapının 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 39. maddesine istinaden yıkıldığını söyleyen yetkililer, “Yapılan çalışma sayesinde bölge sakinleri derin bir nefes aldılar. Hem görsel kirlilik oluşturan hem de bazı kişiler tarafından amacı dışında kullanılan bu tür yapıların yıkımı bazen yasal prosedürlerin yerine getirilmesi nedeniyle zaman alabiliyor. Sahipli yapılar, sahibin izni ile kısa süre içinde yıkılırken sahipsiz yapılar ancak yasal izinlerin ardından yıkılıyor” dediler. Vatandaşlar da yapılan çalışma için İzmit Belediyesi ekiplerine teşekkür...