26 / 04 / 2024

Japonya türkiye iş birliği

Japonya türkiye iş birliği

G-20 Zirvesi için Türkiye’ye gelen Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Türk-Japon İş Konseyi’ne katıldı, ardından Başbakan Davutoğlu ile baş başa görüştü.

Japon deprem uzmanı yine uyardı: Türkiye'deki yapıların yüzde 50'sinin yenilenmesi gerekli

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Türkiye için kentsel dönüşüm uyarısında bulunarak açıklama yaptı. Buna göre, Moriwaki, Türkiye'deki yapıların yüzde 50'sinin yenilenmesi gerektiğini kaydederek, "Bunun için Japonya'dan 2 firmayı Türkiye'ye getirttim." diye konuştu. İşte ayrıntılar...

Türkiye İş Bankası'ndan Marmaris'e 844 milyonluk otel yatırımı!

Türkiye İş Bankası A.Ş. Muğla Marmaris'te Turizm Konaklama/OtelTesisi Projesi için harekete geçti. ÇED onayı alan proje resmen başlıyor.

IMF’den Türkiye için deprem etkisi yaratan dolar tahmini! Dolar kuru 2028’de 119,85 TL mi olacak?

Global ekonomik görünüm raporunu dün (10 Ekim) açıklayan IMF, Türkiye ekonomisine yönelik öngörüleri de paylaştı. TL ve dolar cinsi milli gelir öngörüleri, IMF'nin ortalama dolar kuru öngörülerine de işaret ediyor.

Türkiye ile Japonya, Ukrayna’yı yeniden inşa edecek!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Japonya-Türkiye Ekonomik Ortaklık Anlaşması müzakerelerine teknik düzeyde tekrar başlama kararı aldık” ifadelerini kullandı. Müzakere başlıklarının biri de Ukrayna’nın yeniden inşası olacak.

Türkiye iç tüketimin katkısı ile yüzde 3,8 oranında büyüdü!

Türkiye ekonomisi yılın 2’nci çeyreğinde, geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3,8 büyüdü. Büyüme iç tüketim kaynaklı gerçekleşti; hane halklarının tüketimi genel büyümeye 10,7 puan pozitif, net ihracat ise 6,3 puan negatif etki yaptı.

Altını ve doları olanlar dikkat! Türkiye için flaş tarih verildi

Elinde altını ya da doları olan vatandaşlar ne yapacaklarını düşünüyor. Türkiye ekonomisi için flaş bir tarih verildi.

BofA, Türkiye için enflasyon tahminini yükseltti!

Bank of America Securities (BofA) ekonomistleri, Türkiye'ye ilişkin olarak paylaştıkları raporda enflasyon tahminlerini yukarı yönlü revize ederek 14 puan yükseltti. Dolar için de 31 TL'yi öngördü.

Amerika kamu borçlarını ödeyemiyor! Bu Türkiye için bir fırsat olabilir mi?

Dolar sahibi borçlarını ödeyemiyor: Türkiye için gizli bir fırsat ortaya çıkıyor! İşte merak edilen habere dair detaylar..

Dünya, Türkiye’ için kolları sıvadı! Her ülkeden çok önemli yardımlar geliyor!

Türkiye dün Kahramanmaraş merkezli, 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremle asrın felaketini yaşarken tüm dünya yardım için seferber oldu.

Sondaj başladı! Türkiye için sevindiren gelişme

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı tarafından Namaz Dağı bölgesinde Şırnak-1 kuyusunda sondaj çalışması için start verildi.

SON DAKİKA… Türkiye için devreye girdiler! Tam 15 milyar dolar geliyor…

Türkiye’ye 15 milyar dolar geliyor. Katar'ın Türkiye'ye 10 milyar dolara yakın yeni kaynak sağlaması için görüşmelerde son aşamaya gelindi. Kaynağın 2-3 milyar dolarlık bölümü yıl sonuna kadar gelecek. Bu hafta Suudi Arabistan da Türkiye'ye 5 milyar dolar mevduat yapılması için müzakerelerde nihai a

Dev bankadan Türkiye için korkutan uyarı! Kur krizi kapıda mı?

Japonya'nın önde gelen bankalarından Nomura, Türkiye'nin de aralarında olduğu 7 ülke ile ilgili kritik bir uyarıda bulundu. Dev banka, Türkiye, Mısır, Romanya, Sri Lanka, Çek Cumhuriyeti, Pakistan ve Macaristan'da kur krizi yaşanma riski olduğunu açıkladı.

Türkiye için tehlike çanları çalabilir! İşte ürküten senaryo

Gelişmekte olan ülkelerde borç ödeme güçlüğünün domino etkisi yaratması bekleniyor. Bloomberg’in yaptığı hesaplamaya göre 2023 yılında Türkiye’nin de içinde olduğu ülkelerde borçlarla ilgili riskler önemli oranda artabilir.

Japonya türkiye iş birliği Haberi

Japonya türkiye iş birliği

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Japonya Başbakanı Shinzo Abe’yle ortak basın toplantısında Japonya ile ticaret hacmimizin 3.6 milyar dolar olduğunu ve bunun 10 milyar dolara çıkmasını temenni ettiklerini söyledi. Antalya’daki G-20 Zirvesi nedeniyle Türkiye’ye gelen Abe, Başbakan Davutoğlu ile Türkiye-Japonya İş Forumu’ndan sonra Dolmabahçe’deki Başbakanlık Çalışma Ofisi’ndeki çalışma yemeğinde bir araya geldi. Davutoğlu, Türkiye ile Japonya’nın tarihi dostluk ilişkilerinin köklü bir temele sahip olduğunu söyledi. Japonya’nın, Türkiye’nin Doğu Asya’daki en önemli ticaret ortağı olduğunu belirten Davutoğlu şöyle devam etti: “3.6 milyar dolar seviyesindeki ticaret hacmimiz çok daha ileri düzeylere getirilebilecek noktadadır. Önümüzdeki dönemde ticaret hacminin önce 5 milyar, sonra 10 milyar dolara çıkması hepimizin temennisidir. Bunun için özellikle değerli dostum Abe ile Ekonomik Ortaklık Anlaşması’nın bir an önce tamamlanması yönünde müzakerecileri...