26 / 04 / 2024

JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş

JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş

Alkaş’ın Türkiye temsilciliğini yaptığı dünyanın en büyük ve en önemli gayrimenkul fuarı MIPIM, Türkiye’nin büyük çıkarmasına sahne oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı’nın katılarak destek verdi.

İstanbul dünya gayrimenkul pazarında 20'nci sırada!

Alkaş, "Dünya Sahnesinde İstanbul" başlıklı araştırmaya göre İstanbul'un, "dünyanın en büyük iş merkezleri ve gayrimenkul pazarları" olarak tanımlanan 30 şehri arasında 20'nci sırada yer aldığını da belirtti.

İstanbul, küresel ticari gayrimenkul araştırmasında 4'üncü sırada!

İstanbul, küresel ticari gayrimenkul faaliyetlerinin odağında bulunan şehirlerin yer aldığı Global300 araştırmasında, dünyada 20'nci, Avrupa'da 4'üncü oldu

Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü Raporu yayınlandı!

‘Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü’ raporuna göre, yabancı yatırımcının Türkiye'ye ilişkin endişesi yok. Uluslararası markaların ilgisi güçlü şekilde devam ediyor.

Kur artışı AVM'lerdeki kiraya yansımadı!

Türkiye'de ekonomi gündeminin bir numaralı maddesi dolur kuru... Emlak sektöründeki bazı çevrelere göre dolar kurundaki artış euro ile tahsil edilen AVM kiralarını etkilemedi.

JLL Türkiye, dünyanın en beğenilen şirketleri arasında!

Fortune Dergisi tarafından hazırlanan ve dünyanın en çok beğenilen ilk 50 firmasının belirlendiği “Dünyanın En Beğenilen Şirketleri Listesi” 2015 sonuçları açıklandı. JLL, her sene geleneksel olarak düzenlenen listede en beğenilen şirketler arasında yer a

Konut piyasasında tehlike çanları çalıyor! 56 ülke arasında konut fiyatlarında en çok artış Türkiye'de oldu!

İnşaat Mühendisi Turgut Hamzaçebi, ülke genelinde inşaat sektörünün önemine değinerek 56 ülke içinde konut fiyatlarının en çok arttığı ülkenin Türkiye olduğunu açıkladı. 

Türkiye’de konutların güçlendirilmesinin maliyeti 500 milyar dolar!

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, 9’uncu Sürdürülebilir Finans Forumu’nda konuşma yaptı. Lopez, “Türkiye’de iklim kriziyle beraber konutları dönüştürmenin bedeli 1 trilyon dolar. Sadece konutları güçlendirmenin bedeli ise 500 milyar dolar” dedi.

‘Türkiye’yi ihracatta 10 ülke arasına çıkarmaya çalışıyoruz’

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, tüm çalışmalarını Türkiye'yi ihracatta ilk 10 ülke arasına çıkarma vizyonuyla yaptıklarını söyledi. Gültepe, "2026 bu hedef çerçevesinde ilk ciddi sınavımız olacak” dedi.

Türkiye, turizmde ucuz ülke imajını kırdı: Turist başına ortalama harcama 1200 dolara çıktı!

Türkiye'nin turist başına ortalama harcamasının son 5 yılda 800'den 1200 dolara çıktığı kaydedildi. Böylece, Türkiye, turizmde "ucuz ülke" imajını büyük ölçüde kırmış oldu.

Türkiye, telefona en çok para ödeyen ülke oldu!

Türkiye, şimdi de telefonun en pahalı olduğu ülke unvanını aldı. Yüzde 100’den fazla vergi ödeyen Türkiye’yi yüksek fiyatta 2 bin 876 dolar ile Brezilya takip ederken, 2 bin 404 dolar ile Hindistan izledi.

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Lopez: ‘Ekonomide doğru adımlar atıldığına inanıyoruz’

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, Türkiye’nin ekonomi politikasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Lopez, "Merkez Bankasının uyguladığı para politikasının sıkılaştırılması, Hazine ve Maliye Bakanlığının mali açığı azaltma tedbirlerinin konusunda doğru adımlar atıldığına inanıyoruz"

Türkiye, Avrupa’da konut ve kira fiyatlarının en çok arttığı ülke oldu! Fiyatlar nasıl düşer? 

Türkiye, Avrupa’da konut ve kira fiyatlarının en çok arttığı ülke oldu. Peki satılık ve kiralık konut fiyatları nasıl düşer? 

Türkiye O ülkenin en çok ithalat yaptığı ülke olarak sürprize imza attı! Duyunca çok şaşıracaksınız!

Yeni yılla birlikte ülkelerin ithalat ve ihracatlarına ilişkin de veriler yayımlanmaya başladı. Türkiye şimdi şaşıracağını bir ülkenin en çok ithalat yaptığı ülke olarak sürprize imza attı. Duyunca çok şaşıracaksınız! İşte detaylar.

Yabancıların Türkiye'deki gayrimenkullere ilgisi katlandı! En çok hangi ülke vatandaşları mülk alıyor? 

Son 20 senede  yabancı ülke vatandaşlarının arsa ve konut alımları artarken adını bile duymadığımız ülkelerin vatandaşları da Türkiye'den mülk aldı. İşte ayrıntılar...

Merkez Bankası Başkanı konuştu: Tek ülke Türkiye

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Avrupa başta olmak üzere birçok ülkenin resesyon riski ile karşı karşıya olduğunu dile getirirken, "Resesyon konusu konuşulmayan tek ülke Türkiye” diye konuştu. Başkan Kavcıoğlu, son beş yılın en düşük faiz oranlarının uygulandığını kaydetti.

Türkiye en çok buğday ithal eden 3. ülke oldu! BM Gıda Görünümü Raporu'nda resmen açıklandı! İşte sebebi...

Birleşmiş Milletler'in (BM) Haziran'da yayımladığı iki ayrı gıda görünümü raporunda Türkiye en çok buğday ithal eden ülkeler arasında yer alıyor. Peki Türkiye neden en çok buğday ithal eden ülke oldu? İşte ayrıntılar... 

Financial Times tabloyu çizdi: En endişe veren ülke Türkiye!

Financial Times'ta yer alan habere göre ise; gelişmekte olan ülkeler arasında en endişe verici ülke Türkiye. Gerekçesi ise faiz artırımının reddedilerek lirayı desteklemeye yönelik hamleler yapılması olarak gösterildi.

Türkiye en çok kripto para kazancı elde edilen 6'ncı ülke oldu! Yatırımlar katlandı! 

Kripto paradan en fazla kar elde edilen 6. ülke 4.5 milyar dolarla Türkiye olurken, tüm ülkelerde elde edilen kar tutarı 162.7 milyar dolar olarak açıklandı.

JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş Haberi

JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş

Alkaş’ın Türkiye temsilciliğini yaptığı dünyanın en büyük ve en önemli gayrimenkul fuarı MIPIM, Türkiye şehirlerinin çıkarmasına sahne oldu. 15-18 Mart tarihleri arasında Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen MIPIM 2016’da Türkiye şehirlerinin ve gayrimenkul firmalarının uluslararası çıkarmasına Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı da katılarak destek verdi. Fuarda İstanbul başta olmak üzere şehirlerindeki milyarlarca dolarlık projelerini standlarında tanıtan Antalya, Balıkesir, Bursa, Hatay, Kocaeli, Konya ve Ordu uluslararası yatırımcıyla bir araya gelerek yeni işbirliklerinin temellerini attılar. Diğer yandan fuara standla katılan Beyoğlu Investors Group (BIG), Efekta Mimarlık, Esas Gayrimenkul, Hashim Gayrimenkul, Hill International, İzka İnşaat, Lal Gayrimenkul Değerleme, Özak – Yenigün – Ziylan Ortaklığı, Öncüoğlu+ACP Mimarlık, Özer+Tulgan Mimarlık, ProPlan, , Sabri Paşayiğit Design Office, Tabanlıoğlu Mimarlık, Tahincioğlu Gayrimenkul ve TSKB Gayrimenkul...