19 / 03 / 2024

japon yeni

japon yeni

Japonya Merkez Bankası, ABD dolarının karşısında Japon Yeninin değer kaybını devam ettirmesine rağmen parasal genişleme politikasının süreceği sinyalini yansıttı. İşte detaylar…

Japon Yeni, bir senede dolar karşısında yüzde 20 değer kaybetti!

Japon Yeni 2022 başından bu yana dolar karşısında değerinin yaklaşık yüzde 20'sini kaybetti. Japonya Merkez Bankası (BoJ) para politikasını devamına karar verdi. ABD Doları karşısında Japon Yeni 145 bandının üzerini gördü.

Dolar karşısında eridi gitti! 24 yılın dibini gördü

Dolar, ABD'de beklentilerin üstünde açıklanan hizmet sektörü verisinin Fed'in keskin faiz artırımlarını sürdüreceği beklentisini pekiştirmesiyle yen karşısında son 24 yılın zirvesine tırmandı.

Mazda, MX-5’in yeni fiyatını açıkladı! MX-5’in fiyatı kaç TL? Özellikleri neler?

Japon otomobil üreticisi Mazda, Türkiye pazarındaki modellerinin fiyat listesini revize etti. Bu kapsamda, MX-5 modelinin de fiyat listesini güncelleyen Mazda, yeni fiyat listesini resmi internet sitesinden paylaştı.

Japon deprem uzmanından yeni uyarı: O ili denizden gelecek bir deprem etkileyebilir! Tsunamiye de dikkat! 

Japon deprem uzmanı, yüksek mimar ve yüksek inşaat mühendisi Yoshinori Moriwaki, bir şehri denizden gelebilecek depreme ve tsunami riskine karşı uyardı. İşte Japon uzmanın o açıklaması...

Dolara müdahale geliyor! Japon yeni dolar karşısında resmen çakıldı!

Japon yeninin Amerikan doları karşısında 145 seviyesine kadar gerilemesinden sonra Japonya hükümeti ve BOJ'un müdahalede bulunması bekleniyor.

Japon motor devinden müjde! Yeni kargo bisikletini görücüye çıkarttı!

Japon motor devi olan Kawasaki, yeni kargo bisikletini tanıttı. İşte detaylar!

Yeni imar affı gelecek mi? Depremle yeniden gündemde! Japon uzman resmen uyardı! 

2018'de Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Gaziantep’te 76 bin 605, Hatay’da 71 bin 738 imar barışına ilişkin başvuru olduğuna dikkat çekmişti. Depremin ardından yeniden gündeme imar barışı geldi. Yeni imar affı gelecek mi? İşte ayrıntılar...

32 yıl aradan sonra zirve geldi! 1990 yılından sonra bir ilk yaşanıyor! Dolar yen karşısında şaha kalktı

32 yıl aradan sonra, Japon yeni, dolar karşısında hızla değer kaybetmeye başladı. Dolar/yen paritesi 150 psikolojik sınırını aşarak 150,1 ile Ağustos 1990'dan bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

Japon Yeni’nden kayıp üstüne kayıp! Tarih yazılıyor!

Japonya Merkez Bankası, ABD dolarının karşısında Japon Yeninin değer kaybını devam ettirmesine rağmen parasal genişleme politikasının süreceği sinyalini yansıttı. İşte detaylar…

Yeni Suzuki Swift’le dolu dolu yaşa! Suzuki Swift 9 Ekim 2022 fiyat listesi

Suzuki Swift’de bulunan gelişmiş ön algılama sistemleri, ön cama takılı bir monoküler kamera ve lazer sensör sistemi kullanır. Japon otomotiv devi Suzuki’nin yeni gözdesi Swift Hibrit’in Ekim 2022 fiyat listesini sizin için hazırladık.

Japon dehası Mazda’da fiyatlar belli oldu! Mazda Ekim 2022 fiyat listesi

Japon otomobil devi Mazda son modelleriyle Türkiye’de de adından söz ettirmeye devam ediyor. Hareketli piyasa nedeniyle marka araçların Ekim ayında yeni fiyatlar belirlemek zorunda kaldı. Mazda 6, Mazda CX-5 ve Mazda MX-5 Türkiye Ekim 2022 fiyat listesi belli oldu.

Japon Yeni, bir senede dolar karşısında yüzde 20 değer kaybetti!

Japon Yeni 2022 başından bu yana dolar karşısında değerinin yaklaşık yüzde 20'sini kaybetti. Japonya Merkez Bankası (BoJ) para politikasını devamına karar verdi. ABD Doları karşısında Japon Yeni 145 bandının üzerini gördü.

Yeni Land Cruiser’ı görünce şaşıracaksınız! Toyota Land Cruiser kaç lira oldu? İşte 10 Eylül 2022 fiyat listesi…

Japon otomotiv devi Toyota’nın arazi aracı Land Cruiser’ın fiyat listesi yayınlandı.Yeni Land Cruiser Prado kaç lira oldu? İşte, Land Cruiser Prado’nun 10 Eylül 2022 fiyat listesi…

Japon Yeni 7 yıl aradan sonra bir ilk yaşıyor! Euro karşısında dibe çakıldı

Avrupa Merkez Bankası'nın 75 baz puan artışından sonra euro karşısında değer kaybeden Japon Yen'i 7 yıl aradan sonra bir ilk yaşıyor.

Euro, Sterlin, Japon Yeni, Çin Yuanı, Türk Lirası... Dolar resmen meydan okuyor

Dolar endeksi 20 yıl aradan sonra zirveye yükselirken gelişmiş ülkelerin para birimlerine karşı hızlıca yükseldi. Euro, Sterlin, Japon Yeni, Çin Yuanı, Türk Lirası'na dolar resmen meydan okuyor...

japon yeni Haberi

japon yeni

Japon Yeninin, tüm piyasalardaki değer kaybı hükümet ile Japon finansal otoritelerini tedirgin ediyor.

Habertürk’ün haberine göre; Yen, dolar karşısında son 32 senenin en hızlı değer kaybını yaşıyor. 14 ve 15 Ekim tarihlerinde de Japon yeni, ABD doları karşısında ilk olarak 147, ardından ise 149 bandına düştü. Japon ulusal parası benzer seyirleri de en son Ağustos 1990'da görmüştü.

Eylül aynın sonu "yen alım, dolar satım" müdahalesi ile birlikte dolar/yen paritesinin bir süre dengelenmesine sebep olan merkezi hükümetin aynı müdahaleyi yeniden yapacağı kaydediliyor.

Döviz hareketlerinden sorumlu olan Maliye Bakan Yardımcısı Kanda Masato, Washington'da katılmış olduğu Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonu (IMF) toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

ÖNLEM ALINMA İHTİMALİ ARTIYOR

Piyasalardaki aşırı hareketlenmelere karşı daha ihtiyatlı hale gelindiğini ifade eden Kanda Masato, "Gerekli önlemlerin alınabileceği...