16 / 04 / 2024

japonya sinop nükleer santral

japonya sinop nükleer santral

Japon muhalefeti Sinop’a yapılması planlanan nükleer santral projesine henüz onay vermedi. Japonya Başbakanı Shinzo Abe ise Başbakan Erdoğan’ın Ocak 2014’teki ziyareti öncesinde projeyi parlamentodan geçirmeye çalışıyor.

Sinop Nükleer Santrali için şirket kuruldu!

Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, Japonya’nın, Türkiye ve Fransa ile inşa edeceği Sinop Nükleer Santrali için gereken “off-shore” şirketi resmen kuruldu.

Japonlar Sinop'a kredi buldu!

Japonya tarafından Sinop'ta nükleer santral yapımını öngören uluslararası anlaşmayla ilgili finansman haberi geldi. Japon şirketler Mitsubishi Heavy Industries (MHI) ve Itochu, kaynağı ülke dışında buldu.

Japonya'nın Sinop'a kuracağı nükleer santralin anlaşması kabul edildi!

Japonya tarafından Sinop’ta Türkiye’nin ikinci nükleer santralinin yapımını öngören uluslararası anlaşman bu sabaha karşı TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi..

Sinop’taki nükleer santrale ‘jet’ onay!

Türkiye’de hayatı felç eden elektrik kesintisinin yaşandığı gün, TBMM Genel Kurulu, Japonya tarafından Sinop’ta Türkiye’nin ikinci nükleer santralinin yapımını öngören anlaşmayı sabaha karşı kabul etti.

Japonlar Sinop'ta nükleer santral kuracak!

Japonya tarafından Sinop'ta Türkiye'nin ikinci nükleer santralinin yapımını öngören uluslararası anlaşma bu sabaha karşı TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Sinop Nükleer Santral yapımının uluslararası anlaşması kabul edildi!

TBMM Genel Kurulu'nda Japonya tarafından Sinop'ta nükleer santral yapımını öngören uluslararası anlaşma kabul edildi.

Sinop Nükleer Santrali'nin anlaşması TBMM'ye gönderildi!

Sinop'ta inşa edilmesi planlanan ikinci nükleer santral için Japonya ile imzalanan anlaşmalar Meclis onayına gönderildi. 2023 yılma kadar iki nükleer güç santralinin devreye alınması hedefleniyor..

Sinop Nükleer Santrali anlaşması TBMM'de!

Japonya ile yapılacak ve Türkiye'nin 2'nci nükleer elektrik santrali olacak Sinop'taki tesise ilişkin anlaşma, TBMM'ye geldi. Türkiye'de nükleer enerji santraline ilişkin ilk anlaşma, 12 Mayıs 2010'da Rusya ile imzalanmıştı..

Sinop'ta çıkan yangında 33 ev küle döndü!

Sinop ' ta 45 haneli köyde gece başlayan yangın, neredeyse bir köyü haritadan tamamen sildi. Mucize eseri can kaybının yaşanmadığı yangında 33 ev küle döndü...

Japonya'daki Gate Tower binasının içinden otoyol geçiyor!

Japonya Osaka'da bulunan 16 katlı "Gate Tower" binasının en önemli özelliği, 5 ve 7. katları arasından karayolu geçmesi. Binanın asansörü 5-7 arası durmayıp, 4. kattan 8. kata çıkıyor...

Sinop Dağalgaz Hattı çalışmalarının yüzde 92'si tamamlandı!

Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, Sinop Dağalgaz Hattı çalışmalarını yerinde inceledi. Vali Köşger, "Sinop 18 ay sonra doğalgaz kullanımına başlayacak. Çalışmalar yüzde 92 seviyesinde" dedi...

Japonya'da 6 büyüklüğünde deprem!

Anadolu Ajansı tarafından alınan bilgiye göre, Japonya' da 6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Japonya'nın başkenti Tokyo 'nun güneyindeki Izu Oshima Adası açıklarında meydana geldi.

Sinop Kalesi, kalekonduların yıkımı için gün sayıyor!

Tarihi Sinop Kalesi’nin surları üzerine yapılan ve "kalekondu" olarak adlandırılan evlerin yıkımı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığından gelecek destek bekleniyor...

japonya sinop nükleer santral Haberi

japonya sinop nükleer santral

Japon parlamentosundaki muhalefet Sinop’a yapılması için anlaşması imzalanan nükleer enerji santralı projesini henüz onaylamadı. Japonya Başbakanı Shinzo Abe ise projeyi geçirebilmek için vekilleri cuma gününe kadar ikna etmeye çalışıyor. Japonya Başbakanı ocak ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Tokyo ziyareti öncesinde bu anlaşmayı ‘içeride’ bitirmenin peşinde. 


NEDEN ONAYLAMADILAR

Japonya’nın nükleer anlaşmasına henüz onay vermemesinin gerekçeleri  arasında nükleer santralın masrafı ve risklerinin olduğu belirtiliyor. Uzmanlara göre 2011 yılındaki Fukushima felaketinin ardından Japon vekiller ülkelerinin prestijinin benzer bir projede olası felaketlere karşı  tekrar zedelenmesini istemiyor.


Mayıs ayında 22 milyar dolar tutarındaki Sinop Nükleer Santralı projesi Japon ve Fransız konsorsiyumu ile imzalanmıştı. Konsorsiyumun içinde Japonya’nın köklü şirketlerinden Mitsubishi de bulunuyor. Santral inşaatı için ilk reaktörün 2023 yılında devreye girmesi bekleniyor.


MARMARAY'DA 8 MİLYAR LİRA, NÜKLEERDE 22 MİLYAR...