18 / 04 / 2024

japonlar

japonlar

Marmaray'ın tünelini inşa eden Japon Taisei Corporation'ın projenin tanıtımı için animasyon filmi hazırlattığı ortaya çıktı. Japon yönetmen Makoto Shinkai'nin yönettiği 2011 yapımı animasyon, projeyi Japon bir mühendis kadının gözünden anlatıyor...

Topbaş: Marmaray'da bütün ihtimaller dikkate alındı!

Marmaray’ın açılışı öncesinde Japon Başbakanı Abe ile görüşen Topbaş Marmaray’ın güvenliği ile ilgili olarak “Her türlü ciddiyetle bütün ihtimaller dikkate alındı. Bütün ihtimaller dikkate alınarak hazırlandı, test sürüşleri gayet başarılı" diye konuştu..

Japonlar Aksaray'da fabrika kuruyor!

5. bölgede yer alan Aksaray Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) yatırım için arsa taleplerindeki artış devam ederken, bir Japon firması 340 bin metrekare kapalı alanda otomotiv yan sanayi yatırımı için 700 dönümlük arsa talep etti...

Japonlar Türkiye'ye 34 milyar dolarlık enerji yatırımı yapacak!

Sinop’a kurulacak 22 milyar dolarlık nükleer santral ihalesini kazanan Japonlar’ın Türkiye’ye ilgisi sürüyor. Afşin Elbistan’da 12 milyar dolara yapılması planlanan termik santral yatırımı için de Japon firmaların devreye girdiği öğrenildi...

Japonların İstanbul ulaşımına desteği sürecek

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı makamında ziyaret eden Japonya Büyükelçisi Nobuaki Tanaka, İstanbul'un trafik sorununun çözümüne tam destek verdiklerini belirterek, "Türkiye'deki yatırımlarımız sürecek" dedi.

Japonların deprem başarısının sırrı ortaya çıktı!

Japonya 2024 yılının ilk gününde yaşadığı şiddetli depremi, benzerlerine göre yine çok az kayıp ve hasarla atlattı. Peki Japonların deprem başarısının sırrı ne?

Japonya'da 91 santimetrelik ofis tasarlandı!

Salıon sürecinde oldukça küçük konutlarda yaşayan Japonlar da kendilerine alternatif ofis seçenekleri arayışına girdi. Önde gelen Japon bir müteahhit çalışanların yaşadıkları zorlukları dikkate alarak, 91 santimetre genişliğe ve 1.8 metre uzunluğa sahip bir ofis tasarladı.

Japonların yüzde 30'u, 2011 depremi sonrasındaki yeniden inşa çalışmalarını yetersiz buluyor!

Japonya halkı ülkenin kuzeydoğusunda Mart 2011 tarihinde meydana gelen deprem ve tsunami sonrası, yeniden inşa çalışmalarının yetersiz kaldığını düşünüyor.

Japonlar depremi erken uyarı sistemi ile önceden biliyor!

Japonlar güçlü bir depremin geldiğini ne kadar süre önce biliyor? Erken uyarı sistemi nedir, nasıl devreye girer? İşte Japonların deprem sırları...

Japonlar, Tulagi Adası'nı halkıyla beraber Çin'e kiralamış!

Japonya,  Pasifik’e hükmettikten sonra Birleşik Krallık için stratejik bir karargah olan Tulagi adasının Çin’e kiralandığı meydana çıktı...

Prof. Dr. Hakan Kutoğlu: AVM’ler toplanma alanı olsun!

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Hakan Kutoğlu, olası büyük depremde AVM’lerin yüzde 90’ının ayakta kalacağını iddia ederek "Japonlar deprem olduğunda açık alanda mı toplanıyor? Güçlü binalara giriyorlar. Güçlü binalara giriyorlar. Depremde AVM’lerin yüzde 90’ı ayakta kalacak.” dedi.

5.8'lik depremin ardından Japonlar anlattı!

Silivri açıklarında meydana gelen 5.8’lik depremin ardından Türkiye'de gündemin ilk maddesi deprem oldu. Deprem konusunda en deneyimli ülke olan Japonya’da depremin ardından telefonlar kesiliyor mu, GSM şirketleri ne yapmalı, olası İstanbul depremiyle ilgili beklentileri ne?..

Ferit Şahenk, Atami Otel'i etkinlik üssü yapacak!

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Cennet Koyu'nda geçmişte Japonların sahibi olduğu Atami isimli oteli aldı ve restore ettirdi. Şahenk, burayı bir etkinlik üssü yapmayı planlıyormuş. Etkinlik derken yaz düğünlerinden söz ediyoruz…

Japonlar evlerini bedavaya dağıtıyor!

“Bedava ev” kalıbı Japonya'da uygulanıyor. aponya alışılmadık bir mülkiyet sorunuyla karşı karşıya: Evlerin sayısı Japonya’da artık o kadar fazla ki yeterince insan olmadığı için bu evlerden bazıları boşta kalmaya başladı. 

Japonlar tahtadan gökdelen yapacak!

Japonlar bir ilke daha imza atıyor. Tahtadan gökdelen yapacak olan Sumitomo Forestry şirketi 70 katlı bir gökdelen inşa edecekç Gökdelende 185 bin metreküp ahşap kullanılması öngörülüyor...

Babacan Holding yönünü Uzakdoğu’daki yatırımcıya çevirdi!

Babacan Premium’a yabancı yatırımcılardan da talep geliyor. Hem yatırım, hem de oturum amaçlı sıfır peşinat ayda 2. 150 TL taksit avantajı ile konut sahibi olma fırsatı sunan projeden Arap yatırımcılardan sonra şimdi de Japonlar bir katın tamamını satın aldı.

Japonlar, 2 saatte 300 yıl kalabilen ev yapıyor!

Japonlar 2 saatte 300 yıl kalabilen ev tasarlıyor. Köpükten yapılan evler görenleri hayrete düşürüyor. İşte o evler...

Eskişehir Modern Sanat Müzesi'ni Japonlar yapacak!

Eskişehir Odunpazarı'da inşa edilecek modern sanat müzesinin detayları paylaşıldı. Projenin yapımını Japon mimar Kengo Kuma'nın mimarlık ofisi, Kengo Kuma & Associates üstlenecek.

japonlar Haberi

japonlar

Marmaray'ın tünelini inşa eden Japon Taisei Corporation'ın projenin tanıtımı için animasyon filmi hazırlattığı ortaya çıktı. 


Japon yönetmen Makoto Shinkai'nin yönettiği 2011 yapımı animasyon, projeyi Japon bir mühendis kadının gözünden anlatıyor. Mühendis "Okul yıllarında atlayamadığım 1 metre 64 santimetreyi, şimdi denizin altında 60 metrede hatırlıyorum. Türkiye'nin 150 yıllık rüyası Asya ve Avrupa'yı bağlayan Boğaz Tüneli" diyor. Animasyonda İstanbul Boğazı ve vapur görüntülerine ver veriliyor. 


Habertürk...