26 / 04 / 2024

İzmit şehir merkezinde son durum

İzmit şehir merkezinde son durum

İzmit Hürriyet Caddesi üzerinde, Fevziye Camii karşısında bulunan, uzun yıllar Maksut Bey Lokantası olarak hizmet veren, mülkiyeti işadamı Yekta Levent'e ait 7 katlı eski bina yıkılıyor.

'Eskişehir’in şehir merkezinde zemin zayıf, kentsel dönüşüm hızlandırılmalı!'

Deprem ülkesi olan Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılması gerekiyor. İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Orkun Kılıç, kentteki binalara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

İzmit şehir merkezinde acil kentsel dönüşüme ihtiyaç var! Binalar resmen yamuluyor!

Kocaeli genelinde 1999 depreminden önce inşa edilen binaların yorgunluğu ve zemin sıvılaşmasının en fazla örneklerinin görüldüğü İzmit şehir merkezinde kentsel dönüşüm ihtiyacı yeniden gündeme geldi. Yamulan binalar dönüşüm ihtiyacının aciliyetini gözler önüne serdi.

Nureddin Nebati'den kira açıklaması: Şehir merkezinde 1.261 TL!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, asgari ücrete ilişkin konuştu. Nebati, asgari ücret ve kira karşılaştırması da yaparak "Türkiye'de yeni ücretimiz 4 bin 250 lira 40 kuruş, kira şehir merkezinde 1261 Türk Lirası" dedi.

İzmit Kızılay İş Merkezi yıkıldı!

İzmit şehir merkezinde ağır hasar tespiti yapılan Kızılay İş Merkezi’nin yıkım çalışmaları tamamlandı.

İzmit'in en büyük sorunu çarpık yapılaşma!

İzmit'in şehir merkezinde bulunan boş, harabe, hasarlı, sıvasız, yamuk yumuk binalar çirkin bir görüntü oluşturuyor. Çevre sakinleri sorunlarının çözülmesini bekliyor.

NEF 0,98 kredi kampanyası!

NEF, şehir merkezinde yer alan Nef Çekmeköy, Nef Basınekspres, Nef Bahçelievler ve yeni projesi Nef Ortayaka’da yeni bir kampanya başlattı.

Denizli Kamyon ve Tır Garajı hizmete giriyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Denizli Büyükşehir Belediyesinin kamyon ve tırların şehir merkezinde düzensiz parklanmasının önüne geçmek ve kent trafiğini rahatlamak için tamamladığı kamyon ve tır garajı hizmete giriyor.

Nevşehir'de TOKİ yatırımları görüşüldü!

Nevşehir Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ) işbirliğinde şehir merkezinde halen devam eden ve yapılması planlanan yatırımlar, Belediye Başkanı Atilla Seçen’in makamında düzenlenen bir toplantıda değerlendirildi.

Rize Ramada Otel açıldı!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehir merkezinde yer alan Rize Ramada Oteli'nin açılışını gerçekleştirdi.

Denizli Tır Garajı'nın inşaatı tamamlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Denizli Büyükşehir Belediyesi, kamyon ve tırların şehir merkezinde düzensiz parklanmasının önüne geçmek ve kent trafiğini rahatlamak amacı ile hayata geçirdiği kamyon ve tır garajının inşaatını tamamladı.

Denizli tır garajına kavuşuyor!

Denizli Büyükşehir Belediyesi, kamyon ve tırların şehir merkezinde düzensiz parklanmasının önüne geçmek ve kent trafiğini rahatlamak amacıyla inşa ettiği kamyon ve tır parkı projesinde sona yaklaştı.

Miami Okan Tower basın lansmanı 2 Mayıs'ta!

Okan Holding, Miami’de şehir merkezinde Hilton işbirliğiyle 67 katlı rezidans projesine imza atıyor. 

Şehir merkezindenki projelerin yıldızı parlıyor!

Yıldırım Yapı Grubu tarafından İstanbul’un merkezi Şişli’de hayata geçirilen Kuleli Evleri Projeleri, lokasyon faktörü ve ulaşım alternatifleriyle konut sektöründe düşüş yaşanan şu dönemde şehir merkezinde olmanın avantajını yaşıyor... 

İzmit şehir merkezinde son durum Haberi

İzmit şehir merkezinde son durum

İzmit Hürriyet Caddesi üzerinde, Fevziye Camii karşısında bulunan, uzun yıllar Maksut Bey Lokantası olarak hizmet veren, mülkiyeti işadamı Yekta Levent'e ait 7 katlı eski bina yıkılıyor. 7 katlı binanın yerine Abdurrahman Çuhadır'ın sahibi olduğu ASN mimarlık firması tarafından Kentsel Dönüşüm uygulaması kapsamında yeni bina yapılacağı öğrenildi. Yeni bina, 4.5 katlı olacak.Yıkımına başlanan 7 katlı binanın çevresinde tarihi binalar da bulunuyor. Yaklaşık bir ay sürecek yıkımın çevredeki binalara zarar vermemesi için Tarihi Varlıkları Koruma Kurulu da sıkı önlemler aldı. 7 katlı binanın yıkımı, binanın en üst katına dozer ve iş makineleri çıkartılarak yapılıyor. işadamı Yekta Levent'a ait Fevziye Camii karşısındaki 7 katlı eski binanın yıkımına binanın üstüne iş makinesi çıkartılarak başlandı. 



Özgür...