25 / 04 / 2024

japonya yeni tren projesi

japonya yeni tren projesi

Ulaşım alanında dünyanın en gelişmiş teknolojilerini geliştiren Japonya, yeni tren projesiyle tüm dikkatleri üzerine çekiyor. ‘Maglev’ adındaki raysız sistemle çalışan tren yere temas etmeden manyetik alanla havada duruyor

İstanbul-Ankara arasına süper hızlı tren geliyor! Bakan Uraloğlu yeni gelişmeyi açıkladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu merakla beklenen Ankara ve İstanbul arası hızlı tren projesi ile ilgili olarak yeni gelişmeyi açıklayarak, proje çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Ulaştırma Bakanı açıkladı: Turistik Doğu Ekspresi'ne alternatif iki yeni tren hattı geliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada seyahat severlerin ve sanat tutkunlarının gözdeleri arasında yer alan "Turistik Doğu Ekspresi"ne alternatif iki yeni tren hattı geldiğini duyurdu. 

Japonya'da konut fiyatı 59 milyon yeni aştı!

Japonya'da ortalama olarak konut fiyatı 2023 yılında 59,1 milyon yene (395 bin dolar) kadar yükseldiği açıklandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu'ndan yüksek hızlı tren müjdesi! Ankara ile Çorum arası 1.5 saat olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Delice-Çorum Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin (YHT) 2024 yılında ihale edileceğini söyleyerek müjdeyi verdi. Yeni yüksek hızlı tren hattı ile Ankara il Çorum arasın 1.5 saat olacak.

Zamların ardı arkası kesilmedi: Hızlı tren biletlerine dev zam geldi!

TCDD, Yüksek Hızlı Tren (YHT) biletlerine zam haberi gündeme bomba gibi düştü. İşte zamlı yeni tarife...

Türkiye yüksek hızlı tren ağıyla şehirleri birbirine bağlıyor: Hangi illere yeni hatlar geliyor?

Yüksek hızlı tren ağı 41 şehri kapsayacak şekilde genişletilecek. Resmi duyurunun ardından ulaşımda yaşanan bu gelişme tüm Türkiye’ye duyuruldu. İşte bu gelişmeyi bekleyen iller ve oluşturulması planlanan YHT hatları ve süresi hakkında detaylar haberin devamında yer alıyor...

Bakan Uraloğlu'ndan yeni hızlı tren müjdesi: Ankara-İstanbul arası mesafe 80 dakika olacak! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu,  Ankara-İstanbul arasını 80 dakikaya düşürecek yeni bir hızlı tren projesinin olduğunu açıkladı.

TCDD Yüksek Hızlı Tren biletlerine zam yaptı! İşte güncel zamlı YHT bilet fiyatları...

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), Yüksek Hızlı Tren (YHT) bilet fiyatlarında yeni bir zamma gitti. İşte zamlı YHT bilet fiyatları...

O iki şehir arası yolculuk 12 saat yerine 2 saate düşecek! Hızlı tren ne zaman açılacak!

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, yeni hızlı tren hattının ne zaman açılacağını kamuoyuna duyurdu.

İslam Memiş "Son tren" diyerek uyardı! Altın ve gümüşte yeni tahmin

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altın ve gram gümüş için dikkat çeken uyarılarda bulunarak “son tren” değerlendirmesi yaptı. İşte tüm detaylar...

Yüksek Hızlı Tren biletlerine zam geldi! Hızlı tren 2023 fiyatları ne kadar?

Yeni yılın gelmesiyle birlikte pek çok alanda fiyat güncellemesi yapıldı. Bu kapsamda Yüksek Hızlı Tren biletlerine de zam geldi. Peki Hızlı tren 2023 fiyatları ne kadar oldu? İşte detaylar...

Japon Yeni, bir senede dolar karşısında yüzde 20 değer kaybetti!

Japon Yeni 2022 başından bu yana dolar karşısında değerinin yaklaşık yüzde 20'sini kaybetti. Japonya Merkez Bankası (BoJ) para politikasını devamına karar verdi. ABD Doları karşısında Japon Yeni 145 bandının üzerini gördü.

Doğu Ekspresi'nde yeni seferler ne zaman başlayacak? Yolculuk kaç saat?

Doğu Ekspresi'ne hem yurt içinden hem yurt dışından gelen yoğun talep üzerine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Turistik Doğu Ekspresi'nin dışında yeni turistik tren rotaları oluşturmak üzere harekete geçti. Turistik Doğu Ekspresi'nin yeni seferlerinin başlayacağı tarih de belli oldu.

japonya yeni tren projesi Haberi

japonya yeni tren projesi


Ulaşım alanında dünyanın en gelişmiş teknolojilerini geliştiren Japonya, yeni tren projesiyle tüm dikkatleri üzerine çekiyor. ‘Maglev’ adındaki raysız sistemle çalışan tren yere temas etmeden manyetik alanla havada duruyor. 90 milyar dolar harcanacak projede 500 kilometre hıza ulaşılabilecek. Tokyo ile Osaka arasındaki ulaşımı sağlayacak manyetik tren teknolojisi, 2 saat süren yolculuğu yaklaşık 1 saate kadar düşürecek.

Japonya’da devreye alınacak trenler, raylı sistemin aksine bir kanalda hareket edecek. Bu kanalın alt, sol ve sağ bölümlerindeyse treni havada tutacak güçte manyetik alan yaratan bobinler bulunuyor. Trendeki güç ünitesi, bobinlerle etkileşime geçerek bir manyetik alan oluşturulmasını sağlıyor. Böylece ortaya çıkan gücün kontrol edilerek trenin havada ilerilemesi sağlıyor. Yaklaşık 10 cm kadar havada kalan tren böylecek 500 kilometre hıza kadar çıkabiliyor. 


GÜÇ GÖSTERİSİ


Proje Tokyo ile Osaka...