24 / 04 / 2024

Japonyada 2 milyar dolarlık proje iptal

Japonyada 2 milyar dolarlık proje iptal

Japonya’nın 2020’de başkent Tokyo’da ev sahipliği yapacağı Olimpiyatlar’ın maliyeti önemli bir mimari projenin iptalini gündeme getirdi. Başbakan Şinzo Abe, Hadid’in projesinin tamamen iptal edildiğini duyurdu.

Erhan Boysanoğlu: Yatırımlar 1.2 milyar TL'ye ulaşacak!

Farklı segmentlerdeki hedef kitlelere hitap edecek yeni projelerine devam ettiklerini söyleyen MESA Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, mevcut yatırım miktarımız yıl sonunda 1.2 milyar TL'ye ulaşacak" dedi.

Districtestates Company of Kuveyt'in yatırım tutarı 2 milyar dolar!

İstihdam artışı için gerekli olan doğrudan yabancı yatırım girişi yılın ilk yarısında 2.2 milyar dolara inerken, kısa vadeli sermaye girişi 8.2 milyarla bu rakamı dörde katladı.

Kışla ve askeri tesislerin taşınması 2 milyar TL'ye mal olacak!

Başbakan Yıldırım’ın da ‘kapatılacak’ sinyalinden sonra yapılan hesaba göre herhangi 10 tesisin yerlerinin hazırlanıp taşınması 2 milyar TL maliyet demek. Boşalacak alanlara ticari alanlar kurulacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı 376 müzeyi 1.2 milyar TL'ye kiralayacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, müze ve örenyeri gişeleriyle, müze ve örenyerlerindeki satış ve ticari alanları kiraya veriyor. Geçici teminatın 35.7 milyon TL, tahmini bedelinin 1.2 milyar TL olarak belirlendiği ihale, 7 Eylül'de gerçekleştirilecek.

Rusya'da 2 milyar dolarlık projeler yeniden başlayacak!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Yenigün: "Yeni dönemde ilk etapta yaklaşık 2 milyar dolar tutarındaki söz konusu projenin yeniden başlaması, daha sonra da kademeli normalleşme sürecinde yıllık yeni proje tutarının kriz öncesi seviyelere dönmesi beklenmektedir" dedi.

Mithat Yenigün: Rusya'dan yıl sonuna kadar 2 milyar dolarlık yeni iş alırız!

Uçak krizinin ardından gerilen Türkiye-Rusya ilişkileri normalleşme sinyalleri veriyor. Ambargodan en büyük yarayı inşaat sektörünün aldığını söyleyen TMB Başkanı Mithat Yenigün, “Yıl sonuna kadar 2 milyar dolarlık yeni iş alırız” dedi.

EURO 2016'da statlar için 2 milyar avro harcandı!

Statların inşası ve yenilenmesi için 2 milyar avroya yakın para harcanan EURO 2016'dan Fransa, 1,2 milyar avro gelir bekleniyor.

TOKİ’den Şanlıurfa’ya 2 milyar liralık yatırım!

Kentsel dönüşüm uygulamalarını incelemek amacıyla Şanlıurfa'ya gelen Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Şanlıurfa'da toplam 2 milyar liralık yatırım bedeli belirlediklerini söyledi.

TCDD 2016'da YHT projelerine 2 milyar liralık yatırım yapacak!

TCDD'nin 2016 Yılı Yatırım Programı'ndaki ödeneklerinin yüzde 38'i yüksek hızlı ve hızlı tren projelerine gidecek. Bu yıl yüksek hızlı ve hızlı tren projelerine 2016'da yaklaşık 2 milyar liralık yatırım yapılacak.

YDA'dan Türkiye'ye 2 milyar avroluk yatırım!

YDA Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, küresel ve yerel olumsuzluklara rağmen Türkiye'ye güvendiklerini ve yatırımlarına hiç ara vermediklerini belirterek, " 2016 yılında Türkiye'ye 2 milyar avro yatırım yapacağız." dedi.

Gayrimenkul sahipleri 2015'te kiradan 27,2 milyar TL kazandı!

1 milyon 383 binden fazla mülk sahibi geçen yıl kiradan yaklaşık 27,2 milyar lira gelir elde ettiğini beyan etti. Kira gelirlerinden hesaplanan vergi tutarı ise 3 milyar 943 milyon lira olarak kaydedildi.

YDA Group 5 yılda 7.2 milyar dolarlık inşaat yapacak!

YDA Group’un Başkanı Hüseyin Aslan, “2 milyar dolarlık 4 şehir hastanesi ve 2.1 milyar dolarlık da diğer altyapı taahhüt işleri, ayrıca 3 milyar doları aşan kendi gayrimenkul geliştirme projelerimizle 5 yılda 7 milyar doları aşan iş bitireceğiz” dedi.

Trakya'ya 2 milyar liralık çevre yatırımı yapılacak!

Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Trakya’da çevre temizliği için 3 yıl içinde 2 milyar TL yatırım yapacaklarını, bu yatırımların tam kapasite çalışmaya başladığı zaman Marmara Denizi ve Trakya’nın çevre kirliliğinin ortadan kalkacağını söyledi.

Japonyada 2 milyar dolarlık proje iptal Haberi

Japonyada 2 milyar dolarlık proje iptal

Dünyaca ünlü mimar Zaha Hadid’in tasarladığı, Mayıs 2019’da inşaatının tamamlanması planlanan olimpiyat stadyumunun maliyetinin 2 milyar dolara yükselmesi halkın tepkisini çekmişti. 


Kamuoyunda yükselen itirazlara karşı Chiba İli Valisi Kensaku Morita, “Bu yapı Japonya’yı temsil edecek. Ben de bir Japon vatandaşı olarak böyle harika bir yapının inşasını isterim. Bunun sonrasında nasıl kullanılacağının da planlanması gerekir” savunmasını yapmıştı. 


Fakat artan baskı sonucunda Başbakan Şinzo Abe geri adım attı. Abe, Hadid’in projesinin tamamen iptal edildiğini; ‘sıfırdan tekrar başlanacağını’ duyurdu.


Abe, altı ay içerisinde yeni bir tasarımın seçilerek 2020 Olimpiyatları’na yetiştirileceğini öne sürdü. Zaha Hadid Architects firmasından yapılan açıklamada, stadyumun ‘daha düşük maliyetle’ yapılabileceği öne sürülerek orta yol arandı. 


Büyük spor etkinliklerinin maliyetleri halkın itirazları nedeniyle hükümetleri zora...