25 / 04 / 2024

iznik inanç turizmi

iznik inanç turizmi

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, bu yıl yurtiçinde 14 milyon kişinin tatile çıktığını belirterek, "Yunanistan ve İtalya'nın en iyi müşterisi biziz" dedi...

Sümela Manastırı'nın restorasyonu tamamlandı! Bugün açılıyor!

Türkiye'nin önemli inanç turizmi merkezlerinden Sümela Manastırı'nda, Şubat 2016'da başlayan restorasyon, çevre düzenlemesi, kayalıkların jeolojik ve jeoteknik bakımdan araştırılması ve güçlendirilmesi çalışmalarında sona gelindi...

Sümela Manastırı'ndaki çalışmaları komisyon takip edecek!

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Türkiye'nin en önemli inanç turizmi merkezlerinden Sümela Manastırı'nda devam eden çalışmaların izlenebilmesi için komisyon kurulduğunu açıllado.

Şanlıurfa'daki Hazreti İbrahim'in makamı yenilendi!

"Peygamberler şehri" olarak nitelendirilen Şanlıurfa'da, inanç turizmi kapsamında en çok ziyaret edilen yerlerin başında gelen Hazreti İbrahim'in dünyaya geldiği rivayet edilen makamı, restorasyon çalışmalarının ardından ibadete açıldı.

Hazreti İbrahim'in Şanlıurfa'daki makamı yenileniyor!

Şanlıurfa'da, inanç turizmi kapsamında en çok ziyaret edilen yerlerin başında gelen Hazreti İbrahim'in doğduğu rivayet edilen makam, restore ediliyor.

İzmir Selçuk'ta inanç turizmi yapılacak!

2017'de düzenlenecek Uluslararası İnanç Turizmi'nin Selçuk'ta yapılması için aday olduklarını açıklayan Başkan Bakıcı, "Ayrıca Bülbül Dağı eteklerine Meryem Ana Heykeli dikiyoruz" dedi

Rahmi Çuhacı: İnşaatçılar inanılmaz borçlandı!

İnşaatı bitmiş projelerde daire satamamaktan dert yanan firmalar bulunduğunu ifade eden Çuhacı, "Bir dönem Katarlılar, Suudi Arabistan'dan gelenler ciddi alım yaptı fakat artık onlar da yok. İnşaatçıların bize olan borçları inanılmaz durumda. " dedi.

Tokat Almus'ta doğa turizmi canlanacak!

Tokat İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer, Almus’un doğal güzelliğini gün yüzüne çıkartarak turizmi canlandırmak için yoğun bir tempoda çalıştıklarını kaydetti.

Said Nursi'nin köyü inanç turizmine kazandırılıyor!

Bediüzzaman Said Nursi'nin doğduğu Hizan'a bağlı Nurs köyünün inanç turizmine kazandırılması için çalışmalar başladı. Kaymakam İnci, Nurs köyüne gelenlerin, bölgenin doğal, otantik ortamında rahatça ziyaretlerini gerçekleştireceğini söyledi.

Türkiye'de kongre turizmi 3 kat fazla kazandırıyor!

Kongre turizmi gibi etkinliklerle farklı ülkeye gidenlerin diğer turistlere göre 3 kat daha fazla para harcadığını dile getiren Tondeur “Bu kesim Türkiye’nin sürdürülebilir turizm gelirleri için tarihi bir fırsat olabilir." dedi.

Ahmet Haluk Dursun: İznik'in potansiyeli turizmle kısıtlanmamalı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Haluk Dursun, "Başkanlarımız ile Ankara'da ilk görüşmeyi yapmıştık. Bursa İznik'e neler yapabileceğimizi ve yapılan çalışmaları görmek amacıyla geldik, iznik'teki potansiyeli turizmle kısıtlamamak gerek" dedi.

Ordu-Giresun Havaalanı turizmi hareketlendirdi!

Uğur Toparlak, Ordu-Giresun Havaalanı’nın açılması ile turizm hareketliliğinin arttığını belirterek, "Havaalanının açılması Ordu’da turizmi hareketlendirdi. Bu günlerde bunun en somut örneğini belgeli tüm otellerin dolu olmasından görebiliyoruz" dedi.

Doğa ve Macera Turizmi'ne 1.2 trilyon dolar harcandı!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) kamuoyuna açıkladığı Doğa ve Macera Turizmi raporuna göre 2014’te 1.1 milyar kişi macera turizmine 1.2 trilyon dolar harcadı.

Sağlık turizmi için ülkemize gelen kişi sayısı 4 katına çıkacak!

Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Türkiye'nin bilgisini ve konum avantajı ile önümüzdeki 8 yıl içinde sağlık turizmi için ülkemize gelecek olan kişi sayısını 4 katına çıkartarak 2 milyon kişiyi hedeflediklerini belirtti.

iznik inanç turizmi Haberi

iznik inanç turizmi


Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Hürriyet Gazetesi tarafından bir otelde düzenlenen "Hürriyet Bursa Bölge Buluşması" etkinliğinde yaptığı konuşmada, Türkiye'de tatile çıkan kişi sayısının 2000 yılında 568 bin, 2012'de 12 milyon, bu sene 14 milyon olduğunu belirterek, 2023 hedeflerinin ise 35 milyon insanı yurt içi ve dışında gezdirmek olduğunu söyledi. 


Geçmiş yıllarda Avrupa kapılarında hor görülen Türkiye'nin bugün itibar gören iyi bir müşteri konumunda bulunduğunu vurgulayan Ulusoy, "Bugüne kadar hep yurt dışından gelene baktık. Şu an Yunanistan'ın, İtalya'nın en iyi müşterisi biziz" ifadesini kullandı. 


Türkiye'de eskiden 3 olan uluslararası hava meydanı sayısının 12'ye yükseldiğini dile getiren Ulusoy, ülkenin 38 de ulusal meydana sahip olduğunu anlattı. 


Ulusoy, Bursa'nın Balkanlara doğru yönelmesi gerektiğini bildirerek, şöyle devam etti: 


"Bursa, küresel ısınmanın getirdiği felaketlere karşı...