29 / 03 / 2024

japonya hızlı tren projesi

japonya hızlı tren projesi

Ulaşım alanında dünyanın en gelişmiş teknolojilerini geliştiren Japonya, yeni tren projesiyle tüm dikkatleri üzerine çekiyor. ‘Maglev’ adındaki raysız sistemle çalışan tren yere temas etmeden manyetik alanla havada duruyor

Japonya 2018'de 7 hızlı tren üretecek!

Japonya'nın hızlı tren konusundaki başarısını biliyoruz. Manyetik kaldırma teknolojisiyle üretilen süper hızlı trenler saatte 600 km hızı görebiliyor. Bu hızda hareket eden bir treni net bir şekilde görebilmek de oldukça güç.

Yüksek Hızlı Tren tünel inşaatındaki yangın söndürüldü!

Bursa'da Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı tünel inşaatında çıkan yangın, söndürüldü. Yangının, ilk belirlemelere göre tünel inşaatında izolasyon malzemelerinin tutuşması sonucu çıktığının tespit edildiği bildirildi.

Yüksek Hızlı Tren tünel inşaatında yangın çıktı!

Yüksek Hızlı Tren tünel inşaatında yangın çıktı. Bursa'da, Yüksek Hızlı Tren hattı tünel inşaatında izolasyon malzemelerinin tutuşması sonucu çıkan yangının söndürülmesine çalışılıyor.Tünelde mahsur kalan kimsenin bulunmadığı bildirildi.

Recep Altepe: Bursa hızlı tren üretecek!

Bursa hızlı tren üretecek. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye'nin ilk yerli tramvayının ardından Bursa'da yine aynı şekilde metro vagonlarının da üretilmeye başladığını belirtti.

Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı 2016'da hizmete girecek!

2016'da hizmete girecek olan Yüksek Hızlı Tren Garında 99 oda ve 198 yatak kapasiteli otel ile 5 bin 367 metrekare kiralanabilir alana sahip ofis yapısı ve yaklaşık 24 bin metrekare kiralanabilir alana sahip mağazalar olması hedefleniyor.

Ankara İstanbul Ankara hızlı tren YHT bilet fiyatları 2014!

Ankara İstanbul YHT bilet fiyatları kaç TL? İstanbul Ankara YHT bileti kaç lira? İşte hızlı tren durakları haritası ve duraklar arası YHT bilet ücretlerini gösteren ekonomi ve busines sınıf ücret tablosu...

Türkiye'de 21 Yüksek Hızlı Tren garı inşa edilecek!

Ulaşımda yeni alternatif olan Yüksek Hızlı Tren (YHT) geçtiği illeri de değiştirecek. YHT’nin yolcularına hizmet verecek 21 yeni gar inşa edilecek. 2016 yılında tamamlanacak garların en gözdesi ise Ankara’da olacak.

Hızlı tren biletinde uçak modeli!

TCDD Genel Müdürlüğü, uçaklarda olduğu gibi yüksek hızlı trende indirimli bilet uygulamasına geçti. Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında hesaplı biletler 35 liradan satışa sunuldu.

İstanbul İzmit hızlı tren bilet fiyatları 2014!

Ankara İstanbul yüksek hızlı tren (YHT) biletleri bugün satışa çıktı. Peki İstanbul İzmit yüksek hızlı tren bilet fiyatı kaç TL? İstanbul İzmit YHT bilet ücreti ne kadar? İşte cevaplar...

İstanbul Eskişehir hızlı tren fiyatları 2014!

Ankara İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) bilet satışları bugün başladı.Peki İstanbul Eskişehir YHT bilet ücreti ne kadar? Eskişehir İstanbul hızlı tren bilet fiyatı kaç lira? İşte Ankara İstanbul YHT ücret tarifesi...

Başbakan Erdoğan: Hızlı tren hattına Kahramanmaraş'ı ekliyoruz!

Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları kapsamında Kahramanmaraş mitinginde halka hitap eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'a yüksek hızlı tren (YHT) müjdesi verdi. Erdoğan, "Hızlı tren hattına Kahramanmaraş'ı ekliyoruz" dedi.

Yüksek Hızlı Tren projeleriyle neresi kaç saat olacak?

Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının açılışıyla birlikte işletmede olan YHT hattı uzunluğu 1420 kilometreye ulaşacak. İştehızlı ve yüksek hızlı tren hattı projeleri tamamlanmasının ardından kentler arası hedeflenen seyahat süreleri...

Ankara İstanbul hızlı tren hattı Marmaray ile birleştirilecek!

İstanbul ile Ankara arasını 3,5 saate indiren ve Anadolu ile bağlayan Yüksek Hızlı Tren’in açılışını yapan Başbakan Erdoğan, seferlerin 3 Ağustos Pazar akşamına kadar ücretsiz olacağını müjdeledi.

japonya hızlı tren projesi Haberi

japonya hızlı tren projesi


Ulaşım alanında dünyanın en gelişmiş teknolojilerini geliştiren Japonya, yeni tren projesiyle tüm dikkatleri üzerine çekiyor. ‘Maglev’ adındaki raysız sistemle çalışan tren yere temas etmeden manyetik alanla havada duruyor. 90 milyar dolar harcanacak projede 500 kilometre hıza ulaşılabilecek. Tokyo ile Osaka arasındaki ulaşımı sağlayacak manyetik tren teknolojisi, 2 saat süren yolculuğu yaklaşık 1 saate kadar düşürecek.

Japonya’da devreye alınacak trenler, raylı sistemin aksine bir kanalda hareket edecek. Bu kanalın alt, sol ve sağ bölümlerindeyse treni havada tutacak güçte manyetik alan yaratan bobinler bulunuyor. Trendeki güç ünitesi, bobinlerle etkileşime geçerek bir manyetik alan oluşturulmasını sağlıyor. Böylece ortaya çıkan gücün kontrol edilerek trenin havada ilerilemesi sağlıyor. Yaklaşık 10 cm kadar havada kalan tren böylecek 500 kilometre hıza kadar çıkabiliyor. 


GÜÇ GÖSTERİSİ


Proje Tokyo ile Osaka...