24 / 04 / 2024

Kabeyi geliştirme projesi

Kabeyi geliştirme projesi

Osmanlı mirası olarak yüzyıllardır korunan Kâbe ’ deki revakların söküm işlemi tamamlandı.Revakların üzerine konulduğu sütun ve kaidelerin bazılarının Helenistik döneme ait olduğu ortaya çıktı...

İşte adım adım gayrimenkul projesi geliştirme süreçleri

26 senedir alışveriş merkezleri ve gayrimenkul sektörünün en önemli projelerine imza atmış olan Engin Yıldırım, gayrimenkul projesi geliştirme süreçlerini anlattı. İşte detaylar…

Meydan İstanbul, Dünya’nın En İyi Perakende Geliştirme Projesi seçildi!

Meydan İstanbul “Dünya’nın En İyi Perakende Geliştirme Projesi” seçildi. Bunun yanında “Avrupa’nın En İyi Mimari Projesi” ve “Avrupa’nın En İyi Sosyal Alanları” ödüllerinin de sahibi Meydan İstanbul AVM olmayı başardı. 

Antalya Kndu Villas'a en başarılı konut geliştirme projesi ödülü!

Londra'da "En Başarılı Konut Geliştirme Projesi" dalında birinciliğe layık görülen, Türkiye'de sayılı projeler için alınan "Breeam Very Good" yeşil bina sertifikasına uygun olarak yapılan KNDU VILLAS, AHK Development imzası taşıyor.

Antakya Mobilyacılığının Geliştirilmesi Projesi 7.3 milyon Avro yatırımla hayata geçiyor!

Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından desteklenen, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı'nda yer alan Antakya Mobilyacılığını Geliştirme Projesi, 7.3 milyon Avro yatırımla gerçekleştiriliyor.

Çameli Ekoturizm Altyapı Geliştirme Projesi hayata geçiyor!

Denizli Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen Çameli Ekoturizm Altyapı Geliştirme Projesi' ile ilçenin ekoturizm merkezi haline geleceğini söyledi

BOSBİ Altyapı Geliştirme Projesi açılış toplantısı yapıldı!

Bergama OSB (BOSBİ) Altyapı Geliştirme Projesi açılış toplantısı Ege Bölgesi Sanayi Odası'nda (EBSO) gerçekleştirildi. İZKA'dan alınan 2 milyon liralık destekle BOSBİ'nin yağmur suyu, pis-temiz su hattının inşaatı ve yol hafriyatlarının tamamlanak..

İstmarina Dünyanın En İyi Yapı Geliştirme Projesi seçildi!

İstmarina Dünyanın En İyi Yapı Geliştirme Projesi seçildi. İstMarina, Dünya’nın en önemli gayrimenkul ödülleri arasında gösterilen “International Property Awards”da, “2014-2015 Yapı Geliştirme” kategorisinde “Dünya’nın En İyi Projesi” seçildi.

Hep İstanbul Tekfen Emlak Geliştirme!

Hep İstanbul Tekfen Emlak Geliştirme projesi E-5 ve Tem Otoyolu bağlantı noktasında yükseliyor. net tavan yüksekliğinin 2.70 metre olarak tasarlandığı projede 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 dairler bulunuyor.

Tekfen Emlak Geliştirme Cityscape Global yerini aldı!

Dünyanın gayrimenkul alanındaki en önemli etkinliklerinden Dubai Cityscape Global 2014 Fuarı, Tekfen Emlak Geliştirme’nin yeni projesi; Hayatımın Evi Projesi’ni ağırlıyor. Tekfen Emlak Geliştirme Cityscape Global yerini aldı.

EMBARQ Türkiye, Güvenli Bisiklet Yolları Uygulama Geliştirme Çalıştay'ı düzenledi!

EMBARQ Türkiye Sürdürülebilir Ulaşım Derneği, “ İstanbul’da Güvenli Bisiklet Yolları Uygulama Kılavuzu Projesi ” kapsamında Vizyon Geliştirme Çalıştayı ' nı 15 Eyül 2014 tarihinde düzenledi...

Burhan Sili: Alanya Doğa Sporlarını Geliştirme Projesi ile turizmi çeşitlendireceğiz!

Burhan Sili turizmi çeşitlendirme çalışmaları kapsamında çok önemli bir projeye imza attıklarını söyledi. Sili "Alanya Doğa Sporlarını Geliştirme Projesi, BAKA'nın 2014 mali destek programı kapsamında hibe desteği kazanmıştır.

Türkiye Gaz Sektörü Geliştirme Projesi'ne 400 milyon dolarlık ek finansman!

Dünya Bankası, mevcut Türkiye Gaz Sektörü Geliştirme Projesi'nde 400 milyon dolarlık ek finansmanı onayladığını açıkladı. Kredi ilk sekiz yılı ödemesiz olmak üzere 16 yıl vadeli olacak.

Tisa Gayrimenkul Geliştirme ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Tisa Gayrimenkul Geliştirme ve İnşaat Limited Şirketi, Ömer Ayberk Cengiz, Şeref Soner Cömert, Yavuz Fettahoğlu, Nurdan Temel, Fatma Ekiz tarafından 450 bin TL'lik sermaye ile kuruldu.

Kabeyi geliştirme projesi Haberi

Kabeyi geliştirme projesi

Osmanlı mirası olarak yüzyıllardır korunan Kâbe’deki revakların söküm işlemi tamamlandı.Revakların üzerine konulduğu sütun ve kaidelerin bazılarının Helenistik döneme ait olduğu ortaya çıktı.


KÂBE’ye 1573-1577 yılları arasında Sultan İkinci Selim ve oğlu Sultan Murat döneminde inşa edilen Osmanlı revaklarının, Kasım 2012’de başlanan söküm işlemi bitti.


Revakların yıkılıp yıkılmayacağı uzun yıllar İslam âleminin tartışma konusu oldu. Kâbe’yi Genişletme Projesini üstlenen Bin Ladin Grubu, revaklarının yenilenmesi için Türkiye’de tarihi eser restorasyonu konusundaki en büyük şirketlerin biri olan Gürsoy Grup’la anlaştı.


REVAKLARDAN KARELER


2 BİN 754 PARÇA TAŞINDI

Türkiye’den Arabistan’a giden bir ekip revakları söküp temizledi. Sandıklar içine konulan 496 sütun, 881 kaide, 152 kubbe, 232 küçük kubbe ve 993’ü parapet toplam 2 bin 754 parça Müzdelife’deki restorasyon alanına taşındı.


KUBBELERİN SIRRI

Revakların incelenmesi esnasında Suudi ve Türk uzmanlar, kubbelerin...