18 / 04 / 2024

japonyada imar faaliyetleri

japonyada imar faaliyetleri

Saga'daki kara ve su yollarının yanına dikilen "inşaat var" tabelaları, "Abenomi" (Japonya'yı tekrar büyüme yoluna sokmak için Başbakan Şinzo Abe'nin yürürlüğe koyduğu plan) ile başlayan değişimin belki de yegâne görünür işaretleri...

1938 yılında Balıkesir'de imar planı nasıl yapılmış?

1938 yılında Balıkesir'de imar faaliyetleri başlatılmış. O dönemde inşa edilen yeni Hükümet Binası'nın çevresinde imar planı için çalışmalar yapılmış.

Türkiye'nin terörden arındırdığı bölgelerde imar ve inşa faaliyetleri tam gaz!

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin yaptığı açıklamada Fırat'ın batısında ve doğusunda Türkiye'nin terörden arındırdığı bölgelerde imar ve inşa faaliyetlerinin son hızla devam ettiğini söyledi.

Japonya'da deprem ve tsunami sonrası imar faaliyetleri yetersiz mi?

Japonya'da, Mart 2011'de "Tohoku" bölgesini vuran deprem ve tsunami sonrasındaki imar faaliyetlerinin sorgulandığı ankete katılım gösterenlerin yarısı, bu konudaki çalışmaları yetersiz gördüğünü bildirdi.

Avcılar’da 3 mahallenin imar sorunu çözülecek!

Göreve gelir gelmez hayata geçirdikleri faaliyetleri anlatan Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli, güvenli konut sorununun çözümü için var gücüyle çalışacaklarını, imar sorunun ortadan kalkacağını söyledi.

Yemen'de yeniden imar faaliyetleri başlıyor!

Yemen Dışişleri Bakanı Halid Yemani, uzun süredir Husiler ile yaşanan çatışmalar dolayısıyla ülkede meydana gelen yıkım için yeniden imar projelerine yoğunlaştıklarını açıkladı...

Gazze'de imar faaliyetleri engelleniyor!

İsrail'in Gazze'nin tek ticari sınır kapısı Kerm Ebu Salim'in (Kerem Şalom) bugünden itibaren ikinci bir emre kadar kapatılacağını duyurdu. Özellikle bölgedeki imar faaliyetlerine engel olarak inşaat malzemelerinin girişi engelleniyor.

İzmir Sarpıncık RES projesinin inşaat faaliyetleri durduruldu!

Karaburun'da, Çalık Grubu'na ait Sarpıncık RES Projesi'nin nazım imar planı ve uygulama imar planları İzmir 1. İdare Mahkemesi'nce iptal edildi. Alınan kararla, Sarpıncık RES projesinde inşaat faaliyetleri durduruldu.

İstanbul’da imar faaliyetleri!

İstanbul’da 19. yy ortasından beri çeşitli planlama çalışmaları gerçekleşmiştir. Bu dönemden sonra İstanbul ile ilgili önemli imar kararları alınmış olup uygulanmaya başlanmıştır..

Bodrum'da imar faaliyetleri yeniden başlayacak!

Bodrum ilçesinde geçtiğimiz nisan ayında geçici bir süre için durdurulan imar faaliyetleri 15 Eylül tarihinden itibaren tekrar başlayacak. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon düzenlediği basın toplantısında konu ile ilgili konuştu.

Bodrum'da inşaat yeniden başladı!

BODRUM Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, "Bodrum'a yapılacak yatırımların önünü açmak amacıyla, yürürlükteki planlarda tespit edilen sorunlu bazı bölgeler ve planlar dışındaki alanlarda imar faaliyetleri başladı.

Bodrum'da inşaat faaliyetleri durduruldu!

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, "Tüm beldelerdeki imar planlarımızı toplayıp, mevzuata uygun olarak alınmış ve devam eden inşaatlar hariç, tüm faaliyetleri geçici bir süre durdurduk" dedi...

Başiskele'de nazım imar planları hazır!

Kocaeli Başiskele' de nazım imar planları hazır. Yaşam kalitesiyle cazibe merkezi haline gelen Kocaeli Başiskele' de düzenli, planlı iskân faaliyetleri vatandaşların talepleri doğrultusunda devam ediyor...

Tarihi yarımada içerisindeki tarihi eserler birer birer restore ediliyor!

Tarihi yarımada içerisinde imar faaliyetleri ve doğal nedenlerle tahrip olan tarihi eserler birer birer elden geçiriliyor. Topkapı Sarayı Sur-i Sultani çevresindeki tarihi surların restorasyonunu Bakanlığa tahsis edilmesi için çalışma başlattı...

japonyada imar faaliyetleri Haberi

japonyada imar faaliyetleri



SAGA, Japonya —Bir inşaat furyasını haber veren buldozerler bu yıl Japonya'nın güneyinde çalışmaya başladı. Ve başlamalarıyla mahzun anılar da canlandı. 


Saga'daki kara ve su yollarının yanına dikilen "inşaat var" tabelaları, "Abenomi" (Japonya'yı tekrar büyüme yoluna sokmak için Başbakan Şinzo Abe'nin yürürlüğe koyduğu plan) ile başlayan değişimin belki de yegâne görünür işaretleri. Buradakilere göre mevcut inşaat patlaması, birçok bölgenin imar faaliyetleriyle refahını geri kazanmaya çalıştığı 1990'lardaki sıkıntılı günlerini hatırlatıyor. 


Ve önceki çabalar gibi bu girişimin de kalıcı olmayacağından kaygı duyuluyor. 

Şehir merkezine yakın bir sulama kanalını takviye eden inşaat işçisi Masataka Matsuo, "Bu furyanın ne zaman dineceğini merak ediyorum. 

Herkes bundan korkuyor" diyor. 

Yıllar süren deflasyondan sonra ekonomiyi hızlandıran cesur politikaların uygulandığı Japonya'da bu yılki büyüme, birçok önemli sanayileşmiş ülkeyi geride bıraktı. 

Abe'nin bankalara para enjekte...