25 / 04 / 2024

İzmitte eski yapılar yıkılıyor

İzmitte eski yapılar yıkılıyor

İzmit Belediyesi’nin şehrin değişik yerlerindeki eski yapıları yıkma çalışması devam ediyor. Belediyenin Yapı Kontrol Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Mehmet Ali Paşa mahallesi Sefer sokakta bulunan harabe bir yapı da yıkıldı.

Erdoğan Bayraktar: Deprem neden olsa da asıl yıkıcı olan dayanıksız yapılar!

Bir dönem TOKİ Başkanlığı görevini de yürüten Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar '' Deprem neden olsa da asıl yıkıcı olan dayanıksız yapılar'' diyerek kaçak yapılarda oturulmamasının önemini vurguladı.

Mardin'de eski yapılar yıkılıyor!

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, şehrin siluetini bozan ve görüntü kirliliğine neden olan betonarme yapıların yıkım çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Diyarbakır Bağlar'da yapılar alarm veriyor!

Diyarbakır Bağlar Belediyesi tarafından yapılan incelemelerde 275 bin vatandaşın yaşadığı eski Bağlar bölgesinde bulunan yapıların yüzde 85’inin mühendislik hizmetinden yoksun olduğu, olası bir deprem veya afette ciddi risk oluşturacağı belirtildi.

Şanlıurfa Kızılay Meydanı’nda eski yapılar yıkılıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki sıkışıklığı gidermek için Kızılay Meydanı'nda bulunan eski yapıları yıkıyor.

Gökçeada'daki kaçak yapılar 60 gün içinde yıkılacak!

Çanakkale Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Gökçeada'da arkeolojik sit alanına inşa edilen kaçak yapıların 60 gün içerisinde yıkılıp arazinin eski hale getirilmesini istedi.

Avcılar’da eski yapıların fiyatı dibe vurdu, yenilerin tavan yaptı!

Silivri açıklarında geçtiğimiz haftalarda meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından en çok etkilenen ilçelerin başında gelen Avcılar’da son 15 gün içerisinde satılık veya kiralık eski yapıların fiyatı dibe düştü.

Eski yapıların bulunduğu mahalleler acilen dönüşmeli!

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu yaptığı açıklamada İstanbul’un en büyük sorununun olası deprem ve sonrası olduğunu belirterek, "Eski yapıların bulunduğu mahalleler acilen dönüşmeli" dedi.

Dünyanın en eski yapıları belli oldu!

Telegraph, dünyanın en eski yapılarını açıkladı. Listede, Türkiye'den de bir yapı var. İşte o liste...

Meram'da eski yapılar restore ediliyor!

Konya’nın merkez Meram ilçesinde restore edilen eski yapılar ilçe tarihini yeniden canlandırdı.

İzmit'teki eski yapılar yıkılıyor!

Kentteki eski yapıları bir bir yıkan İzmit Belediyesi Bekirdere’de yer alan ve kullanılmayan harabe bir yapıyı daha yıktı.

Ereğli'de eski yapılar yıkılacak!

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, belde merkezinin güzelleştirilmesi için eski yapıların yıkılacağını dile getirdi.

Sakarya'daki eski yapılar restore edilecek!

Karaosman Mahallesi’nden gelen heyetle bir araya gelen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu Sakarya'daki eski yapıların restore edileceğini söyledi.

İngiltere Stonehenge bölgesinde eski yapılar bulundu!

İngiltere'nin en ünü ve bir o kadar da gizemli yapısı Stonehenge'in 3.2 kilometre ötesinde önemli keşif yapıldı. Stonehenge'nin yanıbaşında yapılan kazılar sonunda daha eski bir yapının kalıntıları bulundu. Kalıntıların Stonehenge'nin rakibi olma ihtimali üzerinde duruluyor.

İzmitte eski yapılar yıkılıyor Haberi

İzmitte eski yapılar yıkılıyor

İzmit Belediyesi’nin şehrin değişik yerlerindeki eski yapıları yıkma çalışması devam ediyor.Belediyenin Yapı Kontrol Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Mehmet Ali Paşa mahallesi Sefer sokakta bulunan harabe bir yapı da yıkıldı. Kimsenin kullanmadığı ve bölge için sıkıntı oluşturulan tek katlı yapının 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 39. maddesine istinaden yıkıldığını söyleyen yetkililer, “Yapılan çalışma sayesinde bölge sakinleri derin bir nefes aldılar. Hem görsel kirlilik oluşturan hem de bazı kişiler tarafından amacı dışında kullanılan bu tür yapıların yıkımı bazen yasal prosedürlerin yerine getirilmesi nedeniyle zaman alabiliyor. Sahipli yapılar, sahibin izni ile kısa süre içinde yıkılırken sahipsiz yapılar ancak yasal izinlerin ardından yıkılıyor” dediler. Vatandaşlar da yapılan çalışma için İzmit Belediyesi ekiplerine teşekkür...