28 / 03 / 2024

İzmit Körfezi Asma Köprüsünde çalışmalar

İzmit Körfezi Asma Köprüsünde çalışmalar

İzmit Körfezi Asma Köprüsü'nde iki yakanın birleşmesine çok az kaldı. Köprünün iki ayağının arasının birleşmesine çok az kalırken, önümüzdeki günlerde tabliyelerin montajının tamamlanacağı bildirildi.

Kocaeli'nin yarım asırlık hayali teleferik projesinin yüzde 95'i tamamlandı!

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde İzmit Körfezi ile Sapanca Gölü'nü aynı anda izleme imkanı sunacak olan ve Samanlı Dağları'nın zirvesine ulaşım sağlayacak teleferik hattının yüzde 95'lik bölümü tamamlandı.

Gemlik Körfezi'ndeki depremin sürpriz olmadığını açıklayan Doç. Dr. Irmak: Artçı depremler devam edecek!

Kocaeli Üniversitesi'nden (KOÜ) Doç. Dr. Serkan Irmak, Gemlik Körfezi'nde yaşanan depremlere '' Bizim burada karşılaştığımız hiçbir deprem sürpriz değil.'' diyerek, buna benzer büyüklükte çok sayıda depremin olduğunu belirtti.

Gemlik Körfezi'ndeki 5,1 ve 4.5'lik depremler büyük Marmara depreminin öncüsü mü? Uzmanlar tek tek açıkladı!

Bugün saat 10.42'de Marmara Denizi'nde Gemlik Körfezi'nde 5.1 ve 4.5 büyüklüğünde peş peşe deprem oldu. Söz konusu depremlerin ardından yine 'Büyük Marmara depreminin öncüsü mü?' sorusu akıllara geldi. İşte deprem uzmanlarının son dakika açıklamaları...

Kuşadası Körfezi'ne son dakika deprem uyarısı: 7'den büyük deprem bekleniyor mu? TÜBİTAK Başkanı tek tek açıkladı! 

İzmir Seferihisar'da 3 sene önce yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremden sonra Kuşadası Körfezi içinde fay zonu üzerinde yapılan araştırma bitirildi. Peki bölgede 7'den büyük deprem bekleniyor mu? İşte ayrıntılar...

Kuşadası Körfezi’nde 4.4 büyüklüğünde deprem!

Kuşadası Körfezi’nde bu sabah saat 08.26'da 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin derinliği 6.97 kilometre olarak belirtildi.

Dubai merkezli DP World şimdi de İzmit’teki Evyapport’a talip!

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde yer alan Yarımca Limanı'nı işleten Dubai merkezli DP World, şimdi de İzmit Körfezi'nde bulunan Evyapport'u satın almak için Rekabet Kurumu'na başvuru yaptı.

SON DAKİKA! İzmir Körfezi’nde deprem!

AFAD ve Kandilli Rasathanesi’nden alınan son dakika bilgilerine göre, İzmir Körfezi’nde deprem meydana geldi. Ege Denizi’nde yaşanan deprem, saat 1.25’te, yerin 7.03 km derinliğinde ve 3,3 şiddetinde yaşandı.

Kuşadası Körfezi'nde 3.9 büyüklüğünde deprem!

Kandilli Rasathanesi tarafından açıklanan resmi verilere göre bugün saat 07:25'te Ege Denizi Kuşadası Körfezi'nde 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İşte son depremler...

Prof. Dr. Şükrü Ersoy: Gemlik Körfezi'ndeki 3.5'lik deprem bir haberci! Marmara'da hazırlıklar hızlanmalı! 

Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Cuma günü Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 3.5 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi. Peki bu deprem büyük İstanbul depreminin habercisi mi? İşte o açıklamalar...

Gökova Körfezi'ndeki Karaca Adası'nın fiyatı 225 milyon TL'ye çıktı!

Muğla Gökova Körfezi'nde yer alan 316 bin metrekarelik Karaca Adası'nın fiyatı 50 milyon TL artırıldı ve 225 milyon TL'ye çıkarıldı.

Saros Körfezi'ndeki sit alanları işletmeye açılıyor mu?

Saros Körfezi’nin Keşan ve Enez sahillerinin ticari işletmeye açılacağı belirtildi. Saros kıyılarında toplam 127 bin 464 metrekarelik olan 14 ayrı kıyı bölümü kiralanacak ve ticari alan yapılabilecek. Trakya Platformu'ndan konuya ilişkin bir açıklama yapıldı.

Osman Gürün'den Gökova Körfezi’nin imara açılmasına ilişkin açıklama!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Gökova Körfezi’nde sit değişikliği yaparak turizm cennetini imara açmak ve betonlaştırmak istemesine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'den açıklama geldi.

Fethiye Körfezi’ne yapılacak marinaya çevrecilerden tepki!

Fethiye Körfezi’nde deniz dolgusu, alışveriş merkezi, restoran, otel ve yüzlerce tekne için bağlama yeri yapılmasını kapsayan marina projesi için çevresel etki değerlendirme (ÇED) toplantısı yapılması çevrecilerin tepkisini topladı. 

İzmit Körfezi Asma Köprüsünde çalışmalar Haberi

İzmit Körfezi Asma Köprüsünde çalışmalar

İzmit Körfezi Asma Köprüsü'nde iki yakanın birleşmesine çok az kaldı. Köprünün iki ayağının arasının birleşmesine çok az kalırken, önümüzdeki günlerde tabliyelerin montajının tamamlanacağı bildirildi.


433 kilometrelik Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en önemli ayağını oluşturan İzmit Körfezi Asma Köprüsü'nde havaların iyi gitmesi ile birlikte çalışmalar da hız kazandı. Köprünün iki ayağının arasında dengesinin sağlanması amacıyla orta açıklıktan köprü ayaklarına doğru tabliyelerin montajı gerçekleşirken, viyadüklerle köprü ayakları arasına da tabliyeler konuluyor.


Dilovası ile Hersek Burnu arasındaki 2 bin 682 metre uzunluğundaki köprü, bin 550 metre orta açıklığı ile dünyanın en büyük orta açıklığa sahip asma köprüsü olurken, tabliyelerin montajının önümüzdeki günlerde tamamlanacağı bildirildi. Yetkililer, tabliyelerin montajının ardından asfalt kaplama gibi diğer çalışmaların yapılarak köprünün Mayıs ayı sonunda trafiğe açmayı planladıklarını söylediler.




Yeni...