28 / 03 / 2024

japonya sinop nükleer santral anlaşma

japonya sinop nükleer santral anlaşma

Japonya tarafından Sinop’ta Türkiye’nin ikinci nükleer santralinin yapımını öngören uluslararası anlaşman bu sabaha karşı TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi..

Güney Koreli yatırımcılar nükleer yatırım için Türkiye’yi tercih etti

Güney Koreliler, nükleer yatırım için Türkiye’ye geliyor. Türkiye’nin ikinci nükleer santrali konusunda düşünülen Sinop için görüşme yapan Güney Koreliler Türkiye’ye gelecek.

Sinop Nükleer Santrali'nin ÇED başvuru dosyası bakanlığa sunuldu!

Sinop Nükleer Güç Santrali projesi için Çevresel Etki Değerlendirme başvuru dosyası Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunuldu.

Sinop Nükleer Güç Santrali'nin inşa tarihi birkaç ay içinde belirlenebilir!

Japon şirket Mitsubishi Heavy Industries Yönetim Kurulu Başkanı Miyanaga, "Japon ve Fransız iş birliğiyle yapılacak Sinop Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) inşa tarihi birkaç ay içinde belirlenebilir." dedi.

Sinop Nükleer Güç Santrali'nin inşa tarihi birkaç ay içinde belirlenir!

Japon şirket Mitsubishi Heavy Industries Yönetim Kurulu Başkanı Miyanaga, "Japon ve Fransız iş birliğiyle yapılacak Sinop Nükleer Güç Santrali'nin inşa tarihi birkaç ay içinde belirlenebilir." dedi.

TSE'den nükleer enerji için iş birliği!

TSE ile Bureau Veritas arasında, Akkuyu Nükleer Güç Santrali ve Sinop Nükleer Santrali projelerinin ekipman ve hizmet tedarik süreçlerinde uygunluk değerlendirmeleri için iş birliği protokolü i̇mzalandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3. nükleer santral projesi açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rusya ile Akkuyu nükleer santral anlaşması yaptık. Japonya ile de Karadeniz kıyısında bir anlaşma yaptık. Şimdi de üçüncü nükleer santral projesini hayata geçirmenin arayışı içindeyiz" dedi.

Sinop'a yapılacak nükleer santral, 8 milyar dolarlık iş fırsatı sunacak!

Sinop'ta yapılacak Türkiye'nin ikinci nükleer santral projesinde yerli sanayiciyi 8 milyar dolarlık iş fırsatı bekliyor.

Sinop Nükleer Santrali için şirket kuruldu!

Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, Japonya’nın, Türkiye ve Fransa ile inşa edeceği Sinop Nükleer Santrali için gereken “off-shore” şirketi resmen kuruldu.

Sinop nükleer santraline, Japonlar'dan ret!

Sinop’ta kurulması planlanan ikinci Nükleer Güç Santrali’ni yapacak Japon Konsorsiyumu, yerli üretici için kendilerine gönderilen 300 firmanın bilgilerini eksik görüp iade etti.

STUK Akkuyu ve Sinop nükleer enerji santrallerinin güvenliği için çalışacak!

Finlandiya Radyasyon ve Nükleer Güvenlik Kurumu (STUK) Genel Müdürü Petteri Tiippana, Akkuyu ve Sinop nükleer enerji santrallerinin güvenliği için Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'yla (TAEK) iş birliğine hazır olduklarını bildirdi.

İğneada'ya nükleer santrali yapılmasıyla ilgili çalışma yok!

Veysel Eroğlu, Kırklareli İğneada'ya nükleer santral yapılmasıyla ilgili, " Şu anda Sinop ve Akkuyu'da nükleer santral yapılıyor ve yapılacak. İğneada'yla ilgili bir çalışma ve başvuru yok" dedi.

3. nükleer santralin yeri Kırklareli İğneada'da olacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, 3. nükleer santral ile ABD'den ve Japonya'dan ilgilenen firmalar olduğunu belirterek, "Mutabakat zaptı imzalandı" dedi.

'Sinop'ta kurulacak nükleer santralde son aşamaya gelindi'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alaboyun, Sinop'ta kurulacak 2'nci nükleer santralin yapımını Japonların başını çektiği bir konsorsiyumun üstlendiğini, proje şirketinin kurulmasının ardından inşaatın başlayacağını açıkladı.

japonya sinop nükleer santral anlaşma Haberi

japonya sinop nükleer santral anlaşma

Japonya tarafından Sinop’ta Türkiye’nin ikinci nükleer santralinin yapımını öngören uluslararası anlaşmanın bu sabaha karşı TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmesinin ardından Sinop’ta bulunan sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar görüşlerini dile getirdi.

Konu ile ilgili açıklama yapan MÜSİAD Sinop İl Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen, “Nükleer santral yenilenebilir enerji anlamında doğru bir karar. Nükleer santralden ziyade bizim ülke olarak enerji ihtiyacımız sürekli artarak devam ediyor. Genç nüfusumuz, sanayileşmemiz ve ülkemizin 2023 yılındaki dünyanın ilk on ekonomisi arasına girme hedefi, 500 milyar dolar ihracata ulaşma hedefi, bu ve benzeri hedeflerden dolayı enerji ihtiyacımız devamlı artmakta. Buna da çözüm olarak yenilenebilir enerji kaynaklarından farklı seçenekleri hükümetimiz değerlendiriyordur mutlaka. Bunlardan bir tanesi de nükleer santraldir. Nükleer santral yenilenebilir enerji seçeneklerinden biridir. Bizim bu artan enerji ihtiyacına...