19 / 04 / 2024

İzmit Körfez Mahallesi

İzmit Körfez Mahallesi

İzmit Körfez Mahallesi 42 Evler Şehit Basri Sokak’ta depremden sonra tamamen terk edilen binanın yıkımı için bölge sakinleri yetkililerini göreve çağırdı.

İzmit Körfez'de iki arsa satılıyor! İhalesi 30 Mart'ta! 

İzmit Belediye Başkanlığı, Kocaeli ili, İzmit ilçesi, Körfez Mahallesi'nde yer alan 2 adet arsayı satıyor. İşte ayrıntılar...

Kocaeli Körfez'de 3 adet arsa satılıyor! Arsa alacaklar bu tarihi kaçırmayın!

Kocaeli ili İzmit Belediye Başkanlığı, Kocaeli ili, Körfez ilçesi, Sanayi Mahallesi'nde yer alan 3 adet arsayı satıyor. İşte ayrıntılar...

Kocaeli'de 13.2 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Kocaeli İcra Dairesi İzmit Körfez Mahallesi'nde yer alan arsa ve binayı 13 milyon 210 bin 546 TL bedelle icradan satışa çıkardı.

Kocaeli'de aylık 62 bin TL'ye kiralık kültür merkezi!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İzmit, Körfez Mahallesi'nde yer alan Yunus Emre Kültür Merkezi'ni aylık 62 bin TL bedelle kiraya verecek.

İzmit Körfez'de 6 milyon TL'ye satılık arsa!

İzmit Belediyesi Körfez Mahallesi'nde yer alan ticaret imarlı arsasını ihale usulü ile satışa sunuyor. İhale 13 Eylül'de gerçekleşecek..

İzmit Körfez Geçişi son yılların en verimli projesi!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Yavuz Semerci, bugünkü yazısında İzmit Körfez Geçişi projesini değerlendirdi. Semerci, ''Son yıllarda devreye alınan projeler içindeki en akıllı, en verimli, en ekonomik projedir'' dedi.

İzmit Körfez Mahallesi'ndeki eski binanın yıkımı için çağrı!

İzmit Körfez Mahallesi 42 Evler Şehit Basri Sokak’ta depremden sonra tamamen terk edilen binanın yıkımı için bölge sakinleri yetkililerini göreve çağırdı.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü izolasyon boyalarla kaplanıyor!

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü asfaltlama öncesi paslanmayı önleyen özel izolasyon boyalarıyla kaplanıyor. Ramazan Bayramı öncesine yetişecek köprüden özel araç sürücüleri 120 kilometrelik hızla geçebilecekler.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nün adı belli oldu!

İzmit Körfez Geçiş Köprüsünde son tabliye yerleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılımlarıyla son tabliyenin yerleştirilmesi nedeniyle kaynak töreni yapılacak.

İlber Ortaylı'dan Körfez Geçiş Köprüsü'ne isim önerisi!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı olan İlber Ortaylı bugünkü yazısında restorasyon çalışmalarından bahsetti. Ortaylı, İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'ne ''Evliya Çelebi'' ismi konulmasını önerdi.

İzmit Körfez Geçişi Köprüsü 2 ay içinde açılacak!

Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bölge Müdürü Murat Gönenli, İzmit Körfez Geçişi Köprüsü'nün 2 ay içinde tamamlanacağını bildirdi.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nün belgeseli çekilecek!

Önümüzdeki ay sonunda ulaşıma açılması beklenen İzmit Körfez Geçiş köprüsü'nde 113 tabliyeden 91'i yerleştirildi.Öte yandan drone'larla yapım aşamaları görüntülenen projenin, tamamlanmasının ardından belgesel hazırlanacağı öğrenildi.

ASELSAN, Körfez Geçişi Köprüsü'ne gişe alanlarından birini kurdu!

Türkiye'nin önde gelen savunma sanayisi şirketlerinden ASELSAN, körfez geçişi süresini 6 dakikaya indirecek İzmit Körfez Geçişi Köprüsü'ne Türkiye'nin en büyük gişe alanlarından birini kurdu.

İzmit Körfez Mahallesi Haberi

İzmit Körfez Mahallesi

İzmit Körfez Mahallesi 42 Evler Şehit Basri Sokak’ta bulunan eski maliye ve öğretmen lojmanı olarak kullanılan, depremden sonra tamamen terk edilen ve ‘Hayalet bina’ olarak adlandırılan binanın yıkımı için bölge sakinleri yetkililerini göreve çağırdı.Yapımına 1980’li yıllarda apartman olarak başlanılan, daha sonra bitirilemeyince 1988 yılında maliye ve öğretmen lojmanına çevrilen bina 17 Ağustos Gölcük depreminden sonrası hasarlanınca tamamen terk edilmiş hale geldi. Bina, bu halinde aradan geçen 17 yıldır bölge için tam bir ‘tehlike’ üreten, hayalet yapı durumunda.


HUKUKİ SÜREÇ DE UZAYINCA

Toplamda 42 dairenin bulunduğu bina için daha sonraki süreçte yıkım kararı alındı. Fakat mahkeme süresinin uzaması nedeniyle bina büyük ölçüde tahrip edildi. Bina altında bulunan 3 şahıs dükkânının sahipleriyle de anlaşmanın uzun sürmesi nedeniyle bina, yılarca madde bağımlılarının kullandığı terk...