19 / 04 / 2024

JP Morgan

JP Morgan

Amerika Birleşik Devleti'nde ekonomik durgunluğun başlayacağını savunan JPMorgan CEO'su Jamie Dimon, "Avrupa zaten durgunluk içinde ve muhtemelen ABD altı ila dokuz ay arasında bir tür durgunluğa girecek" ifadelerini kullandı.

JP Morgan, Merkez Bankası’nın faiz kararını değerlendirdi! JP Morgan’a göre karardaki ‘anlamlı tek değişiklik’ nedir?

JP Morgan tarafından yayımlanan notta, enflasyondaki istikrarlı artış ve beklentilerdeki kötüleşme göz önüne alınınca, politika faizinin reel olarak daha da negatif hale geldiği kaydedildi. İşte detaylar...

Finans devi JP Morgan, Türkiye için yıl sonu enflasyon tahminini yükseltti! Enflasyon daha ne kadar yükselecek?

TÜİK açıklamasının ardından JP Morgan, Türkiye için 2022 yıl sonu enflasyon tahminini yukarı yönlü revize etti. İşte JP Morgan'ın Türkiye enflasyon tahmini...

Dünya devi iki bankadan Türk ekonomisiyle ilgili çok konuşulacak tahmin

Dünyanın en önemli yatırım bankaları olarak bilinen Goldman Sachs ve JP Morgan Türkiye için enflasyon tahminlerini yükseltti. İki banka da enflasyonun yüzde 65 ila 70 düzeyinde gerçekleşeceğini düşünüyor.

Dünya zirvesinde 4 Türk şehri var!

Brookings Institution ve JP Morgan, ekonomide yükselen kentleri sıraladı. 300 şehir arasında İzmir 2, İstanbul 3, Bursa 4, Ankara ise 9. sırada bulunuyor. İşte detaylar...

Amerikan bankası JP Morgan ABD'ye 13 milyar dolar ödeyecek!

Amerikan bankası JP Morgan, finansal kriz öncesinde yatırımcılara sattığı mortgage anlaşmalarında ürünün kalitesini abartılı gösterdiği seklindeki iddialardan vazgeçilmesi karşılığında ABD devletine 13 milyar dolar ödemeyi kabul etti.

JP Morgan, Bear Stearns'ta teklifi 1 milyar dolara çıkardı

Bear Stearns'ın 95 milyon hissesini alıp, şirketin yüzde 49.5'ini devralmayı planlayan JP Morgan, hissederların onayını rahat alabilmek için hisse başına 2 dolarlık teklifini 10 dolara çıkardı. Böylece Bear Stearns'ın toplam değeri 236 milyon dolardan 1 m

Sıradaki kurban kim?

Merkez binası 1.2 milyar dolar ediyordu, tamamı sadece 236 milyon dolara satıldı. JP Morgan, düştüğü kredi krizi nedeniyle zor günler geçiren Bear Stearns'ü "bedavaya" alıyor. Bear Stearns'ü hisse başına 2 dolar ödeyecek olan JP Morgan'ın kasasından bu sa

Dünyanın en yüksek maaşlı çalışanı belli oldu!

Merkezi ABD'de bulunan yatırım bankası Morgan Stanley'in CEO'su James Gorman'ın maaşı 37 milyon dolara kadar yükseldiği açıklandı. Yapılan Açıklama doğrultusunda maaş bu sene içinde şimdiye kadar açıklanan büyük bir ABD banka şefine verilen maaş olarak belirtildi. 

Japonya'nın en yüksek gökdeleni "Mori JP Tower" açıldı!

Japonya'da inşaatı tamamlanan, ülkenin 330 metrelik en yüksek gökdeleni "Azabudai Hills Mori JP Tower" açıldı. 

2024’te ABD konut piyasasında iyileşme görülüyor!

Morgan Stanley analistleri, konut kredisi oranlarının mevcut yüksek seviyelerinden düşeceğini ve gelirlerin artacağını tahmin ederek önümüzdeki yıl ABD konut piyasasının daha güçlü olacağını öngördü.

Morgan Stanley, Singapur'daki emlak rallisinin durmasını bekliyor!

Morgan Stanley (NYSE:MS) analistleri, Singapur'un 1980'lerden bu yana en uzun özel konut fiyat rallisinin durmasını öngördüklerini kaydetti. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Morgan Stanley Merkez Bankası faiz tahminini güncelledi!

Morgan Stanley ekonomistleri, TCMB’nin 26 Ekim'deki toplantısında 500 baz puanlık bir artış yaparak faiz oranını yüzde 35'e çıkarmasını beklediklerini açıkladı.

Morgan Stanley'e göre politika faizi yüzde 40 olacak!

Türkiye'de hükümet yetkilileri ve farklı kesimlerle temaslarda bulunan Morgan Stanley ekonomistleri geleneksel politikalara dönüşün beklentileri iyileştirdiğini, ancak bazı zorlukların devam ettiğini belirtti.

Emre Derman, Avrupa Kalkınma Bankası’nda ne iş yaptı? Akbank’ta hangi görevi yürütüyor?

Emre Derman kimdir? Lisans ve yüksek lisans eğitimlerini nerede tamamladı? JP Morgan’da ne iş yaptı?  İşte Emre Derman ile ilgili merak edilen her şey...

JP Morgan’dan resmen kıyamet senaryosu: ‘Dünya, Amerika’nın yüzde 7 faiz oranına hazır olmayabilir’

Uluslararası yatırım bankası JPMorgan’ın CEO’sundan yeni uyarı geldi: “Amerika’da faiz oranlarının yüzde 7 olması, Amerikan ekonomisini resesyona sürükleyebilir ve aynı zamanda, finansal piyasalarda riskten kaçınmayı tetikleyebilir.”

Morgan Stanley Fed’le ilgili faiz tahminini güncelledi!

Morgan Stanley Kıdemli ABD Ekonomisti Ellen Zentner, Fed’den artık faiz artışı beklemediğini ifade ederek, “Fed’in artık enflasyonla mücadelede işinin bittiğini düşünüyorum” dedi.

JP Morgan'dan yatırımcılara tavsiye: TL'de ağırlık artır!

Merkezi ABD'de bulunan yatırım bankası JP Morgan, yatırımcılara gönderdiği bilgi notunda "TL'de ağırlık artır" diyerek Türk Lirasını tavsiye etti. Notta, Türkiye'deki gelişmelere ilişkin değerlendirmeler de yer aldı.

Ağustos enflasyonu tüm beklentileri değiştirdi! Bankalar bir bir tahminlerinde revizyon yapmaya başladı!

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verilerinin ardından Morgan Stanley, JPMorgan, HSBC ve BofA faiz ve enflasyon tahminlerini yukarı yönlü değiştirdi. Hangi banka enflasyonu yüzde 70 olarak tahmin etti?

Bakan Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Erkan’dan çok konuşulacak karar!

​​​​​​​Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, enflasyon raporu toplantısında yatırımcılar ile görüşeceklerini açıkça ifade etmişti. Bu açıklamadan sonra ilk hamle geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Erkan’ın yarın JP Morgan'ın yatırımcı toplantısına katılacağı belirtildi.

Morgan Stanley'den yeni TCMB faiz tahmini

Morgan Stanley ekonomistleri TCMB'nin faizleri Ağustos ve Eylül aylarında toplam 250 baz puan artırarak politika faizini yüzde 20'ye çıkaracağı tahminininde bulundu. Ayrıca banka faizlerin daha yüksek seviyeleri çıkması gerektiğini savundu. İşte detaylar...

JP Morgan Haberi

JP Morgan

ABD’nin en büyük bankalarından JPMorgan Chase CEO’su Jamie Dimon, sert rüzgarların ABD ekonomisini gelecek yılın ortasına kadar resesyona itmesinin muhtemel olduğunu söyleyerek dikkat çeken bir çıkış yaptı.

Dimon bu rüzgardan küresel ekonominin de etkileneceğini öne sürdü.

Dimon dün CNBC ile yaptığı röportajda, “Avrupa zaten durgunluk içinde ve muhtemelen ABD altı ila dokuz ay arasında bir tür durgunluğa girecek” dedi. Dimon, “ABD ekonomisi şu anda iyi gidiyor olsa da yükselen enflasyon, faiz artışları, Fed’in genişlemeyi sona erdirmesinin etkileri ve Rusya’nın Ukrayna’daki savaşı nedeniyle alarm zilleri çalıyor” diye konuştu.

“Daha çok çatlak ve panik göreceğimiz yer; kredi piyasaları, borsa yatırım fonları veya şüphelenmediğimiz başka bir şey olabilir” diyen Dimon konuşmasında, “Borsadaki düşüş için gelecek yıl daha acı olacak” ifadelerine yer verdi.

NE OLDU?

ABD’de bu yıl...