28 / 03 / 2024

iztuzu plajı işletmesinde son surum

iztuzu plajı işletmesinde son surum

Muğla, İztuzu Plajı’nın işletmesiyle ilgili Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında imzalanan protokolün iptali için DALÇEV'in açtığı davayı reddetti.

Yalıkavak'taki cennet koyda özel sitenin işgal ettiği sahili Bakanlık kiraladı: Halk plajı olacak!

Bodrum'da özel bir sitenin sadece sakinlerinin kullanımına açtığı sahildeki işgale karşı önemli bir adım atıldı. Bakanlık tarafından sahil Hazineden kiralandı ve halk plajı yapılması için harekete geçildi. 

Sayıştay raporu resmen belgeledi! Dünyaca ünlü Konyaaltı Plajı işgal altında!

Antalya’nın dünyaca ünlü plajları arasında yer alan Konyaaltı sahilindeki işletmeci işgali, Sayıştay raporuna girdi. İşte konu ile ilgili detaylar....

TİGEM, 392 bin tonluk hububat hasadıyla rekor kırdı!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yaptığı açıklamada TİGEM'in toplamda 15 işletmesinde yapılan 392 bin tonluk hububat hasadının tüm zamanların rekoru olduğunu söyledi.

Dünyaca ünlü Belcekız Plajı Rizeli iş insanına kiralandı! 

Ölüdeniz'in ihtişamlı plajı Belcekız, Rizeli iş insanına kiralandı. Kamusal alanın geleceği endişe veriyor. İşte ayrıntılar...

A101’de erkek parfüm ve deodorant seti 120 TL’ye, ultra akıllı saat 650 TL’ye, plaj hasırı 40 TL’ye düştü!

A101’de 10 Haziran’da hangi ürünlerin indirime gireceği belli oldu. Buna göre, A101'de 10 Haziran Cumartesi günü erkek parfüm ve deodorant seti 120 TL’ye, ultra akıllı saat 650 TL’ye, plaj hasırı 40 TL’ye düştü. İşte A101 10 Haziran Cumartesi fiyat listesi...

BİM yazı getirdi; sezon açıldı! Mayo, deniz şortu, plaj havlusu, plaj topu... İşte 26 Mayıs cuma fiyat listesi

BİM 26 Mayıs Cuma indirimli aktüel ürünler kataloğunu yayımladı. BİM'e yaz geldi. Ünlü market mayo, deniz şortu, plaj havlusu, plaj topu birçok ürünü  26 Mayıs cuma günü satışa çıkarıyor. İşte detaylar...

Antalya'nın Konyaaltı plajı 8 yıl süreyle işletilmesi için ihaleye çıkarıldı! Tam 89.6 milyon TL'ye!

Antalya Büyükşehir, Türkiye’nin gözde sahil şeridi Konyaaltı’nı 8 yıl süreyle işletilmesi için ihaleye çıkardı. Peki muhammen bedel ve geçici teminat bedeli ne kadar?

Suwen’de yüzde 60 indirim! İç giyimde bomba kampanya

İç giyim markası Suwen seçili ürünlerde yapmış olduğu %60’a varan indirimle tüketiciyi özel fiyatlarla buluşturuyor. 2005 yılında İstanbul’da kurulan iç giyim markası ‘’My body is so special’’ sloganıyla  hizmet veriyor. Suwen’de iç giyimden ev giyimine, mayo ve plaj ürünlerinden lohusa ürünlerine k

Swissotel Residences Çeşme'nin yüzde 95'i tamam!

Çeşme Ilıca Plajı’nın ilk ve tek markalı rezidans projesi olan Swissotel Residences Çeşme, geniş yüz ölçüme sahip bağımsız villalarıyla özel bir hayat vadediyor. Swissotel Residences Çeşme projesinin inşaatının yüzde 95'i tamamlandı.

Assos'taki kaçak tesis için yıkım kararı!

Çanakkale Assos'ta hayata geçirilen kaçak plaj tesisinin, yıkımı için karar verildi...

Eyüpsultan'da 1000 kişilik plaj yapılacak!

Eyüpsultan Belediyesi, 1000 kişilik plaj inşaatı için düğmeye bastı. Plajın yakınında günübirlik piknik alanları ve gençler için ise kamp alanları da yer alacak. 

Antalya'daki Bambus Plajı ve Koyu'na kiralama talebi!

Antalya’da, denizden dubalarla iş makinesi getirip doğa harikası falezlere beton döken şirket, 6 yılın ardından Bambus Plajı ve Koyu’nu yeniden kiralamak için Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’na başvuruda bulundu.

Cengiz Holding Cennet Koyu’nda plaj mı yapacak?

Muğla Bodrum'da Göl Mahallesi, Cennet Koyu’nda Mehmet Cengiz'e ait Cengiz Holding’in bünyesinde yer alan Bodrumbir Turizm Yatırım A.Ş, 4 adet mendirek yapısı ile 2 adet plaj yapmayı hedefliyor. Proje alanı kültür varlıkları, tabiat varlıkları, SİT ve koruma alanı içerisinde bulunuyor. 

iztuzu plajı işletmesinde son surum Haberi

iztuzu plajı işletmesinde son surum

Muğla 1’inci İdare Mahkemesi, İztuzu Plajı’nın işletmesiyle ilgili Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında imzalanan protokolün iptali istemiyle Dalyan Çevre Geliştirme Turizm İnşaat Emlak ve Otel A.Ş.’nin (DALÇEV) açtığı davayı reddetti. 


Ortaca Belediyesi’nin işlettiği İztuzu Plajı, 11 Haziran 2014’te Muğla Valiliği bünyesindeki Çevre Koruma Vakfı Turizm Limited Şirketi’nin yaptığı ihaleyle, DALÇEV'e verilmişti. Mahkeme, 6 Mayıs’taki kararında, İztuzu Plajı gibi yerlerin işletme hakkının özel bütçeli idarelere ihalesiz verilebileceğinin düzenlendiği, protokol imzalanan üniversitenin de bu kapsamda olduğunu belirtti. 


‘HUKUKA AYKIRI DEĞİL’

Kararda, plajı nasıl ve kiminle işletilmesine de bakanlığın karar vereceği, işletme hakkının üniversiteye verilmesinin mevzuatta yer aldığı vurgulanıp ‘İşlemde hukuka aykırılık görülmemiştir’ denildi. İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu (İKUP) Üyesi Meral Metin,  DALÇEV’in 23 Mayıs’ta deniz yoluyla iki jeneratör ve...