23 / 04 / 2024

Kabedeki revakların söküm işlemi

Kabedeki revakların söküm işlemi

Osmanlı mirası olarak yüzyıllardır korunan Kâbe ’ deki revakların söküm işlemi tamamlandı.Revakların üzerine konulduğu sütun ve kaidelerin bazılarının Helenistik döneme ait olduğu ortaya çıktı...

Kadıköy ve Kartal'da 9 bin 500'e yakın riskli yapının yıkımı tamamlandı! 

Megakent İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda, Kadıköy ve Kartal'da 9 bin 500'e yakın riskli yapının yıkımı tamamlandığı belirtildi. İşte detaylar...

Hatay ve Adıyaman'da ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Hatay ve Adıyaman'da ağır hasarlı konutların yıkımı devam ediyor.

Hatay'da ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremlerden etkilenen Hatay'da, ağır hasarlı binaların yıkım çalışmaları sürüyor.

Astral Denizcilik Makina Gemi Söküm Ve Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Astral Denizcilik Makina Gemi Söküm Ve Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 400 bin TL sermaye bedeli ile Gökhan Yontucu tarafından kuruldu.

Bankalar bugün açık mı? 10-11 Mart bankalar çalışıyor mu?

İstanbul’da 5 gün sürecek kar yağışı başladı. Megakent, güne beyaz örtüyle uyandı. İstanbul’daki kar yağışı nedeniyle birçok resmî ve özel kurum tatil edilmiş, çalışanlar ise izinli sayılmıştı. Peki İstanbul’da bankalar bugün açık mı? 10-11 Mart’ta bankalar çalışıyor mu? İşte detaylar…

Ankara Açelya Apartmanı çevresinde 7 binanın yıkımı tamamlandı!

Ankara'da inşaat çalışması sırasında temeli kayan Açelya Apartmanı etrafındaki riskli yapıların yıkım işlemleri tüm hızıyla devam ediyor. Bölgedeki 7 binanın daha yıkımı tamamlandı.

Fethiye'deki kaçak villaların yıkımı için harekete geçildi!

Fethiye'de imar barışına uygun olmadan inşa edildiği ileri sürülen kaçak inşaatlar yıkılıyor. Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından kaçak olarak tespit edilen kaçak inşaatların yıkımı için harekete geçildi.

Bursa İnegöl'de kaçak yapıların yıkımı gündemde!

Bursa İnegöl Belediyesi Ekim ayı olağan meclisi ikinci oturum toplantısı Pazartesi günü yapıldı. 7 gündem maddesiyle açılan mecliste, kaçak yapıların yıkımında encümen kararı alındı.

Giresun Dereli'deki hasarlı yapıların yıkımı tamamlandı!

Giresun'un Dereli ilçesinde 22 Ağustos’ta meydana gelen sel ve heyelandan ağır hasar gören ve kentsel dönüşüm kapsamındaki ilçe merkezindeki bütün binaların yıkımı yapıldı. Dereli'nin en kısa sürede inşasına başlanıp, önümüzdeki yıl Haziran ayında hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

Şimşekler Gıda, Gemi Söküm, İnşaat Sanayii Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Şimşekler Gıda, Gemi Söküm, İnşaat Sanayii Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi bugün Tuzla'da 7 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Orbay Şimşek ve Basri Dede tarafından açıldı.

Kemer'de kaçak yapıların yıkımına başlandı!

Antalya'nın Kemer ilçesinde kaçak yapıların yıkımı sürüyor. Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, ilçede kaçak yapılarla ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Silivri'de 40 yıllık binanın yıkımı başladı!

İstanbul'da ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor. Çalışmalar sonucunda Silivri Belediyesi, 26 Eylül 2019’da Silivri açıklarında yaşanan 5.8’lik deprem sonrasında 40 yıllık bir binanın yıkımına başladı.

Asbestli binaların yıkımıyla ilgili soru önergesi!

Asbestli binaların yıkımı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kabedeki revakların söküm işlemi Haberi

Kabedeki revakların söküm işlemi

Osmanlı mirası olarak yüzyıllardır korunan Kâbe’deki revakların söküm işlemi tamamlandı.Revakların üzerine konulduğu sütun ve kaidelerin bazılarının Helenistik döneme ait olduğu ortaya çıktı.


KÂBE’ye 1573-1577 yılları arasında Sultan İkinci Selim ve oğlu Sultan Murat döneminde inşa edilen Osmanlı revaklarının, Kasım 2012’de başlanan söküm işlemi bitti.


Revakların yıkılıp yıkılmayacağı uzun yıllar İslam âleminin tartışma konusu oldu. Kâbe’yi Genişletme Projesini üstlenen Bin Ladin Grubu, revaklarının yenilenmesi için Türkiye’de tarihi eser restorasyonu konusundaki en büyük şirketlerin biri olan Gürsoy Grup’la anlaştı.


REVAKLARDAN KARELER


2 BİN 754 PARÇA TAŞINDI

Türkiye’den Arabistan’a giden bir ekip revakları söküp temizledi. Sandıklar içine konulan 496 sütun, 881 kaide, 152 kubbe, 232 küçük kubbe ve 993’ü parapet toplam 2 bin 754 parça Müzdelife’deki restorasyon alanına taşındı.


KUBBELERİN SIRRI

Revakların incelenmesi esnasında Suudi ve Türk uzmanlar, kubbelerin...