29 / 03 / 2024

İzmit şehir merkezindeki bina yenileniyor

İzmit şehir merkezindeki bina yenileniyor

İzmit Hürriyet Caddesi üzerinde, Fevziye Camii karşısında bulunan, uzun yıllar Maksut Bey Lokantası olarak hizmet veren, mülkiyeti işadamı Yekta Levent'e ait 7 katlı eski bina yıkılıyor.

Bakan Uraloğlu açıkladı! "Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı" yarın hizmete girecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İzmit ile Kocaeli Şehir Hastanesini birbirine bağlayacak olan 3,1 kilometrelik Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı'nın yarın hizmete alınacağını duyurdu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'den Sekbanlı ve Sepetçi TOKİ’leri hakkında açıklama

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Sepetçi ve Sekbanlı mahallerinde hak sahibi vatandaşların evlerine kavuşamamasının nedeni ile ilgili olarak kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini belirterek açıklama yaptı.

İzmit şehir merkezinde acil kentsel dönüşüme ihtiyaç var! Binalar resmen yamuluyor!

Kocaeli genelinde 1999 depreminden önce inşa edilen binaların yorgunluğu ve zemin sıvılaşmasının en fazla örneklerinin görüldüğü İzmit şehir merkezinde kentsel dönüşüm ihtiyacı yeniden gündeme geldi. Yamulan binalar dönüşüm ihtiyacının aciliyetini gözler önüne serdi.

Büyükşehir belediyesi 11 iş yerini kiraya verecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit, Karamürsel, Körfez ve Kandıra'da yer alan 11 adet iş yeri için kiralama ihalesi düzenliyor. 

Floransa'da konutların kısa zamanlı konaklama için kiralanması uygulaması durduruluyor!

İtalya'nın tarihi ve turistik kentleri arasında yer alan Floransa'da şehir merkezindeki konutların genel olarak turistlere yönelik olan kısa zamanlı konaklama için ev kiralama uygulaması çerçevesinde değerlendirilmesi, bundan sonrası için durduruluyor.

İstanbul’da 1.3 milyon konut dönüşüm bekliyor! Şehir Silivri ya da İzmit tarafına doğru genişletilebilir! 

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulundu. İstanbul’da 1.3 milyon konut dönüşüm bekliyor! Şehir Silivri ya da İzmit tarafına doğru genişletilebilir! 

Sakarya Büyükşehir'den satılık 23 iş yeri! İş yeri alacaklar dikkat!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya ili, Adapazarı ilçesi, Güllük Mahallesi'nde yer alan ticaret merkezindeki 23 iş yerini satıyor...

Bodrum'u 12 ay yaşatacak proje: Swıssotel Resıdences Bodrum!

Çağdaş Holding tarafından Yokuşbaşı'nda hayata geçirilen Swissôtel Residences Bodrum Hill, hem doğanın içinde hem de şehir merkezindeki konumuyla 12 ay boyunca Bodrum'u yaşatmayı vaddediyor.

Bayraklı'da yıkımın faturası ağır oldu!

İzmir'de meydana gelen deprem sonrası yıkımın oluştuğu Bayraklı'da trafik felç oldu. Gerek şehir merkezindeki bina yığınından kaçmak isteyenler, gerekse bu bölgede tanıdıkları olanlar bir anda trafiği felç ettiler.

Kovid-19'un Berlin’e etkisi: Havalı evlerden konforlu evlere!

İş yerlerinin evden çalışma sistemi, evden bir ofis yaratabilme zorunluluğunu ve konforlu bir alan ihtiyacını da ortaya çıkardı. Berlin'de konut tercihleri havalı ve şehir merkezindeki evlerden, konforlu ve sakin evlere kayıyor...

İzmit Kızılay İş Merkezi yıkıldı!

İzmit şehir merkezinde ağır hasar tespiti yapılan Kızılay İş Merkezi’nin yıkım çalışmaları tamamlandı.

Rize'de sahil şeridine viyadük yapımı mecliste!

Rize şehir merkezindeki bir alışveriş merkezi ve konut projesine ulaşımın kolaylaştırılması için sahil şeridine viyadük yapımı meclis gündemine taşındı. CHP'li Bekaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Akşehir'de metruk binalar için özel yıkım ekibi isteği!

Akşehir'in merkezindeki metruk binaların yıkılıp temizlenmemesi can ve mal kaybı açısından tehlikeye neden oldu. Bu binaların uyuşturucu ile mücadele konusunda görevlilerin işlerini zorlaştırdığını belirten vatandaşlar binaların biran önce yıkılmasını istedi.

İzmit şehir merkezindeki bina yenileniyor Haberi

İzmit şehir merkezindeki bina yenileniyor

İzmit Hürriyet Caddesi üzerinde, Fevziye Camii karşısında bulunan, uzun yıllar Maksut Bey Lokantası olarak hizmet veren, mülkiyeti işadamı Yekta Levent'e ait 7 katlı eski bina yıkılıyor. 7 katlı binanın yerine Abdurrahman Çuhadır'ın sahibi olduğu ASN mimarlık firması tarafından Kentsel Dönüşüm uygulaması kapsamında yeni bina yapılacağı öğrenildi. Yeni bina, 4.5 katlı olacak.Yıkımına başlanan 7 katlı binanın çevresinde tarihi binalar da bulunuyor. Yaklaşık bir ay sürecek yıkımın çevredeki binalara zarar vermemesi için Tarihi Varlıkları Koruma Kurulu da sıkı önlemler aldı. 7 katlı binanın yıkımı, binanın en üst katına dozer ve iş makineleri çıkartılarak yapılıyor. işadamı Yekta Levent'a ait Fevziye Camii karşısındaki 7 katlı eski binanın yıkımına binanın üstüne iş makinesi çıkartılarak başlandı. 



Özgür...