26 / 04 / 2024

Kabeyi geliştirme çalışmaları

Kabeyi geliştirme çalışmaları

Osmanlı mirası olarak yüzyıllardır korunan Kâbe ’ deki revakların söküm işlemi tamamlandı.Revakların üzerine konulduğu sütun ve kaidelerin bazılarının Helenistik döneme ait olduğu ortaya çıktı...

7 bin 500 TL emekli maaşı alanların gözü aydın! Çalışmalar resmen başlıyor! Detaylar peş peşe geldi!

Emekli aylıklarına yapılacak zam miktarı ve iyileştirme çalışmaları, her sene olduğu gibi bu sene de büyük bir önem taşıyor. 7 bin 500 TL üzeri emekli aylıklarına yapılacak zam oranları merak konusu olurken, konuya yönelik son dakika gelişmesi yaşandı. İşte detaylar...

7 bin 500 TL maaş alan emeklilere yüzde 37.76'lık zam sürprizi geldi! Çalışmalar başladı, refah payı, seyyanen zam...

Milyonlarca emekliyi kapsayan maaş iyileştirme çalışmaları başladı. 7 bin 500 TL maaş alan emeklilere yüzde 37.76'lık zam sürprizi geldi. İşte emekli maaş zammına ilişkin tüm detaylar...

İstanbullu vatandaşlar dikkat! Bu hafta o ilçelerde planlı bakım çalışmaları sürüyor!

İstanbul'da bu hafta bazı ilçelerde elektrik kesintisi olacak. Kesintiler planlı bakım ve iyileştirme çalışmaları kapsamında gerçekleştirilecek. İlgili ilçeler ve kesinti zamanları aşağıdaki gibidir...

Peker GYO'dan Çamlıca projesi açıklaması! 

Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Çamlıca projesi ile ilgili bir son dakika açıklaması yaptı. Şirket, proje geliştirme çalışmaları doğrultusunda, kentsel dönüşüm kapsamında muafiyet yazılarının Belediye tarafından onaylandığını belirtti. 

Hasanoğlu Şirketler Grubu'ndan 4 yeni proje geliyor!

Hasanoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Hasanoğlu, Beykoz ve Zekeriyaköy’deki yeni projelerinin konsept ve proje geliştirme çalışmalarının devam ettiğini dile getirerek, İstanbul dışında iseBodrum ve Çeşme’de yeni proje yatırımlarımız bulunduğunu söyledi.

EYT ve sözleşmeli personelde flaş gelişme! Çalışmalar bitti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sözleşmeli personel ve EYT ile ilgili olarak son dakika açıklamasında bulundu. Bilgin, milyonlarca insanın merak ile beklediği EYT ile ilgili olarak çalışmaların bittiğini aktardı. İşte detaylar…

KİPTAŞ Pendik projesi görücüye çıkıyor!

KİPTAŞ tarafından Pendik'te hayata geçirilecek Çamçeşme projesinin tanıtımı bu ay yapılacak. Dev projede kaynak geliştirme çalışmaları devam ediyor. 

Sarıyer'e sağlık merkezi inşa ediliyor!

Sarıyer Belediyesi, Maden Mahallesi'nde yeni bir sağlık ve yaşam merkezi için çalışmalara başladı. Merkeze koronavürüse karşı aşı geliştirme çalışmaları yapan Uğur Şahin ve Özlem Türeci’nin isimleri verilecek.

Hasanoğlu İnşaat Beykoz projesi geliyor! Yeni proje!

Hasanoğlu Şirketler Grubu’nun iştirak firması HSN Kentsel Dönüşüm, arsa yatırımları ve proje geliştirme çalışmalarında düğmeye bastı. Firmanın hayata geçirmeyi planladığı ilk proje İstanbul’un parlayan yıldızı Beykoz’da inşa edilecek...

Forev Yapı'dan Eyüpsultan’a yeni proje!

Bu yılın sonunda Eyüpsultan’da ikinci projesine başlayacak Forev Modern, inşaat sektöründe yeni istihdam fırsatları sunacak. Forev Modern Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Öncü “Ülkemizin geleceğine güvenimiz tam. Yeni projelerimiz için geliştirme çalışmalarına başladık” diye konuştu. 

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı faaliyete başlıyor!

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının Teşkilatı’nın Çalışma Esasları Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmeliğin yayımlanması ile Ajans'ın fiilen çalışmaları başlamış oldu...

ODE Yalıtım yeni Epikon Membran serisini tanıttı! 

Yalıtım sektörünün yenilikçi firması ODE, Bitümlü membran pazarında farklı talep ve ihtiyaçlara yanıt verebilmek amacıyla ürün geliştirme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Firma, yeni Epikon Membran serisini tanıttı.

Erzurum'da cephe iyileştirme çalışmaları yapıldı!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin sokak ve cephe iyileştirme çalışmaları devam ediyor. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Sekmen, 'Sokaklarda ve caddelerde öylesine estetik çalışmalar yaptık ki; buna o sokak ve caddelerin sakinleri bile şaşırdı' dedi.

Kabeyi geliştirme çalışmaları Haberi

Kabeyi geliştirme çalışmaları

Osmanlı mirası olarak yüzyıllardır korunan Kâbe’deki revakların söküm işlemi tamamlandı.Revakların üzerine konulduğu sütun ve kaidelerin bazılarının Helenistik döneme ait olduğu ortaya çıktı.


KÂBE’ye 1573-1577 yılları arasında Sultan İkinci Selim ve oğlu Sultan Murat döneminde inşa edilen Osmanlı revaklarının, Kasım 2012’de başlanan söküm işlemi bitti.


Revakların yıkılıp yıkılmayacağı uzun yıllar İslam âleminin tartışma konusu oldu. Kâbe’yi Genişletme Projesini üstlenen Bin Ladin Grubu, revaklarının yenilenmesi için Türkiye’de tarihi eser restorasyonu konusundaki en büyük şirketlerin biri olan Gürsoy Grup’la anlaştı.


REVAKLARDAN KARELER


2 BİN 754 PARÇA TAŞINDI

Türkiye’den Arabistan’a giden bir ekip revakları söküp temizledi. Sandıklar içine konulan 496 sütun, 881 kaide, 152 kubbe, 232 küçük kubbe ve 993’ü parapet toplam 2 bin 754 parça Müzdelife’deki restorasyon alanına taşındı.


KUBBELERİN SIRRI

Revakların incelenmesi esnasında Suudi ve Türk uzmanlar, kubbelerin...